Vivo oglądanie Twojego wątku na początku dnia zapewnia dobry humor na jego całość, ślę Wam buziolejak myślisz judaszowiec pod wiosnę wyda pierwsze kwiaty?
Obiecałam pokazać nowe zakupy.
Teraz jest dobry czas na uzupełnianie ogrodu kolorami jesieni, w szkółkach barwny raj. Ja dokupiłam sobie jesiennej czerwieni
Ewunia pięknie ... tak skromnie się wypowiem o obrazkach ... bo wpadłam w przerażenie ... jeżeli tak wygląda jedna !!! sadzonka rdestu to w przyszłym roku rdest przejmuje u mnie teren ... bo mam cztery a areał jakby w wersji mini ...
rdest to moje odkrycie z września ... zaskoczona jestem, ze świat go znał a ja nie ... a ice dance jest wdzięcznym lokatorem na rabacie ... Magda jak ja się za Tobą stęskniłam buźka
Szukam fotek, gdzie go mam na foto i na pewno od początku lipca już kwitnie. Na szybko znalazłam różowy
Do tej pory miałam to wrzucone w krzaki i było w przechowalniku, wiec furrory nie robiło. W zeszłym roku rozsadziłam by zapełnić lukę po liliowcach.. Mam w drugim miejscu, któy dostałam od Marka ze średniowiecznego (od Marka jest bardziej różowy).. i pełni rolę rośliny zadarniającej. W tym roku dopiero zrobiło efekt, bo wcześniej to były kuski posadzone tu i tam.
Po zimie wygląda dość marnie, zasychają mu liście jak bukom, zasychają a nie opadają. Jakby go zakrywał gałązkami iglastymi, to podejrzewam, że większosć liści by przezimowała.. ale komu sie chce tak bawić.
Tak wygląda.. jak rusza po zimie w kwietniu
Aniu Muminek słodzinek U mnie chłopaki wiecznie bawili się kuchennymi 'zabawkami' nie raz przy okazji zrobili sajgon z kaszy, mąki czy co im tam w ręce wpadło...
Powiedz mi jak wygląda rdest jak nie kwitnie (od kiedy zaczyna kwitnąć)?
Renia jak to rdest to warto się zastanowić czy masz tyle miejsca dla niego ..
wpadnij w poniedziałek ...o 10-11 znowu będę przerabiać i masz ci los ..ale słuchać rad trzeba , bo trafne były..
Rdest panoszy się okrótnie, trzeba na niego zarezerwować sporo miejsca albo systematycznie dzilić. Poza tym jest naprawdę bezproblemowy i wygląda trakcyjnie prakycznie przez cały sezon