Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 21:26, 11 wrz 2019

Do góry

Ogród warzywny ...

Życie w wiejskim ogrodzie 21:25, 11 wrz 2019

Do góry

Amanogawa w tym sezonie wystrzeliła w niebo, za nią katalpa.

Rojniki rosną jak na drożdżach.

Mleczna droga ...

Życie w wiejskim ogrodzie 21:25, 11 wrz 2019

Do góry

Lato wróciło, to był piękny dzień i spędziłem go w ogrodzie. Udało mi się ogarnąć bukszpany przed zimą w donicach bo już się trochę poczochrały. Wejście do domu musi być zawsze eleganckie, u mnie to zimozielone kule plus sezonowe kwiaty w pucharach.

Obok mam tarasik gdzie można posiedzieć, napić się kawy.

Jest też tu okcent wodny, mini oczko w którym pływają kule.

Hortensjowo 21:21, 11 wrz 2019

Do góry
Dorii napisał(a)
A ja nie byłabym sobą gdybym nie włożyła kija w mrowisko. Niestety nie kumam pomysłu z donicą ale skoro już jest to zrobiłabym z niej oczko wodne. Klon posadziła bym obok a z drugiej strony kolejny tylko o innym kolorze liści i pokroju bardziej zwisającym. No i zatopić w zieleni to wszystko. Hakonki, hosty i resztę co tam planujesz
Na akademi sztuk pięknych nie studiowałam więc wybaczcie jakość

Dorii, bardzo dziękuję za wpis. Już postanowiłam, że klonik będzie w donicy, tylko muszę upiększyć otoczenie, żeby donica nie była dominująca
A rysunek przepiękny No i bardzo mi pomógł Twój rysunek, bo rzeczywiście drzewko pięknie wygląda gdy jest podsadzone bujnymi trawami Dziękuję.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:00, 11 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Kofam
Szalona Ty....ale cebul

Nie da się nie kochać, Krysia własnie leży prawie na klawiaturze, mruczy i obserwuje jak naciskam klawisze
Z tymi cebulami mam stresa, dzisiaj posadziłam chyba..z dziesięć, hihi..z tego wynika, że nie zdążę do zimy, tym bardziej, że coraz szybciej robi się ciemno.
Buziaki przesyłamy razem z Krysią (ona lubi się całować

PS. Pisałaś, że brakuje Ci u mnie koloru i rzeczywiście jak się dzisiaj przyjrzałam, to w przewadze jest zieleń muszą nad tym popracować
Poza tym Kryśka zdemaskowała mnie, bo rozłożyła się w największych chwaściorach

Życie w wiejskim ogrodzie 20:58, 11 wrz 2019

Do góry
Mam nieogrzewaną piwniczkę pod garażem, miejsca tam pełno wiec mogę szaleć.

W takich paczkach leżakują do wiosny, w tym roku muszę je posegregować i opisać.

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:43, 11 wrz 2019

Do góry
A u mnie rozpoczęła się kolejna zadyma i szykują się znowu zmiany na rabatach

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:38, 11 wrz 2019

Do góry
Nic tam. Miskanty to miskanty. Będą rosły i zdobiły. Ale wkurza mnie że mi się wciska kit.

Wróciłam właśnie z działki. Padam na twarz. Cały dzień pracy. Praca dodatkowa, zaczęłam dziś przed 6tą. Skończyłam o piątej. Młoda na konie ja na działkę. Zawiozłam gracki. Zebrałam maliny parę cukinii. Dzięki bogu już stołują, złapał je mączniak po tym deszczu. W sobotę pojadę z włókniną posadzić truskawki. I może wypielę jeszcze kawałek.

Dostałam od sąsiada pomidory. Jutro robię leczo. I siatkę brzoskwiń i winogron rany boskie. Coś robicie z brzoskwiń???

Dom wygląda coraz lepiej. I bardziej jak dom.

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:36, 11 wrz 2019

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:34, 11 wrz 2019

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:32, 11 wrz 2019

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 20:31, 11 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Obłędnie wszystko wygląda, piekne kolory i przesliczne kwiaty

Dziękuję Dominiko Wrzesień łaskawy dla ogrodu, ciepło i słonecznie, kolorów na rabatach nie brakuje.

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:29, 11 wrz 2019

Do góry
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:27, 11 wrz 2019

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 20:25, 11 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Przemku u Ciebie gąszcz dalii naprawde cudownie to wyglada bardzo Cie podziwiam ogrodowo

Kasiu, dalie po ostatnich deszczowych dniach nie wyglądają najlepiej, jutro muszę je wyskubać i podwiązać. Jeśli pogoda dopisze odzyskają jeszcze wigor i obsypią się kwiatami.

Pozdrawiam gorąco

Życie w wiejskim ogrodzie 20:22, 11 wrz 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Przemku, ten Twój komplecik stoi pod chmurką - impregnowałeś go jakoś dodatkowo?

Wszystkie moje meble ustawione w ogrodzie nie mają zadaszenia, pada deszcz i świeci na nie słońce. Nie jestem fanem ,,patyny czasu,, na drewnie więc każdego roku zazwyczaj jest to sierpień meble są impregnowane olejem. Zabieg ten nie tylko zabezpiecza drewno ale je odmładza, prezentują się jak nowe.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:15, 11 wrz 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Śliczne te Twoje miśki
Powiem Ci,że ja jak na razie zakochałam się w Magical Moonlight noo śliczna jest ale także zaczynam romansować z Limką mam ją pierwszy sezon..zobaczymy co z tego będzie.

Co do krwawnicy,bardzo możliwe że leci razem z chwastami..bo jej siewki są łudząco podobne do takiego jednego chwaściorka..hmmm jak on się nazywał...nie pamiętam

Melodia przyszłości -uwielbiam ten słynny cytat naszego ogrodowego kolegi Loozaka..a swoją drogą ciekawe co u niego

Przemku myślę,że z Twoim talentem do tworzenia pięknego otoczenia ..czysta kartka niedługo nabierze barw

ps.Podziwiam Dalie,prześliczne

Bukietowych przed Ogrodowiskiem nie znałem/ nie zwracałem na nie uwagi bo nigdzie nie widziałem takich ładnych okazów jak tutaj. Obecnie mam przeszło 50 krzaków w różnych odmianach, bardzo łatwo można je rozmnożyć z patyków po wiosennym cięciu lub przez odkłady.

Również jestem ciekaw co słychać u Michała, szedł z zakładaniem ogrodu jak burza wiec obecnie pewnie gąszcz u niego jeśli nie stracił pary. Robiliśmy zakupy w tej samej szkółce w Krakowie i niedaleko mieszkał z tego co wywnioskowałem mojej firmy ale nigdy nie udało nam się spotkać.

Dziękuję kochana za miłe słowa A Ty oprócz bajecznej wizytówki nie chcesz otworzyć swojego wątku ?

Życie w wiejskim ogrodzie 20:04, 11 wrz 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
W zeszłym roku próbowałam wysiać rubrum, nic nie wzeszło
Nie wiem, czy to co zebrałam, to były nasiona, możesz pokazać swoje?

Koleżance latem pies złamał dalie i odrosła ładna, zwarta.
Pewnie trzeba by je było mocno skrócić, tylko szkoda...

Zasada w przypadku rozplenic jest zawsze taka sama, zbieramy nasiona z kłosów które już zasychają, praktycznie się już sypią ...

Życie w wiejskim ogrodzie 19:59, 11 wrz 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Pięknie u Ciebie jak zawsze. Rubrum to rownież wg mnie najładniejsza Rozplenica i bardzo szkoda, że u nas nie zimuje. Ciekawa jestem, czy uda Ci się ją wyhodować z nasion.

Reni udało się przezimować sadzonki w garażu więc i ja spróbuję raz jeszcze bo w ubiegłym roku wniosłem do domku ogrodnika i zapomniałem o nich, gapa ze mnie.

Spróbuję wysiać zebrane nasiona już teraz jak znajdę trochę czasu, zobaczymy jaki będzie efekt.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:58, 11 wrz 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za tyle miłych słów, uwielbiam zachody słońca. Czasem specjalnie jedziemy późno nad wodę, żeby napawać się pięknem przyrody w zachodzącym słońcu.
Pozdrawiam

Jakże ładna kompozycja!
Wieczorne wyjazdy nad dużą wodę ... spodobały by mi się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies