Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 23:47, 20 paź 2014

Pięknie obrodził sad (jabłonie i grusze). I nawet maliny po chorobie i zdziesiątkowaniu zebrały się w sobie.

kosolka 06:31, 21 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Czyli róże czekają na posadzenie (i poczekają, bo źle policzyłam i będzie za dużo)

Ewa, a jak poczekają? Bo ja też nie wiem czy od razu jak przyjdą to posadzę..
ana_art 07:38, 21 paź 2014

faktycznie hortensje jak u mnie z początku września... Obrazki które wstawiasz są bajkowe... Widziałam że pytałaś u Danusi o morwe i martwiłaś się że nic o niej nie wiesz i aż się uśmiechnęłam do siebie. Przez myśl mi przeszło "teraz nie wiesz, ale za chwilę będziesz miała bogatą wiedzę''
mira 08:44, 21 paź 2014

Ewa nasyciłam , nasyciłam, uwielbiam Twoje klimaty a pracowitość jest przykładem i motywuje. Czekam kiedy pójdziesz na drugą stronę strumyka i stamtąd będziesz ciachać fotki ale to juz trzeba poczekać co wiosny pewne.
Jak czytam o ilości cebulowych to oczy wybałuszam - a co to będzie wiosną

pozdrawiam
Malgosik 08:49, 21 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Ewa morwy są pyszne. Ja bym tam nawet zwykły krzak posadziła, bez szczepienia, jeśli masz miejsce. Do Twojego ogrodu pasuje jak najbardziej.
Ale jesiennie u Ciebie.
A poniżej pięknie!
Ległoby się na tym leżaczku w jesiennym słonku, przykrytym kocykiem
I róże jeszcze tak pięknie kwitną.
anabuko1 08:55, 21 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Jeszcze aktualny bukiet zostawiam i lecę do roboty, która jak zwykle mnie przerasta. Czyli róże czekają na posadzenie (i poczekają, bo źle policzyłam i będzie za dużo), sadzimy drzewa, bo nieoczekiwanie okazało się, że ciągle nam mało, sadzimy cebule u siebie i "w czynie społecznym". O skopaniu warzynika na razie marzę. A wirusy i inne takie ułomności nie odpuszczają.

PS Na wszystkie posty odpowiem.
śliczna.

I jesienne fotki bardzo urokliwe, malownicze
Cudny bukiecik:0
Hortensję też masz
hanka_andrus 18:03, 21 paź 2014

Piękny jesienny bukiet, Łączę się w trudnościach ogrodowych. Teraz wszystko od zdrowia i pogody zależy, czy wyrobimy się z robotą. Jeszcze ciepłojest, to powoli ja swoje dokończę.

Tobie tez życzę postępów w kopaniu.
asica 18:07, 21 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ten widok jest cudowny z każdej strony, z przodu, z boku, z tyłu, daleka i bliska. Kwitnie Bonica, białe zwilce, astry niskie i rozplenice z różami białymi, wszędzie webena. Żeby róże jesienią dobrze kwitły potrzebują również dobrego nasłonecznienia.
Lecą liście z drzew, kompostowy prym wiedzie magnolia - produkuje chwilowo najwięcej liści.

Cudowne miejsce.
monteverde 20:19, 21 paź 2014

http://morwabiala.com.pl/
http://www.drzewapolski.pl/Drzewa/Morwa/Morwa.html
http://ogrodprzelewice.pl/szkolka/2,1,12#gallery-details-118 miałam 20 lat temu morwy czarne jak w ostatnim linku i białe, owoce słodkawe lekko mdł(białe)mnie bardziej smakowały czarne, sok bardzo smaczny, robiłam no i dużo żeśmy zjadali na surowo, bardzo smaczna
noemi 20:41, 21 paź 2014

Ewuś, ale piękne fotki widzę rdest u Ciebie w dużej masie , który Monika (Kwiatholandii) poleca jak on zimą wygląda ? podobają mi się te różowe kwiatuszki … ale nie mam pomysłu gdzie go u siebie posadzić … chyba nie mam gdzie …

pozdrawiam