Wyobraź sobie z listy z poprzedniej strony tylko tulipany zostały do posadzenia... tylko 30 szt. a nie mam pojęcia gdzie je posadzić.... no i może jeszcze trochę liści
Dzisiaj klub jesiennej literatury proponuje książkę typowo dla ogrodników
"Ogrody marzeń" Erica James
Niewielkie brytyjskie miasteczko-kilka eleganckich willi, stara plebania i lokalny klub ogrodnika,w którym spotykają się miejscowi wielbiciele rozmaitych roślin...
Twoja jedna rabata ma tyle co mój cały ogród Dajesz nadzieję takimi fotkami dla początkujących ogrodników, że w ciągu dwóch, trzech lat własnymi siłami można urządzić coś tak fantastycznego.
Padało we Wrocku? U mnie pokropiło bo deszczem nazwać tego nie można Miałam nadzieję, że w listopadzie rachunek za wodę będzie mniejszy...
Oczywiście - od tego zaczełam,przed 6 laty, zanim jeszcze miałam zrobione ogrodzenie po upadku spóldzielni mieszkaniowej i wydzieleniu mojego terenu z uprzedniej wspólnej całości to nie miałam kasy i oddzieliłam sie tylko żywopłotem z ligustra, który mi ze dwa razy przemarzał, i dopiero jak posadziłam rosliny na rabacie które go troche "osłoniły" to zaczyna jako tako ruszac w szerz i w góre, mam nadzieje że za rok może dwa dorówna wzrostem do wysokości siatki........