Witam właścicielkę przepięknych powojników bardzo się cieszę, że mój młody ogród Ci się podoba, postaram się jeszcze jakieś zdjęcia powstawiać
Na początek nie do końca ogrodowo - oto Toto, mój pomocnik w walce z nornicami
i jego najlepszy kompan Sekret, kolejny sprzymierzeniec w tępieniu gryzoni... niestety ten przy okazji wyłapuje też ptaki i moje ukochane jaszczurki
Hanuś ,
jakie piękne lilie ,
Ja niestety w tym roku miałam mizernitkie ,
i 1/3 mi zginęła ,
pojawiły się tylko listki bez kwiatków
chyba nie za bardzo im u mnie
ładne mam tylko te ,
które kupię wiosną i wsadzę
Mam je pierwszy rok, rozowe i sa tak piekne i wdzieczne, ze jak znajde w sklepach, to jeszcze kupie ( fotki u mnie) Wsadzalam cebulki odrazu do ziemi i...Zapomnialam o nich. Nie przykrywalam, nic nie robilam, po prostu zapomnialam Odwdzieczyly sie cudownymi kwiatuszkami, az sie wzruszylam i je glaskalam
W kilku miejscach w ogrodzie, zasiala sie dziewanna...przyszla nie pytana i...Zostanie, oprocz pieknych lisci, chroni rowniez przed nornicamiKwitnie na zolto...wiec w tym czasie podobac mi sie nie bedzie
Lubie ten moment w hostach...
Ostatnia kwitnaca hortensja, zachowuje sie conajmniej ...Inaczej. Wszystkie hortensje juz obcielam na 5 cm nad ziemia, te jedna jeszcze zostawilam.
Jak już wcześniej nadmieniałam ten wątpliwej urody iglakowy żywopłot do wywalenia i właściwie w jego miejscu byłby placyk parkingowy. Głębokość tej rabaty mam ten komfort, że bez ograniczeń. Nie dałam rady pomierzyć dziś.