Jak zbiera się woda to może posadź na krawędzi Hakonechloa macra Aureola lub Nickolas. Szybko ruszają wiosną i ładnie będą się zwieszać przez gabion. Znoszą suszę i znoszą bardzo mokro. Glina pomoże im utrzymać wodę w okresach suszy.
Posadź ubiorki.. one są zimozielone. Mają ładną ciemną zieleń liści.
Tego fota u siebie nie daję bo jest to w miejscu rozgardiaszu z powodu filtra. I z powodu przyciętych łysych wrzosów. Nie ma jak tego wykadrować
Nisko płożące żółte jałowce, kosówka ale taka co rośnie wolniutko.. ubiorki... i jest zimozielono.
Tez sie leczę pomalutku z żurawek ,ale w tym roku coś jakby sie mnie bały i opuchlaki i żurawki ...i rosną .ale w puste miejsca już ich nie dosadzę mam to gdzieś ..stawiam na wilczomlecze migdałolistne . mam siewki za darmo ,bezobsługowe i wcześnie na wiosnę zabierają się do życia
Alinko, wilczomlecz piękny, ale jeszcze go nie posadzę, chodź moje dzieci się ich nie dotykają to jednak. Chyba postawię na niskie berberysy do przedogródka, bo same bukszpany to mało.
Aga, ale się u Ciebie zmieniło! Jest cudnie, szkoda, że tak rzadko nas rozpieszczasz zdjęciami... Cieszę się z akcji gabion, będzie super
W przedogródku do kulek dodałbym trawy - brązowe carexy albo Frosted Curls lub Amazon Mist Ale ja ostatnio tylko trawy bym sadził Choć kulki z berberysu byłyby tez spoko