Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Myszorek"

Ogród zmyślony 23:56, 14 maj 2011

Do góry
czekaj, czekaj to dopiero pojedyncze kłoski, jeszcze po całości nawet meszku nie widać, za to juz dokladnie widać, gdzie przoczyłam mleczyk, albo perzyk.
Moja trawa wie, że ma szybko rosnąc, bo powiedziałm jej, ze wody nie dostanie.Spróbuj Sebek, zobaczysz, ze działa
Ogród zmyślony 23:33, 14 maj 2011

Do góry
Zbysiu Ty się z ugoru nie śmiej, bo dostaniesz czerwoną kartkę Dziękuję za komplementy i zapraszam do mnie z pomysłami
Aniu, gorzej jeśli tylko od pompy się zacznie i na marnym wodoleju skończy

Meldunek z dzis:
-kolejny kawałek ziemi odzyskany- trawka zasiana przy jabłonce
-wreszcie wschodzi siana tydzień temu trawka w innym miejscu
A teraz najważniejsze-skarpa w miarę po ludzku ogarnięta, byliny przepielone-wszak Danusia mówiła piel, piel, piel. Tył skarpy odgliniony, odchwaszczony, przekopany i rozgrabiony, swierki w liczbie 4 "rosną"

Trochę posłuchałam Szefowej, a trochę nie w sprawie świerków No więc, od rana juz myśleliśmy z męzem o napadzie na szkółke-dlatego pielenie nam tak dobrze szło. Oczami wyobraźni widziałam swoje serby metr pięćdziesiąt po jakies 60 zeta(mąż się krzywił, bo to fajnie jak się patrzy gdy coś rośnie itp itd, a ja chciałam dość duże). No dobra skoczyliśmy do szkółki, a tam moje świerki dużo, dużo droższe(w grudniu przed Bożym Narodzeniem nawet tyle nie kosztowały).No dobra jedziem jeszcze zobaczyć do innej szkółki. No są, ale tylko takie małe, nie zagęszczone bidaki jeszcze 80-90cm. Męzowi zabłysneło oko(wszak będzie mógł patrzeć jak rosną, u mnie synchronicznie pojawił się lekki grymas). No dobra, to co jeszcze mają w tym lesie....
Wyłaziłam w końcu 2 jarząby mączne(a jednak wlazły mi do głowy na dobre)szczepione na 2-ch metrach i tak samo wysoko szczepiony klon Drummondii....no i 4 małe świerczki serbskie. No i za całość zapłaciłam tyle co zakładałam na 4 świerki. Nie powiem, mam trochę niesmak, bo juz w głowie widziałam duże świerki na skarpie, ale trzeba znaleźć pozytyw. Małe swierczki łatwiej się przystosują do niesprzyjających warunków no (nie mówcie, ze nie nawet jeśli to bzdura) i będzie je można juz teraz próbować zagęszczać.będzie można też patrzeć jak rosną i rosną i rosną, całymi latami.

Klon idzie na tył działki, jarząbki zaś będą tworzyć bramę do ogrodu obtoczone kwadratami z bukszpanu. Ustawiliśmy je i świetnie spasowały się z kolorem mozgi, która rośnie szpalerem przy ścieżce do domu. Teraz trzeba coś do tego dokomponować i juz chyba wiem co. Będzie dość geometrycznie w moim przedogródku
To będzie zaczarowany ogród 22:08, 14 maj 2011

Do góry
Dałam "cynk" Myszy, może i Myszorek pojedzie. Michael też gotowy chyba będzie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:11, 14 maj 2011

Do góry
dzięki serdeczne
Ogród zmyślony 14:07, 14 maj 2011

Do góry
dzięki, no wzieliśmy sie, sobota w końcu nadejszła
a taki szpaler świerka to za dużo będzie prawda?
Buka tam nie mogę posadzić, bo pod ziemią jest gruby żwir i wymiennik ciepła, ale śliwa wiśniowa, albo sliwa dziecięca mogła by być.
Zrobiłabym tak: cyprysika podsadzę niebieskim jałowcem pośrednim, bo go własnie wykopałam z góry i z boku dostawię jedną thuję pstrokatą, za cyprysikiem zrobię odstęp 3 metry i tam pierwszy swierk. jakiś rysunek stworzyłam własnie
Ogród zmyślony 13:05, 14 maj 2011

Do góry
uwaga zdjęcia bardzo robocze do wirtualnego tyczenia świerków
od strony jabłonki-tam gdzie taczki pierwszy serb, tylko jeszcze w lewo

od strony cyprysika

i jeszcze wytyczony trawnik pod jabłonką
Ogrodowy salon nad wodą 12:57, 14 maj 2011

Do góry

Myszorek ja powiem jeszcze krócej i też lecę - już wiem co posadzić za białymi Rh obok kuli z jałowca. Zestawienie cudo !!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:54, 14 maj 2011

Do góry
jeśli znajdziesz chwilunię to proszę powiedz mi, czy te serby sadzić co 2 metry czy gęściej? Mąż łyknął pomysł prawie rozrzuciliśmy ziemię, zaraz wkleję jeszcze foto do siebie jak to wygląda, to może zerkniesz łaskawym okiem, pliiiizzzzzzz
Ogrodowy salon nad wodą 12:52, 14 maj 2011

Do góry
powiem krótko i lecę na swoje pole
to ujęcie jest cudne:

i jeszcze to z klonem i rózanecznikami-piękny kontrast. Ogród wyglada bajecznie w słońcu, berberysowy zywopłot boski, a Tobie prześlicznie z psuczką.Swietny finisz
Ogród zmyślony 22:40, 13 maj 2011

Do góry
pęcherznice są u mnie pierwszy sezon, nie wiem jeszcze jak się zachowują, ale bordowe faktycznie w większej gromadzie mogą przytłaczać.Będę myśleć
Jarząb mi ciągle chodzi po głowie....w kilku egzemplarzach
Michael my Garden 22:18, 13 maj 2011

Do góry
bjuti. Lubię tulipki z wydłużonymi łebkami, zwłaszcza białozielone
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:15, 13 maj 2011

Do góry
to chyba wierzba hakuro ni skiki. Widzę, ze przeżyła zimę.Ostatnio wiele ich padło, zwłaszcza tych szczepionych na pniu, nawet starsze okazy. Sebku jak się nazywa twój czerwony rododendron?
Dwa czerwone dęby 22:12, 13 maj 2011

Do góry
no to mamy kolejny wspólny mianownik. Moja sucz znaleźna też miala zostać jeden dzień, ale mąż zaraz kupił miskę i smycz i jakoś tak juz zostało, że mieszka z nami 7 lat
Myśmy juz prawie kamienie usunęli, zostało jeszcze trochę gliny do wywiezienia.Dzisiaj w dwie godziny wywieźliśmy chyba ze 6 taczek. Garnki można lepić
Dwa czerwone dęby 20:54, 13 maj 2011

Do góry
czesc Mysza, tu Mysza widzę, ze jak każda mysza masz:
problemy z kamieniami,
czarnego psa, lubisz żurawki
i rosną Ci smardze w ogrodzie jak u mnie
Moje ustronie 20:46, 13 maj 2011

Do góry
Grażyna, zjawiskowa ta skarpa, taki tajemniczy ogród
Ogród zmyślony 13:32, 13 maj 2011

Do góry
z tyłu w kąciku przeznaczonym na rh i azalie zakwitł w końcu róż

na rabacie południowej dalej niezmordowane tulipany-bratają się teraz z czosnkiem

a to juz zapowiedz koloru na wczesne lato, jako dodatek dla wzmocnienia rozbielonych błękitnoniebieskich kwiatów-mocny buraczkowo-bordowy akcent.niech no się tylko rozrośnie Będzie pasował do czerwonych berberysów i pęcherznicowego diabełka
Ogród zmyślony 13:26, 13 maj 2011

Do góry
Czesc Martek, wpadaj ile chcesz
No chyba mój mózg wolniej jednak koduje zmiany, niż je robię.Sama nie nadążam czasem. Teraz juz zmiany będę wolniejsze, a tegoroczne nasadzenia będą widoczne dopiero w przyszłym roku, jak byliny się rozrosną. Tymczasem znalazłam wczoraj godzinę czasu i podłubałam przy skalniaku.Jeszcze azalię muszę z niego przesadzić na tyły działki i wsadzić z 5 jałowczyków kolumnowych i ciupkę kwiatów letnich

obok coniki na skalniak doszły skalnice-tym razem prawie białe. Podobają mi się nędzniochy jak kwitną.

z na drugim poboczu sklaniaka jest rozbielenie zawilcami, lebiodką i tiarrelką białą+niebieskości dąbrówki o ciemnych liściach

posadziłam żagwin-ale jakieś kolory poplątane ma.Nakazałam mu rosnąć takim meandrem

Tymczasem przed domem tulipany z blue arrowem

Ogród zmyślony 15:56, 12 maj 2011

Do góry
a co ja mogę poradzic. Widzę tam tylko ten kolor, a może nawet taki bardzie łososiowy, co by z tulipanami grał, rózanecznik wszędzie się wciśnie, możesz go prowadzić do góry,żeby parę kwiatków było, potem jak przekwitnie to w sumie zadna atrakcja.Ale masz "żywą" tą zieleninę
Ogród zmyślony 14:50, 12 maj 2011

Do góry
jak nie masz jak masz:

no powiedz, ze to nie Twoje
Ogród zmyślony 14:36, 12 maj 2011

Do góry
wiesz Michał tak sobie myslałm dzisiaj o twoim zakątku z klonikiem i mi tam pasuje jakis rózanecznik pomarańczowy, np gibraltar. Nie wiem jeszcze jak to sie ma do całości, ale wydaje mi się, ze to byłby fajny akcent, ach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies