Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:34, 16 lis 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
No widzisz Kochana - twoja historia ze starszą Panią potwierdza tylko spostrzeżenie wspomnianej wcześniej pielęgniarki - nie ważne jaką datę urodzin wpisał złośliwy urzędnik do metryki...ważne ile nam w duszy gra

Najważniejsze jest to na ile się czujemy a nie ile nam wpisano w metryczkę

Iwonko wchodzisz już do mnie normalnie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:32, 16 lis 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Wiek jest sprawą względną............. ja już też mam ...ho, ho ....lat ale nie czuję tago że już te siątki mi w oczy zaglądają.....staram sie przynajmniej

W uzupełnieniu do opowieści Toszki napisze że mam starszą od siebie znajomą która juz jest od kilku miesięcy na emeryturze i ta moja znajoma ma mamę jeszcze całkiem na chodzie ale już mocno posunieta w latach...nie wiem dokadnie ale powoli zbliża sie chyba ta mama do 90-tki i ta moja znajoma teraz jak ma wiecej czasu to częściej przebywa u swojej mamy, pilnuje na codzien zazywania przez nią systematycznie leków itp.....ostatnio naszykowała jej kolejna porcje leków jak to w tym wieku była ich pełana garśc a to na ciśnienie, a to na krązenie, a to na wzmocnienie itd a jej mama patrząc na te leki odpaliła :
"Tyle leków mam łykać ? coś ty ? całą garśc....a co będę brała na starość skoro teraz juz tyle mi każesz brać?!!"

I tego musimy sie trzymać dziewczyny, grunt to optymizm ! Czego i wam zycze, patrząc na ta bura listopadową noc za oknem

Dobre

Fajny temat poruszyłyście Trzeba brać wszystko co najlepsze z życia i cieszyć się każdą miłą drobnostką. Wiadomo, że nikt nie ma życia usłanego różami i każdy z nas zmaga się z problemami ale w tej codziennej gonitwie nie wiadomo za czym trzeba przystanąć na chwilę i zachwycić się chociażby rozkwitającym kwiatkiem czy opadłym liściem...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:25, 16 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
byłam. Zdjęciem też się zachwyciłam.

Przy kolejnych odwiedzinach zabiorę album ślubny...Fotograf wykonał dobrą robotę przy mało fotogenicznych nowożeńcach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:24, 16 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Ale się uśmiałam!
Polinko, taka ilość szybko poleci

Irenko-wiem, że to ekstremalnie mała ilość i obiecuję, że do końca tygodnia będą już w ziemi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:22, 16 lis 2014

Do góry
Toszka napisał(a)

To tak a'propos anegdota z życia znajomej...
Akcja dzieje się w szpitalu podczas wypełniania ankiety
pielęgniarka pyta się o wiek. Znajoma bez chwili wahania odpowiada 32. Kolejne pytanie o datę urodzenia...i tu zgrzyt, bo wyszło o 10 lat więcej... Znajoma zaczęła bardzo przepraszać pielęgniarkę, a ta z uśmiechem odpowiedziała: - teraz to przynajmniej pani wie ile jej w duszy gra

I druga historia o pani w wieku 82 lata. Ponieważ jej córka całymi dniami pracuje, zaszła potrzeba, by starsza pani w ciągu dnia przebywała w dziennym ośrodku opiekuńczym (akcja nie dzieje się w Polsce i wyjaśnię tylko, że w takim ośrodku starsze osoby mają oprócz zajęć z rehabilitacji takie zajęcia jak bingo, kino, plastyka, haft etc). Jak starsza Pani usłyszała, ze będzie wożona do ośrodka odpaliła bez chwili zastanowienia: -A co ja cały dzień będę robiła z tymi staruchami???

Najważniejsze to być młodym cały czas, niezależnie od wieku!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:57, 16 lis 2014

Do góry
Podczytuje i również się uczę Na wiosnę też będę potrzebować coś do werbeny...Zauroczyłam się krwawnikiem kichawcem...

Macham Aguś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:54, 16 lis 2014

Do góry
Irenko przyjemnego poranka z mężem i kawką

Poduchy prześliczne
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:08, 16 lis 2014

Do góry
Anka jesteś niesamowita I po co były te nerwy??? Jest energetycznie
Leśne Wzgórze 17:56, 15 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Nie wiem jak to z nasionami funkii jest ale w tamtym roku nasiona werbeny trzymałam w zamrażarce przez 48 godz. przed wysianiem, a wysiewałam w lutym do skrzynek
Ja czytałam, że nasiona funkii trzeba przez ok. 3 miesiące przed siewem trzymać w lodówce Czy i jak to działa się jeszcze nie wypowiem, bo to dopiero mój pierwszy taki eksperyment
Leśne Wzgórze 17:55, 15 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Nie wiem jak to z nasionami funkii jest ale w tamtym roku nasiona werbeny trzymałam w zamrażarce przez 48 godz. przed wysianiem, a wysiewałam w lutym do skrzynek

uff, to pewnie dadzą radę...
Leśne Wzgórze 17:48, 15 lis 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

w lodówce??? a ja do zamrażarki wrzuciłam a niech to ...

edit: już w lodówce siedzą

Leśne Wzgórze 17:30, 15 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Przyjemnej soboty i życzę z całego serca aby cebulowe znalazły się już w ziemi

Moje dalej się wietrzą

Sobota chociaż pracowita to przyjemna była,
trawnik skoszony, liście z grubsza zgrabione - ostatnie grabienie w ciągu tygodnia lub w następną sobotę, z rabat troszkę powybierane , ale tulipki nadal nie wsadzone
Na tulipki i zrobienie zdjęcia ścieżki za skarpą, czasu zabrakło.... zdjęcie może uda się zrobić jutro, ale wyjeżdżam i nie wiem czy jak wrócę będzie jeszcze coś widać...
Moja "przyziemna" :) pasja 09:49, 15 lis 2014

Do góry
polinka napisał(a)

I się zastanawiam gdzie by tu jeszcze jedno drzewko wcisnąć

Aga jesteś niemożliwa

Ja coraz bardziej skłaniam się ku kilku grabom . Będziemy "zimą" dyskutować .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:37, 15 lis 2014

Do góry
Luki cieszę się, że nie tylko ja zwariowałam na punkcie dekoracji świątecznych
Wczoraj mężowi przedstawiam ogólny zarys dekoracji a on na to, że chyba trochę się pospieszyłam, przecież jeszcze ponad miesiąc czasu...
Dzisiaj jak ujrzałam Twoje śliczne wianki i mistrzowską choinkę to stwierdzam normalność u siebie
Mała Eleczka 08:23, 15 lis 2014

Do góry
Cześć Aga

Zaznaczam do poczytania bo rozradowałaś mnie u Jagody

Pozdrawiam z Doliny Baryczy
Moja "przyziemna" :) pasja 07:39, 15 lis 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Dobre Nie mogłam się powstrzymać aby nie zacytować

Nie mąż, nie dzieci a najważniejsza sprawa w sobotę to ogródek

Fajnie wiedzieć, że dla kogoś to też ważny punkt soboty

Zawsze można zabrać dzieci i męża na ogród i udawać ze micha się cieszy na ich widok

Polinka, nawet awatar pasuje do tego. Niby męża przytulasz, ale tak naprawdę na ogród patrzysz

I się zastanawiam gdzie by tu jeszcze jedno drzewko wcisnąć

Aga jesteś niemożliwa
Leśne Wzgórze 07:35, 15 lis 2014

Do góry
Przyjemnej soboty i życzę z całego serca aby cebulowe znalazły się już w ziemi

Moje dalej się wietrzą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:22, 15 lis 2014

Do góry
Irenko cieszę się, że avatarek się podoba

Cebulowych nie mam dużo, ok.50 szt- hiacynty, iryski i szafirki ale zabieram się za to od miesiąca i zawsze coś innego znajdę do roboty...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:00, 15 lis 2014

Do góry
Dzisiaj sobota. Wszystkim cieszącym się, że zobaczą swoje ogródki w dziennym świetle miłego i przyjemnego dnia Mój dopiero ujrzę w poniedziałek...ale dobrze, że prognozy są jeszcze optymistyczne to może nareszcie wsadzę cebulowe
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:56, 15 lis 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Polinka dała spokój włosom i teraz na ogrodzie się wyżywa

Jak na dosyć niewielką rabatkę, Twoja przeszła niesamowicie dużo metamorfoz , ale trzeba przyznać, że efekt końcowy naprawdę godny zachwytu

Ty wzięłaś ślub po 14 latach bycia razem, a ja niedawno obchodziłam z eMem 14 rocznicę ślubu... śmiem twierdzić, że w podobnym wieku jesteśmy

Też tak macie, że zastanawiacie się ile to już krzyżyków??? Ja od pewnego czasu się w tym temacie gubię i muszę liczyć ile tu już właściwie na tym karku mam

Aniu, mały ogród to mogę zmieniać do upadłego tylko eM. się denerwuje, że nie może zapamiętać nazw roślin bo ciągle miejsce zmieniają. W ogrodzie mam tak jak w domu, co jakiś czas zmiany...

Reszta na pw.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies