Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "molinia"

Typografia ogrodu 22:58, 03 lis 2015

Do góry
1. molinia
2. myślę
Typografia ogrodu 22:40, 03 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pytanie zostawiam na dobranoc:

Co lepsze jako plecy dla:

1.bialych jezowek White Swan? Gracki/Molinia KF/Obiedka (dodam ze tlem beda serby a przed jeżówką klosownica lesna jak u Gosi)

2. Bialych jarzmianek:gracki/ molinia FK

Widzę podobne dylematy
Typografia ogrodu 22:21, 03 lis 2015

Do góry
Pytanie zostawiam na dobranoc:

Co lepsze jako plecy dla:

1.bialych jezowek White Swan? Gracki/Molinia KF/Obiedka (dodam ze tlem beda serby a przed jeżówką klosownica lesna jak u Gosi)

2. Bialych jarzmianek:gracki/ molinia FK
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:58, 03 lis 2015

Do góry
I jak ja to nadrobie? Jak sie pytam? Obiecuje juz byc widzialam juz tulipanowca i fotomontaz z molinia bardzo mi sie spodobal.ide ogladac dalej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 02 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tez mi molinia po glowie chodzi calym pasem pod plotem uuuuu tez się u malkul zakochalam

A masz upatrzoną konkretną odmianę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:00, 02 lis 2015

Do góry
Tez mi molinia po glowie chodzi calym pasem pod plotem uuuuu tez się u malkul zakochalam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:57, 02 lis 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

ciekawa jestem na co się zdecydujesz

No ja też Olu
Zauroczyła mnie obiedka z jeżówkami u malkul
Ale podoba mi się też molinia Heidebraut lub transparent.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:44, 02 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ania bardzo mi pomogła
W tej chwili dumam jedynie nad trawką - molinia, trzcinnik lub obiedka (zachwyciłam się u malkul)

ciekawa jestem na co się zdecydujesz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:29, 02 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Taki przegląd w trzech slowach ach ta Anka

Nadal wybór jest trudny przecież masz trochę czasu ....... trzy mam kciuki za piękne rozwiazania

Ania bardzo mi pomogła
W tej chwili dumam jedynie nad trawką - molinia, trzcinnik lub obiedka (zachwyciłam się u malkul)

Moja "przyziemna" :) pasja 19:53, 02 lis 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

kurcze sama nie wiem co Ci doradzić ale pomyślałam, że fajnie by tam wysoka molinia wyglądała albo gracki na całej długości

Trochę problemu w organizacji tej rabaty nastręcza mi fakt, że ona jest jakby przecięta tą rabatą prostopadłą z Hortkami. Teraz sobie tak myślę, że to chyba właśnie argument, że pod świerkami powinno być jednolicie na całej długości.

Czy się mylę i powinnam na wysokości cisowego żywopłotu zrobić coś innego?

Pierwsza myśl była taka, że jednolicie pod świerkami, szpaler czegoś, tego samego . A pod choinami powtórka Increbiball.

Tu w letnim rozkwicie

to niewyraźne, ale widać w miarę całość

i tu

Moja codzienność - ogród Oli 19:41, 02 lis 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
ślicznie Olu u Was.
Cudne donice cortenowe, obsadzone na spokojnie,nieprzegadane.
Oczkowa piękna, sprawia wrażenie jakby dawno tu była,a przecież młodziutka jest.

Dobra robota!

Martuś oczkową kocham to moje ulubione miejsce w ogrodzie, molinia zachwyca mnie każdego dnia na nowo rabata młoda zakładana w czerwcu ale pięknie się rozrosła. Liczę, że w przyszłym sezonie rozplenice w cortenie stworzą ładne czuprynki, seslerii turkucie nie zjedzą a buczek pięknie się zazieleni
Dziękuję !
Moja "przyziemna" :) pasja 19:19, 02 lis 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Jeszcze nie wiem, a jak myślisz?

Na pewno jeśli ten bukszpan miałby być, to tylko tak równo jak się mur zaczyna, na mijankę jakby.

kurcze sama nie wiem co Ci doradzić ale pomyślałam, że fajnie by tam wysoka molinia wyglądała albo gracki na całej długości
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:27, 02 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)

molinia w tym roku faktycznei wymiata. polecam bo bezproblemowa zupełnie

ja też polecam kocham ją i myślę gdzie powtórzyć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:57, 02 lis 2015

Do góry
inag napisał(a)
Po Twojej porcji zdjęć wyciągnęłam dwa wnioski:
1 - (nie nowy) utwierdził mnie tylko w przekonaniu, że masz piękny ogród.
2 - że chyba zaraziłam się chęcią posiadania molinii

molinia w tym roku faktycznei wymiata. polecam bo bezproblemowa zupełnie
Wokół Anatola 14:21, 29 paź 2015

Do góry
dusiaka napisał(a)
Teraz moje ulubione trawy i turzyce:

nie pamiętam nazwy

Molinia caerulea Variegata.
Wokół Anatola 13:28, 29 paź 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

molinia caerulea ''Variegata''

Dziękuję
Wokół Anatola 07:38, 29 paź 2015

Do góry
dusiaka napisał(a)

nie pamiętam nazwy

molinia caerulea ''Variegata''
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:22, 28 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

u Dominiki jest molinia careulea Variegata , u Gosi- molinia arundinacea. Variegata rośnie z kwiatem do ok 60-70 cm, arundinacea to nawet i 2m.

Obie sa mocno ażurowe, więc potrzebuja dobrego tła, lub ładnego światła żeby je przenikało, czy ciekawego towarzystwa. Same moga nie zachwycać.
U Gosi widac je na poprzedniej stronie- 2 pierwsze zdjecia od góry. Molinie o tej porze roku robia się mocno żółte, aż świecą. U Oli Leon jest tez szpaler molinii arundinecea przy oczku- zerknij sobie.

Molinia Variegata ładnie wygląda na tle ciemnym bo sama jest mocno rozbielona paskami.
Popatrz na nią u siebie, czy nie traci przez brak dobrego otoczenia

ja sie gubię cały czas w tych trawach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:13, 28 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
Magnolio a która to ta molinia do której wzdychasz?

ja mam 3 szt u siebie ..od zeszlej jesieni i jakoś mnie nie powalają ...a kupiłam bo mi sie spodobała u Dominiki https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=232

może trzeba dać jej czas? ...ale nie wiem czy mi cierpliwości wystarczy?

u Dominiki jest molinia careulea Variegata , u Gosi- molinia arundinacea. Variegata rośnie z kwiatem do ok 60-70 cm, arundinacea to nawet i 2m.

Obie sa mocno ażurowe, więc potrzebuja dobrego tła, lub ładnego światła żeby je przenikało, czy ciekawego towarzystwa. Same moga nie zachwycać.
U Gosi widac je na poprzedniej stronie- 2 pierwsze zdjecia od góry. Molinie o tej porze roku robia się mocno żółte, aż świecą. U Oli Leon jest tez szpaler molinii arundinecea przy oczku- zerknij sobie.

Molinia Variegata ładnie wygląda na tle ciemnym bo sama jest mocno rozbielona paskami.
Popatrz na nią u siebie, czy nie traci przez brak dobrego otoczenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies