Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 10:56, 14 maj 2011

Ana, potwierdzam, że to Cornus alba "Elegantissima" - super kontrastuje z innymi kolorami i z hortensją o białych kwiatach. To u nas na Ogrodowisku ulubione zestawienie. Do tego miskant chiński "Gracillimus",albo "Variegatus".

Śliwę wiśniową dobrze jest kupić na wysokim pniu, wtedy ma łądny pokrój.

Sebek, żebym to ja wiedziała co tam chcę zrobić, to by było dobrze
Czekam na Chelsea, może jakąś insiprację tam "złapię", a tymczasem fajnie zakończyłam trawnik, ucięłam wąską część dzięki czemu trawnikowa droga biegnie w lewo i jakby ogród wydawał się dzięki temu szerszy. Aż sama jestem zaskoczona tym efektem. Resztę wąskiego trawnika zlikwidowałam, chciałam kulkę posadzić i masz babo placek - dziura i już. Nieźle "walnęłam" szpadlem.
No i po robocie, teraz czekam na naprawę.

Poleciałam dziś z ranka w Aleję Krakowską i już pomidorki Babci Jasi kupione, papryczki też i jedna cukinia dla ozdoby. Sobie nic nie kupiłam, ale za to potem, w następnym sklepie cosik oczywiście "drapnęłam". Kosmosy pierzaste białe i niespotykane petunie, niby niebieskie, ale zmieniające kolor na biały w miarę przekwitania, dzięki czemu krzaczek jest cieniowany.

Potem zrobię zdjęcia i pokażę.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:00, 14 maj 2011

ell napisał(a)
Danusiu powiedz, czy te goździki zimują w gruncie, bo własnie wczoraj zasadziłam kępkę i nie wiem czy przeżyją do nastepnego sezonu

Eli, które goździki?
Ale na pewno, goździki to byliny, tylko brodate są dwuletnie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:05, 14 maj 2011

Sebciu, wytrząśnij nasiona na papier i dopiero wysiej. U mnie jakieś sieweczki z samosiewu już wschodzą.
No i u Kasi na ulicznym trawniku sadziłam, więc też pewnie będą.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 11:29, 14 maj 2011

Chyba kapuję z tym trawnikiem, ale poproszę o zdjęcie
Rzeczywiście poczekaj na Chelsea - może akurat coś będzie tam związanego z bukszpanami
Już je otrząsnąłem i jak wszystkie mi wzejdą to będzie suuuper
Tylko jeszcze nie sieję - może dziś kupię jakieś podłoże do siewu i szklarenkę - będą miały dobry start
myszorek 12:54, 14 maj 2011

jeśli znajdziesz chwilunię to proszę powiedz mi, czy te serby sadzić co 2 metry czy gęściej? Mąż łyknął pomysł prawie rozrzuciliśmy ziemię, zaraz wkleję jeszcze foto do siebie jak to wygląda, to może zerkniesz łaskawym okiem, pliiiizzzzzzz
Gardenarium 13:48, 14 maj 2011

Jeśli luzem na górce to co 2 metry. W szpalerze sadzimy co metr.

Reszta wypowiedzi u Ciebie

Instagram Ogrodowiska
myszorek 14:11, 14 maj 2011

dzięki serdeczne
Atanka 18:17, 14 maj 2011

Danusiu, mam pytanie o trawnik. Nawożę go co 3 tyg., koszę raz na tydzień. pięknie zaczął rosnąć na wiosnę, teraz jest słabszy, mnie zielony, mniej gęsty.nie ma u nas wielkiej suszy, ale...może powinnam więcej nawadniać.co robię źle?
umieściłam u siebie projekt( wybaczcie prawdziwi projektanci) poprawy stanu obecnego. czy mogłabyś rzucić okiem w wolnej chwili? nie tracąc oka
Sebek 21:06, 14 maj 2011

Agnieszko - też nawożę tak samo i rośnie mi dobrze. Jednak takie jego zachowanie wiąże się z za niskim koszeniem - może to jest powód.

PS - Danuś, relacja już jest - wyprawa bardzo udana
Gardenarium 21:37, 14 maj 2011

O to zajrzę Sebciu chętnie.

Agnieszko popatrzyłam na rabatkę i napisałam opinię

No i dalsze nowości w moim ogrodzie. Aleja Krakowska przejrzana dokładnie

kosmosy na hidcotową

Blisko mnie były te petunie. Chapnełam całą zgrzewkę

Ładne aksamitki i petunie (miały byc dla Babci Jasi

Petunia dla BJ

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies