Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:55, 11 paź 2014

Konstancja30 napisał(a)
no to jestem w rozterce ... zamawiałam róże w doniczkach (odkryty korzeń to wyższa szkoła jazdy ) i to całe miejsce ocośtam było ponad ziemią ... i tak wsadziłam ... ... Leo w zeszłym roku też tak wsadzilismy i zyje ... ale i tak chyba poprawię ...

Iza popraw, koniecznie. Poprzedniej zimy nie było .... ale gdyby nadeszły siarczyste mrozy to u Ciebie wymarżnie. A leosia jeśli będą mrozy koniecznie okopczykuj kompostem a jesli nie masz kup ziemie ogrodniczą lub torf odkwaszony i sypnij wysoko aby okryć mu miejsce szczepienia..
Madzenka 11:57, 11 paź 2014

Juzia_G napisał(a)
Madżen a dla Fairy robić w ogóle kopczyki?

Ja u siebie nie kopczykuję ale mam zdecydowanie łagodniejszy klimat niż Ty. Dodatkowo sadziłaś ją póżno, więc tej zmy bym ją okopczykowała.
Madzenka 11:58, 11 paź 2014

monteverde napisał(a)

żyje bo kopczykujesz na zimę bez tego na pewno w mroźna zimę a nie tylko bo może być jeden dzień ostrego mroźnego wiatru by zmarzła powodzenia w sadzeniu róż dziewczyny

DoKładnie tak jak piszesz. U nas lagodniejsze zimy a i tak szlachetne róże kopczykuję a austinkom nawet tobilam chochoły.
Madzenka 12:03, 11 paź 2014

makkasia napisał(a)

Franio wybrał Gospel

Pieknie się roziwnęla w wazonie, ma unikalny kolor purpury połączonej z dojrzala jesienną mailną. Franio pięknie wybrał.
Madzenka 12:04, 11 paź 2014

WilczaGora napisał(a)

Heidi Klum bardzo słabo mi się rozkrzewia, mam nadzieję, że u Ciebie będzie miła ochotę się bardziej popisać, bo moja cierpliwość się kończy (3 lata)

Heidi będzie w takim gaszczu, ze jesli nawet się nie rozkrzewi nikt tego nie zobaczy
Madzenka 12:06, 11 paź 2014

popcarol napisał(a)
Wow jaka instrukcja! Wcale nieźle sadziłam hihi
pozdrawiam, Madżen! Jak zakupisz Kubę, pochwal się Dla mie na razie cena dość zaporowa

pozdrawiam!!

Karolina na razie nic nie kupujemy bo w planch najpierw narty. Ale strona fajna i M specjalista od rezerwacji będzie bacznie obserwowac On to lubi tak jak Ty, zdję sie w tym obszarze calkowicie na niego
Madzenka 12:06, 11 paź 2014

baraga1904 napisał(a)
...ja się właśnie tego kopczykowania boją bo jak coś źle zrobię to siem wiosną zapłczem...

A co w kopczykowaniu jest skomplikowanego? Bez obaw, zrobię fotorelację
Madzenka 12:07, 11 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
pięć stron od wczoraj.... nie czytam.. lecę do ogrodu

Aniu ja jestem teraz raczej u siebie a inne wątki nadrabiam po kilka dni.... Oj dzieje sie, dzieje.... Wszędzie !
Madzenka 12:12, 11 paź 2014

I wprowadizłłam Was w błąd.... Zapomnialam, źe Lavender iCe zamówiłam zatem mam 7 roż do posadzenia. zmieniłam koncepcję - dosadzam ją do Burgundy Ice i za nią będzie Heidi. Miesiąc planowania nasadzeń roż a potem w 30 sekund zmianiam decyzję... Cała ja... Idę sadzic.... Najpierw róze a potem cebule. Wbrew wszelkim regułom najpierw najprzyjemniejsze zadanie a potem...

Sprawdziłam na etykiecie mam Burgundy Ice a nie Icberg. Czy to jakas róznica? Burgundy dzisiaj dala czadu, jest po prostu zachywcająca.
Juzia 12:22, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja u siebie nie kopczykuję ale mam zdecydowanie łagodniejszy klimat niż Ty. Dodatkowo sadziłaś ją póżno, więc tej zmy bym ją okopczykowała.

No ok...a kiedy mniej więcej?