Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 13:04, 11 paź 2014

Juzia_G napisał(a)

No ok...a kiedy mniej więcej?

Jak zaczną sie przymrozki na stałe, w okolicach -3-5. Ja zwykle kopczykuję w grudniu jesli jest zima... Ostatnio chyba w styczniu kopczykowalam bo w grudniu była jesień
polinka 13:13, 11 paź 2014

MAdżen czy Finka miała ML w Wojsławicach? Szukam ładnych, dużych
Madzenka 14:16, 11 paź 2014

polinka napisał(a)
MAdżen czy Finka miała ML w Wojsławicach? Szukam ładnych, dużych

Nie miala bo Miłka i ja wszytskie piekne i duże jej wykupilyśmy

Teraz trudno już bedzie kupic. Najwiecej było we wrześniu. A p. Heniu nie miał?te wielkie gracillimusy u niego kupowałam.
Madzenka 14:23, 11 paź 2014

Rozśmieszył mnie M Stwierdziłam, ze nie chce mi sie sadzić tulipanow i za rok nic nie kupie. Powiedział, że nie ma takiej opcji, bo wiosny bez tulipanów w ogrodzie być nie może zatem idę sadzić tulipany. Cudowna pogoda, +21 stopni w cieniu, w słońcu gorąco , chyba jest ok 26-28 . Nie sądziłam, ze jeszcze tak piekny i cieply weekend spedze w ogrodizie. Posadziłam roże , w krótkim rekawku... I oczywiscie wygladam jakby mnie kot podrapal....

Laveder ice i Heidi Klum poszly do Burgundy Ice i Louis Odier. A Munsted Wood dołączyły do wiosennej Munstead i czekają na Claire Marshall. Musialam wykopać jedną fairy, kolejna zostanie wykopana za tydzień bo jeszcze pieknie kwitnie. Powtórze fairy pod każdą wiśnia. Czeka mnie jeszcze Przesadzanie aspirin rose aby równiez biale plamy pwotorzyc na rabatach. Jednakże jeszcze pieknie kwitna zatem ich nie ruszam.
Konstancja30 14:53, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Rozśmieszył mnie M Stwierdziłam, ze nie chce mi sie sadzić tulipanow i za rok nic nie kupie. Powiedział, że nie ma takiej opcji, bo wiosny bez tulipanów w ogrodzie być nie może zatem idę sadzić tulipany. Cudowna pogoda, +21 stopni w cieniu, w słońcu gorąco , chyba jest ok 26-28 . Nie sądziłam, ze jeszcze tak piekny i cieply weekend spedze w ogrodizie. Posadziłam roże , w krótkim rekawku... I oczywiscie wygladam jakby mnie kot podrapal....

Laveder ice i Heidi Klum poszly do Burgundy Ice i Louis Odier. A Munsted Wood dołączyły do wiosennej Munstead i czekają na Claire Marshall. Musialam wykopać jedną fairy, kolejna zostanie wykopana za tydzień bo jeszcze pieknie kwitnie. Powtórze fairy pod każdą wiśnia. Czeka mnie jeszcze Przesadzanie aspirin rose aby równiez biale plamy pwotorzyc na rabatach. Jednakże jeszcze pieknie kwitna zatem ich nie ruszam.

uwielbiam naszych chłopaków za wtopienie się w zieloną jaźń ...

a siebie za to, że kompozycję "czterech" widzę zanim wygooglam ... fairy pod każdą wiśnią ... no to zwizualizowawszy żałuję, że nie mam wiśni ... u mnie też kwitną ... jak gooopie ... uwielbiam plewić lawendę ... raz, ze pachnie pieknie a dwa jakimś cudem wokół niej chwasty wychodzą leciutko ...

mam przerwę na kawę ... zrobiłam zdjęcia ... to powklejam ... żeby oczy nie zazdrościły duszy ...
Juzia 15:27, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Jak zaczną sie przymrozki na stałe, w okolicach -3-5. Ja zwykle kopczykuję w grudniu jesli jest zima... Ostatnio chyba w styczniu kopczykowalam bo w grudniu była jesień

A liście już do tej pory opadną?

Głupie pytania zadaję?
Madzenka 16:36, 11 paź 2014

Juzia_G napisał(a)

A liście już do tej pory opadną?

Głupie pytania zadaję?

Nie ma glupich pytań jeśli nie opadną tzn że nie ma mrozów I kopczyki niepotrzebne Rosomanes obrywają liscie na zime.... Ale ja nie jestem rosomanes
Jesli zrobisz wczesniej kolczyki też nic sie nie stanie
Juzia 18:26, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie ma glupich pytań jeśli nie opadną tzn że nie ma mrozów I kopczyki niepotrzebne Rosomanes obrywają liscie na zime.... Ale ja nie jestem rosomanes
Jesli zrobisz wczesniej kolczyki też nic sie nie stanie

To już wszystko wiem! Przynajmniej do wiosny

Dziękuję bardzo
popcorn 18:44, 11 paź 2014

Róże posadzone! suuper
Madżen, u mnie Louis Odier oszalał, ma w tym roku 2metrowe pędy... u Ciebie też taki potwór??

pozdrawiam!!
Madzenka 19:07, 11 paź 2014

popcarol napisał(a)
Róże posadzone! suuper
Madżen, u mnie Louis Odier oszalał, ma w tym roku 2metrowe pędy... u Ciebie też taki potwór??

pozdrawiam!!

U mnie jeszcze nie ale to normalne z Lousiem. Dlatego rośnie na drugim planie