Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:07, 23 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Swietne sa wielkoludy

Są spoko

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:07, 23 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Sebek czy masz może doświadczenie z runianką japońską? Bardzo spodobała mi się u Kasiuli79,ale ona u niej rośnie chyba w półcieniu, ja natomiast chciałabym posadzić ją na wystawie południowej i nie wiem czy da radę.

Runiankę mam, u mnie rośnie w słońcu, ale dociera ono do niej przez kilka godzin dziennie, najwyżej 5-6. Jeśli będzie narażona na całodzienne nasłonecznienie to wg mnie może ją przypalać, a na pewno będzie słabo wybarwiona. Wg mnie stanowisko, gdzie jest rozproszone światło przez większość dnia byłoby dla niej idealne, ale nie wiem czy takim miejscem dysponujesz. Jeśli natomiast ma to być patelnia to albo spróbuj na razie z jedną sadzonką, a jak nie to wymyśl coś innego
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:03, 23 maj 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Sebek, pięknie u ciebie. Ale to chyba pisze każdy. Ja bym Ciebie z chęcią adoptowała, zgadzasz się? Dam nawet kieszonkowe.....

Asia - uwierz mi, Ty nie wiesz w co się pakujesz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:02, 23 maj 2015

Do góry
kachat napisał(a)
Hortensje masz Sebku przepiękne, nawozisz je czymś..?
Ja bym je na twoim miejscu przesadziła pod dom, a wzdłuż ścieżki zrobiła niższą kompozycję z innych roślin, teraz hortensje trochę tak przytłaczająco tam wygadają. Myślę, ze jakby trafiły pod sam dom, to byłoby genialnie

Oczywiście, że nawożę - zazwyczaj jest to konewka florovitu dla jednej rośliny

Może na zdjęciu hortensje wyglądają jakby miały ją pożreć, ale w rzeczywistości jest inaczej Plany ich przesadzenia były - i choć nie zostały zrealizowane to jeszcze nie wygasły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:00, 23 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Sebek,jeszcze chwila i odsapniesz

Yyyyyy - raczej nie Właśnie "piszę" projekt na poniedziałek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:59, 23 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Odmachuję również w niedoczasie. Na widok Twoich hortensji westchnęłam.

Ja też dziś westchnąłem nad moimi rabatami... A potem poszedłem plewić oraz sadzić badyle i jestem cały w błocie
Ogród niby nowoczesny ale... 08:24, 23 maj 2015

Do góry
Bosko!!!!
Miejsko & sielsko 20:32, 22 maj 2015

Do góry
Siakowa, wyjścia nie ma trza będzie kopać
Magdziam – oj, współczuje. No ale zawsze po burzy wychodzi słońce!~
Izunia – troszkę się dzieje ale co mnie nie zabije do wzmocni
Kamasja – obiecuje , polecę na obchód 
Ewelinko – jak zwykle masz słuszne spostrzeżenia
Ensata – jak wyrabiają to ja nie wiem
Olili – sama jestem ciekawa, jeszcze do jutra jakoś wytrzymam,
Waldek – a proszę a proszę
Sebek- nik nie obiecywał, że z babami będzie łatwo i miło
Ewcia – nie wiem jak on to robi
Karabelcia- jeszcze ją kocham
Martuś- zgadzam się jak zwykle mądrze gadasz
Gabrysiu – będą jutro po południu
Ozz- cieszę się, że wróciłaś !
Majenko- nie wiem co Ty kochana wyprawiasz, że ciągle masz tyły
Popcorn – wszystkie chwyty dozwolone
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:08, 22 maj 2015

Do góry
Sebek czy masz może doświadczenie z runianką japońską? Bardzo spodobała mi się u Kasiuli79,ale ona u niej rośnie chyba w półcieniu, ja natomiast chciałabym posadzić ją na wystawie południowej i nie wiem czy da radę.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:57, 22 maj 2015

Do góry
Sebek, pięknie u ciebie. Ale to chyba pisze każdy. Ja bym Ciebie z chęcią adoptowała, zgadzasz się? Dam nawet kieszonkowe.....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:47, 22 maj 2015

Do góry
Sebek,jeszcze chwila i odsapniesz
Mój ogród pod górkę... 00:25, 22 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu - efekt z trawnikiem natychmiastowy, dywan idealny Cudnie to wygląda!

Cześć Sebek! Dzięki za miłe słowa. Fajnie wyszło i jeszcze mi się podlewa za darmo przy tej aurze Pozdrawiam.
Mój ogród pod górkę... 00:19, 22 maj 2015

Do góry
Kasiu - efekt z trawnikiem natychmiastowy, dywan idealny Cudnie to wygląda!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:15, 22 maj 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)

Wszyscy jestesmy wyzlinami.

Aga, ryczę ze śmiechu Awatarek boski!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:02, 22 maj 2015

Do góry
Wybaczcie moją nieobecność na forum, ale jestem nieczasowy z powodu studiów...

Gabrysiu - widziałem odkurzanie listków bukszpanu, ale żeby trawnik odkurzaczem traktować? Szalllona

Olena - fotek było dużo, ale jak zrobię wszystko to pokażę przed i po

Hortensjo - te krzewy powinny być już w sprzedaży, a Twoja ilość szkółek nie powinna zaskakiwać... Jednak masz rację z tym, że gatunki roślin polecane przez Danusię rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. Jula81 zamawiała te hortensje w necie i przyszły bardzo ładne, może tam sprostają Twoim oczekiwaniom ilościowym

Odpowiadam zbiorowo na pytania, bo dziś już padam... Skoro mowa o padaniu to jutro mogłoby zaświecić słońce, bo kiedy trawnik skoszę?
Macham mocno do wszystkich zaglądających
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:17, 21 maj 2015

Do góry
Sebek, dzięki za fotoodpowiedź
Nie wiem, czemu pomyślałam, że to Limelight - może dlatego że to ciągle nr1 na forum.
Niemniej cieszy mnie że to "Silver dollar' bo właśnie na tę odmianę się zdecydowałam.Jak przystało na mój forumowy login postanowiłam zrobić szpaler z 15-20 'dolarów', dołożyć rozchodniki i trawy. Szalenie podobała mi się wystawa Szkółki Szmit na "Zieleń to życie 2014'
Kiedy jest najlepszy czas na zakup hortensji? Obdzwoniłam 4 szkółki w Małopolsce i nikt nie ma na stanie 15 sztuk "Silver Dollar" ani "Limelight". Dopiero pod Warszawą znalazłam szkółkę która miała tyle na stanie. Czy to jeszcze nie czas na hortensje czy może magia Ogrodowiska spowodowała, że znikają ze szkólek jak ciepłe bułeczki?

Pozdrawiam

acha - u Danusi przeczytałam że swoją hortensję posadzila 2 sadzonki do jednego dołka - stąd moje pytanie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:08, 21 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Gosia, ja mam tego Eames'a - białego
http://minimalissimo.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/06/Eames-Moulded-Plastic-Chairs-3.jpg

I nie zamienię na żadne inne krzesło - wygodne, ładnie wygląda i nie widać na nim kurzu!!!!
A kupiłem je za 149 zł Cena boska
też mam w pracy ale jest zimne i srednio lubię się na nim sadzac są też wersję wyscielane patchworkowa tkanina
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:30, 21 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Hortensjo - tyle lat jestem na ogrodowisku, a słynnej Limelight w ogrodzie nie mam - ffffstyd mi strasznie Miałem jedną sztukę, ale zniknęła po zimie wraz z korzeniami

Mam odmianę Silver Dollar - są posadzone w 2012 oczywiście po jednej sztuce - patrz jakie wielgachne sadziłem A co najlepsze przyszły do mnie jesienią, czyli właściwie to był ich drugi sezon ze mną Widzisz je tam?

A to one w 2014

Aż się mi micha ucieszyła do tych zdjęć, a humor miałem kiepski

Odległość między nimi to mniej więcej 2 metry W tym roku pojawił się plan przesadzenia ich, ale w końcu je zostawiłem w spokoju Całą resztę przewróciłem do góry nogami

Jestem ciekawa tego miejsca tego lata pamiętam Twoją wiosenną rewolucje
Czasami pokaż większy plan Miszczu
Uściskaj Babcię macham
Ogródkowe perypetie:) 11:20, 21 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Aga, ale się u Ciebie zmieniło! Jest cudnie, szkoda, że tak rzadko nas rozpieszczasz zdjęciami... Cieszę się z akcji gabion, będzie super

W przedogródku do kulek dodałbym trawy - brązowe carexy albo Frosted Curls lub Amazon Mist Ale ja ostatnio tylko trawy bym sadził Choć kulki z berberysu byłyby tez spoko

Seba mnie też na trawę bierze, ale czerwony berberys admiration byłby tutaj tez super.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 21 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
AgaeM - patrzyłam dziś w necie na te krzesło, musze pojechac do ikea i obejrzec na żywo bo boję sie że ten kolor to własnie turkusowy a ja musze mieś miętowy

Karocia- widzisz o tym nie pomyślałam.

Kuba- miło mi

Gosia, ja mam tego Eames'a - białego
http://minimalissimo.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/06/Eames-Moulded-Plastic-Chairs-3.jpg

I nie zamienię na żadne inne krzesło - wygodne, ładnie wygląda i nie widać na nim kurzu!!!!
A kupiłem je za 149 zł Cena boska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies