Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Pszczelarnia 00:11, 04 gru 2014

A ja myślała, że te honey to węza pszczelarska....?
Mala_Mi 08:27, 04 gru 2014

Zajrzałam w Pinta, doszłam do 38 Fabulous DIY Christmas Trees.... i dochodzę do wniosku:
1. Po cholerę kupowałam choinkę jak mam na stanie tyle drabin..od małych do ogromnych?
2. Po jaką cholerę wyrzucam butelki po piwie? A i chłop by się ucieszył jakby zamiast choinki czy ozdób kupić trochę butelek.. tzn materiału na ozdobę świąteczną.

Edit... 25 lat temu dostałam takie "honejki" tylko kolorowe i nie tylko kule... ozdobiłam dziecku dom na święta.... ale było kokoszkowo.. 2 lata temu to wyrzuciłam, a były w dobrym stanie... No głupia baba.. znów modne takie rzeczy..byłoby jak znalazł
ewa004 14:22, 04 gru 2014

Marzenko a te duże gwiazdy nad stół to planujesz zakupić czy zrobisz sama ?
Margarete 15:48, 04 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Olli ja mam w sobie kokoszkę donicowo-roslinową. Kiedys miałam taką ozdobowo-domową. Staram się z niej leczyć
Ale to proces żmudny i czasochłonny zatem nie obiecuję, że w sobotę nie poszaleję !

Jak sie to leczy Mandżen ? ja nie dośc że kokoszkuje ogrodowo jesli chodzi o rosliny to i domowo też.........
W sobote jade na nasza giełde i az sie boję.........
Dlatego musze do soboty nakreslić sobie w głowie jakąś wizje i tego sie trzymać.....niezależnie od tego co na giełdzie zastane i co mi sie tam spodoba.....ale to takie trudne jest......
Buziam i czekam na foty twoich ozdób !

P.S. w sobotę włączamy lampki zewnetrzne ? będe pierwsza chyba na mojej ulicy bo jeszcze nikt nie świeci ozdób świątecznych przed domem....
malgorzata_s... 16:29, 04 gru 2014

Podczytuję oglądam i tak sobie dumam że połowę graciarni już Emowi zagarnęłam na ozdoby wszelkie. Jak moje kochanie słyszy że coś trzeba z dekoracji zakupić to dostahje lekkiego opętania, oczy mu ciemnieją i iskrami sypią. Nie mówię już o tym co rozdałam Chyba więc na tych kilku nowych zakończę Całuski
Sebek 16:52, 04 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Agania, Oli, Mała Mi, Borbetka - dopiero w wekend podziałam. Na razie nie mam natchnienia. Na giełdzie jest owszem nadmiar ozdob ale się sfokusowałam na okreslony typ. Większość już kupiłam, chyba raczej ozdoby na stół kupie. Muszę jeszcze Ikea i Obi w poszukiwaniu lampek zaliczyć

Do Ikei nie ma po co jechać. Ale w Janinie są lampki ledowe chyba 80 swiatelek za 12 złotych, nawet te zwykłe co więcej prądu pobierają trudniej taniej kupić. Ja chyba te dokupię, bo wytrzymały mi na zewnatrz zeszłej zimy i co ważne są szeroko rozmieszczone, bo po co mi 200 żarówek na długości może 1.5m? Także zerknij tam Adamo się ucieszy, że jego żona kupiła energooszczędne lampki
noemi 20:39, 04 gru 2014

Marzenko , będę do Ciebie zaglądać w weekend , ciekawa jestem co słychać na giełdzie … muszę klimat złapać , bo ciągle mi brak weny …

buziam

Madzenka 21:40, 04 gru 2014

Zielona - nawet nie wiesz jak muszę wlaczyć ze swoim wnętrzem aby to trzymać w ryzach. Nie mnie jednak ta walka sprawia zarówno satysfakcję, jak i radość

Kasiek Bawarka - ja się zapytowuje gdzie sie szwędasz??

Pszczelarnia. - ja taka madra nie jestem, musiałam najpierw wygooglać skandynawskie oryginaly aby znależć zamienniki z ppolskiego papieru na allegro

Mala Mi - choinki DIY są superowe,ale u mnie ani czasu ani ochoty nie ma. Koniec roku w robocie chyba gorszy niż początek sezonu... Oby do Świąt! mój M by mnie ozlocil gdybym choinke z butelek zrobila

Ewa004 - gwiazdy juz rok temu kupione, w tym roku dokupiłam szare.

Margarete koniecznie iluminacje w sobote wlączamy!!!

Ciocia z bombkami nie ma u mnie problemu, zawsze 1/3 przy ubieraniu i rozbieraniu choinki wytłukę.....W wakacje zawsze M zmiazdzy z jeden karton w garażu... Śrdnio raz na 3 lata muszę zmianiać asortyment. Aż starch sie bać jak dlugo wytrzymają paierowe bombki!! Wnuki odziedziczą???

Sebek ja potrzebuję malutkie węże na baterie z Ikea. Dokupie jeszcze z jeden sznur w Casto lbo marzą mi się ozdobione drzewa w ogrodzie. Wybór mam ograniczony do Bulinex z Casto bo musze polaczyć węże.

Madzia ja teź weny nie mam, leze na kanapie i klikam na allegro i pinterest. Musze zaczac sezon narciarski wroci wena. A na razie odliczam dni do swiat. W niedziele planuje kupic choinke w donicy
Palnuje biel i srebro na swieta. Muszę jeszcze odpowiednie serwetki znalezc, gdybys widziala jasno-szare płócienne obrusy lub serwetki to koniecznie trab.

noemi 21:49, 04 gru 2014

Po płócienne obrusy , serwetki zapraszam do Tkeja , chyba nawet w Koronie widziałam od Ralpha Laurena polecam są piękne !
polinka 22:00, 04 gru 2014

Mówicie, że w sobotę już ogród oświetlamy? Ja w tym roku i tak jestem pierwsza na wsi z dekoracjami a jak dojdą jeszcze lampki to znów pomyślą, że zwariowałam

Obrusa płóciennego szukam od dwóch tygodni