Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:47, 18 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

"A czy ty pozamiatałeś/-eś swój trawnik na wiosnę?"

Żeby zobaczyć cię w akcji, musiałam się cofnąć 15 stron. Przy okazji wszystko przeczytałam. Sporo zaległości miałam. Moje stokrotki też takie ładne i szkoda mi ich ruszyć. A że pelargonie czekają na swoją kolej, dokupiłam skrzynkę
Moja "przyziemna" :) pasja 23:42, 18 maj 2015

Do góry
Proste linie nasadzeń to jest to Z opryskiwaczem nie pomogę, mam tylko takie małe...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:39, 18 maj 2015

Do góry
Dzięki Sebek. A powiedz mi, jakie klony mógłbyś polecić? Znajoma mi poleciła odessanum, ale czy nie będzie za duży i koroną nie będzie się wbijał w tuje sąsiadów?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:37, 18 maj 2015

Do góry
Artykuł przeczytany, a jakże Ten warzywnik w zeszłym roku skłonił mnie do założenia własnego

Pozdrawiam Danusiu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:31, 18 maj 2015

Do góry
Ale fajne kostki bukszpanowe! Super to wygląda
Początkujący ogród Magdy 23:21, 18 maj 2015

Do góry
Trzmieliny i berberysy zgrupuj, posadź 3 plamy jednakowych roślin

Jedynym ładnym drzewem jakie zaproponowałaś jest klon - reszta jest albo problemowa albo trudna w utrzymaniu

Dobre na to miejsce mogą być wiśnie umbraculifera, śliwy wiśniowe Nigra (tak w nawiązaniu do tych, co zaproponowała Danusia ), może brzozy pożyteczne wyprowadzone na wysokim pniu?

Jeśli nie chcesz czegoś dużego to u mnie mam derenie na pniu - rosną wolno i równomiernie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:13, 18 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Pięknie jest!
A paprocie i rh rosną u Ciebie w słońcu czy mnie się ino zdaje?

Paprocie i różaneczniki mają u mnie dużo cienia - właściwie tylko jeden rh otrzymuje większą dawkę słońca, reszta może po 3-4 godziny dziennie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:11, 18 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Nie dość, że pięknie u Ciebie, to jeszcze piękne zdjęcia robisz. Pozdrawiam

Kasiu - teraz bardziej wolę się poświęcić wyrywaniu chwastów niż przykładaniu się do zdjęć, które w sumie i tak wychodzą nieźle jak na robione w biegu Miło mi, że Ci się podobają
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:09, 18 maj 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)
Masz nową huśtawkę?

mateuszmichn napisał(a)

Też właśnie zauważyłem ze u Sebka huśtawka albo nowa albo oczyszczona, jednak bardziej wygląda na nową

A myślałem, że nikt nie zauważy Brawa za spostrzegawczość

Poprzednia huśtawka się zamortyzowała w 100% - przewidziałem początkiem maja, że aktualna długo nie postoi, a 3 dni później słowo ciałem się stało i po prostu runęła na ziemię... Nowa miała być metalowa, ale z powodu dziury w budżecie znowu jest drewniana... No trudno - pewnie ta też postoi 3 czy 4 lata
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:01, 18 maj 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Paprocie to chyba nowość u ciebie?

Jolu, paprocie same się wysiały w różnych miejscach, ale ostatnio przy kolejnym przekopywaniu roślin przeniosłem je pod tuje W grupie wyglądają lepiej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:00, 18 maj 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Bardzo ładnie jak zawsze Seba.

Dzięki Łukasz, do ideału daleko, ale ciągle do niego dążę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 18 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)

Wiem coś o tym, tylko ja stoję z drugiej strony

O o
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:58, 18 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)

Moje werbeny podobnie, jak u Ciebie jakieś maluśkie. Kiedy będziesz je wysadzał, jak osiągną jaką wielkość? Obawiam się, że zanim one urosną to będzie wiosna 2016 roku

ewa004 napisał(a)
Werbenki urosną nie wiadomo kiedy
Pozdrawiam

Ewa ma rację - one stoją w miejscu dość długo, a potem jak ruszą to rosną jak szalone Werbena uczy cierpliwości
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:56, 18 maj 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Orliki i irysy - świetne. To Ty też masz przedpłocie?

No jak nie jak tak Jest to ćwiarka koła o promieniu 60-70 cm, ale zawsze coś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:55, 18 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Stokrotki nadal bdb, fajne orliki

Orliki są niezłe. Żółte trawy z Wojsławic mi nie ruszyły i zastanawiałem się czy w ich miejsce nie dać orlików. Muszę na spokojnie oglądnąć CHFS to może dopadnę jakiś hicior roślinny
Drugie podejście:) 22:54, 18 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Marta - a to, co Ci narysowałem nie jest OK?

Sebastian jak dla mnie jest baardzo ok, przecież wiesz- problem tylko w tym, że mój prywatny małżonek nie chce takiej koncepcji zupełnie wziąć pod uwagę Dla niego najlepiej tylko wszędzie trawa, żadnych drzew i innych oznak radości , więc jak dzisiaj zobaczył 3 trzmieliny na pniu to delikatnie mówiąc do zadowolonych nie należał

Dostałam jeszcze parę pomysłów od kilku życzliwych ogrodowiskowych duszyczek i zrobił mi się mały mix
Kiedyś (w wątku z wybiegiem dla chomików )razem z Danusią sugerowaliście mi podobne rozwiązanie- zrobienie placyku ze żwiru i do niego posadzić drzewo ( i kurcze chociaż to jedno drzewo w ogródku mieć będę-najwyżej w nocy się samo posieje, ale na pewno będzie

Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak- z bólem serca małżonek wykopał pierwszy pasek trawnika i od razu wzięłam się za posadzenie trzmielin -jutro wkleję zdjęcie.Jak sobie to dzisiaj powytyczałam sznurkiem to doszłam do wniosku, że dodatkowy żwirek wokół tarasu to będzie jednak za dużo, wiec tak jak wyrysowałeś będzie prostokątna rabata do końca ogródkaA co na niej to muszę pomyśleć...
pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:15, 18 maj 2015

Do góry
dziękuje ... jesteście kochani

Irenko wstawiłam co miałam ... obiecuje coś pofocić ale ileż można 3 rabaty na krzyż focić ... za to byłam widziałam ... a dziś jeszcze masz piękniej

Małgosia ... teraz już nie mam wątpliwości ... dziś matury bym nie zdała ! ... dobrze, ze każdy zdaje swoją na miarę swoich czasów ...

Dorcia żebyś wiedziała jak ja się cieszę ! ... to niesamowite jak dobrze znów być w domu no ogrodzie niby ... z Wami

Madżenka wiosenne purpury w pełnym rozkwicie ... bez stokrotek nie ma życia ... tulipany prawie przekwitły może aniołki wytrzymają do jutra ...
graby za to mnie zaskoczyły ... takie były mikre w zeszłym roku ... podcinałam z pewną dozą nieśmiałości ... za to dużą niewiary w całe dzxiałanie ... a tu masz ... grabiszcze szaleją ... w kadr to złapać trudno ale ich zieleń jest bossska ...

Sebek propozycja zwyczajnego zaakceptowania wydaje mi się być idealnym wyjściem ze świata, w który nieopatrznie wprowadziła nas Małgosia ... wszystko zdane kciuki można chyba puścić bo teraz to tylko na wyniki czekamy ...

Anek byłaś widziałaś to powiedz mi jak u mnie stać się mistrzem perspektywy !!! ... prędzej Salomon by nalał z próżnego ...

Aga - Wieloszka narozrabiałaś ... kamasje kcem ... a nie chciałam ... ba nawet nie wiedziałam, ze istnieją ... tylko chyba ten szpaler sobie w rynnie zwizualizuję )))))))))))) ...

Ewka kobieto dziekuję !
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:09, 18 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Pamiętasz co powiedział były Mąż Judyty z "Nigdy w życiu" jak zobaczył jej dom? To samo powiedzialem na widok bramki i bramy -

Oglądałam ten film kiedyś, pamiętam też, że jej ex był w szoku, ale co dokładnie powiedział-nie pamiętam
edit: ale sie domyślam

- i choć nie wiem skąd wiedziałem, że będzie to tak wyglądać to jestem w pozytywnym szoku

Nie dziwie się, że wiedziałeś teraz większość takie ma
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:04, 18 maj 2015

Do góry
Pamiętasz co powiedział były Mąż Judyty z "Nigdy w życiu" jak zobaczył jej dom? To samo powiedzialem na widok bramki i bramy - i choć nie wiem skąd wiedziałem, że będzie to tak wyglądać to jestem w pozytywnym szoku
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:59, 18 maj 2015

Do góry
Mam nadzieję, że było idealnie Może temperatura nie rozpieszczała, ale przynajmniej świeciło słońce przez większość dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies