Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Życie w wiejskim ogrodzie 15:29, 25 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Coraz bardziej podoba mi się stipa

Hmmm ... a ona może się nie podobać Piękna jest i mam cichą nadzieję że przezimuje w gruncie Tak czy siak na wiosnę sobie jeszcze posieję żeby powiększyć kolekcję
Życie w wiejskim ogrodzie 15:21, 25 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Aleja stip i tyłek Mrówki ... gratis

Coraz bardziej podoba mi się stipa
Życie w wiejskim ogrodzie 15:18, 25 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wszystkie znaki na niebie wskazują że w następnym tygodniu będę miał parę dni wolnego Chyba zabiorę się za sadzenie tych cebul
U mnie szafirki i włochate czosnki już wyszły sadzone w poprzednich latach

A jednak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:16, 25 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Dzisiaj zrobilam reorganizację rabaty szałwiowej i tej obok jałowcowej
Wygląda to teraz tak

Co o tym wszystkim myślicie?

Stworzyłaś cudne miejsce
Życie w wiejskim ogrodzie 14:46, 25 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja lubię ryzyko ale widzę, że Ty bardziej

PS. Ja zacznę w październiku ... od krokusów, szafirków i irysów

Wszystkie znaki na niebie wskazują że w następnym tygodniu będę miał parę dni wolnego Chyba zabiorę się za sadzenie tych cebul
U mnie szafirki i włochate czosnki już wyszły sadzone w poprzednich latach
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:35, 25 wrz 2015

Do góry
A co tu tak cichutko? Wiem wiem ... pracujesz w ogrodzie Czekam na zdjęcia i pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 14:33, 25 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ja na pewno nie będę Jak dla mnie za wcześnie

Ja lubię ryzyko ale widzę, że Ty bardziej

PS. Ja zacznę w październiku ... od krokusów, szafirków i irysów
Moja codzienność - ogród Oli 14:20, 25 wrz 2015

Do góry
Gratuluję i ja ... pasji, konsekwencji, precyzji i dokładności i na pewno pracowitości ... a i eMa, który ciągle pomaga Ci w Twoich poczynianiach w ogrodzie
Rododendronowy ogród II. 13:15, 25 wrz 2015

Do góry
Pozdrawiam
Mały ogród Kasi 12:28, 25 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Ja mam na tych ( z resztą paskudnych) drzwiach taki ala witrażyk. I gwoździk za jego oprawkę lekko wbijam.

A ja mam taki specjalny haczyk, który mocuję na górnej krawędzi drzwi a wianek na bezbarwnej żyłce
Ogród wyrozumiały 12:24, 25 wrz 2015

Do góry
ewalm napisał(a)
Można spróbowac tak:

tam na styku liliowce/żwirek /miskant ładnie wygładałoby coś zimozielonego szczepionego na pniu,takie nie za wysokie, rozmiarami jak ta wierzba.

Imperacie bardzo jest ładnie w towarzystwie białych kwiatów, można za nią posadzić niskie hortensje 'Bobo', wypełniając nim ten trójkąt miedzy żwirkową a berberysami kulkowymi i ciągnąc trochę wzdłuż rabaty żwirkowej czyli w lewo, za pasmem imperaty. Między brzozami miskanty i berberysy, i powtórzyć miskanty takie same pod tą pokrzywioną brzozą i w niskich hortensjach, żeby spajały ten kawałek w całość.

W żwirku mogą być każde zimozielone,jeśli bukszpany to fajnie by było, żeby były różnej wielkości. Z 'Danica' już byłoby trudniej. Cyprysiki wydają mi się trochę z bardzo potargane, ale za to można by je w żółtej wersji (C. filifera 'Aurea nana') włączyć w liliowce. Ice dance pod drzewem między kulkami, urozmaici kolorystycznie i zostaje na zimę, pod warunkiem że da radę, ale próbuj).

A może w tych miejscach między dużymi hortensjami a brzozami (za prawym końcem rabaty żwirowej) i z drugiej strony brzóz (za lewym końcem rabaty żwirowej)coś ładnego zimozielonego, jak serbski 'Nana"? jakaś ładna sosna, jak "Watereri"? ale serbski bardziej "ogrodowiskowy".

Iza,bardzo by pomógł rzut rabaty z góry,na kartce, bo zdjęcia przekłamują perspektywę. Zrobisz?

To jest podobna wersja jaką ja Ci przedstawiłam ... z tym, że ja proponowałam mniejszą łezkę tylko z buksikami a z tyłu red baron właśnie tak po ukosie ... taki rozrzucony ... w mojej wersji RB dochodził bardziej do tyłu w kierunku brzóz ... i jeśli podoba ci się na żwirku to ta wersja ewalm jest godna rozważenia ... z tyłu miscanty ... nie wiem czy z berberysami ... ale wiemy, że na pewno miscanty ... a i te hortki też by ładnie wyglądały ... ale ja bym posadziła RB, kulki z trawkami i miscanty a z resztą poczekała do przyszłego sezonu ... zobaczysz ... może jeszcze coś podpatrzysz ... czasami potrzeba czasu ... a ogólny zarys już będziesz miała ... i kamień znajdzie swoje miejsce ... zrobić to, co napisałam to już jest sporo ... a jeszcze cebulowe?
Lawendowy zawrót głowy 11:31, 25 wrz 2015

Do góry
Rench dziekowac za pochwaly )) zawile u Zurka kupilam w Swirklancu ..... Dobrze ze zadzwonilam i poprosilam zeby mi odstawiły na bok bo ostatnie siedem bialych bylo ))

Ren133 dziekuje milutko wianek z jabluszek widzialam kiedys u kwiatka holandii i tam tez przeczytalam ze mocuje jabluszka wykalaczkami nasza bardzo utalentowana kolezanka, ale pomysl uklad i reszta moja )))

Marzenko ale nie smakuj tylko nabijaj ...kosztowalam kwasne buuuu

Iwka pozdrawiam milutko , baronowa rosnie ? Hihi az tutaj slychac

Siakowa hahha dla mnie to nieistotne wytrzymaja do nastepnego wianka ))

Anabuko1 dzieki z wizyte milo mi )

Agatek podstawe kupilam były jeszcze mniejsze tez fajne dziekuje i zapraszam zas ))

Sebek i znowu wszystko zaczelo sie od Twojego wianka z jablkami ...jescze taki mus zrobic bo Twoj piekny )awatar rewelacja !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:25, 25 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ale piękny okaz będziesz miała u siebie w ogrodzie

Mam nadzieje ze sie przyjmie, to zasługa moich dzieci, to od nich ...przesadze go, podstrzygę, dosadze kulki i coś jeszcze...powinno byc ok
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:37, 25 wrz 2015

Do góry
admete napisał(a)

cieszę się
Ja też się wczoraj urobiłam, wiedząc że idzie zmiana pogody .
Czy jestem zadowolona? okaże się za rok hahahahaha

zrobiłaś zdjęcia?
mnie ćmok już zastał do 19 siedziałam

Wczoraj nie mogłam zrobić zdjęć bo karta mi padła ... a zresztą jeszcze wywiadówka i przygotowania do sobotniej imprezy wypełniły mi popołudnie i wieczór Nadrobię po week-endzie

PS Ja jestem zadowolona tylko nie wiem czy i jak dosadzić żywopłot cisowy na rabacie za szałwiami
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:30, 25 wrz 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Teraz to dopiero widać jakim pięknym tłem dla Twoich roślin jest trawnikowy dywan.

Dziękuję Waldku Masz rację, że bez ładnego trawnika nie byłoby efektu. Muszę tylko dbać aby nie zmarnować tego co jest teraz Dlatego chciałam Cię zapytać co należy zrobić jesienią aby trawnik cieszył tak samo w przyszłym sezonie? Jaki nawóz zastosować? Do kiedy podlewać?

PS Przy poszerzaniu rabat wybrałam jeszcze mnóstwo malutkich pędraków Boję się, że znowu zniszczą mi trawnik ... co robić?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:00, 25 wrz 2015

Do góry
Ale piękny okaz będziesz miała u siebie w ogrodzie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:34, 25 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A jak przysypiesz to potem mocno ubijasz czy jednak inaczej niż przy zwykłym sadzeniu roślin ... delikatniej?

Delikatnie i jesli posadze za płytko (a zdarza mi sie bo nie chce mi sie grzebać w mojej glinie, czasami nie da sie odpowiedniej głebokości wykopac) to dodatkowo przykrywam korą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:34, 25 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

PS. Ale mi wczoraj dałaś kopa ... zrobiłam przemeblowanie na rabacie, o której debatujemy i jeszcze rewolucję we wgłębniku Zaskoczyłam samą siebie

cieszę się
Ja też się wczoraj urobiłam, wiedząc że idzie zmiana pogody .
Czy jestem zadowolona? okaże się za rok hahahahaha

zrobiłaś zdjęcia?
mnie ćmok już zastał do 19 siedziałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 03:51, 25 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Teraz to dopiero widać jakim pięknym tłem dla Twoich roślin jest trawnikowy dywan.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:23, 25 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

1400 razy? Nie ma takiej opcji, wykopuje rów, sadze od razu 50 szt i tak 30 razy.....

A jak przysypiesz to potem mocno ubijasz czy jednak inaczej niż przy zwykłym sadzeniu roślin ... delikatniej?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies