Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ja i mój ogródek, a może ogród 23:04, 09 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Dominika stipa wymiata Z hortensjami pięknie wyglada ,fajnie połączenie A i jeszcze derenia masz extra
Sezon 2017 u Hanusi 22:51, 09 wrz 2019

Do góry
Aniu, miło mi, że zajrzałaś do mnie.

Dziś mam znowu lenistwo domowe, deszcz na 2 dni zapowiedziany i faktycznie dotarł. A już planowałam mały grzybny wypad. Odkładam go na czwartek w tej sytuacji. A dziś już tylko spanko mi zostało w planie.

Spokojnej nocy

Moja działka na Dębowym Lesie 22:34, 09 wrz 2019

Do góry
Czubajkowy Ogród 22:33, 09 wrz 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Świetny wyjazd miałaś.I tyle pięknych roślin.Ech,,,
Te najbardziej mi się spodobały
Ogród do odnowy 22:32, 09 wrz 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Przepiękne zdjęcia. Jaka to odmiana hortensji?
Moja działka na Dębowym Lesie 22:25, 09 wrz 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Napisałaś że za tyranie w ogrodzie należy nam się rozpusta - zgadzam się, zawsze ciężką pracą w ogrodzie usprawiedliwiam moje slodyczowe grzeszki ☺
Ciekawe, że Twój guzikowiec wciąż kwitnie, mój już zakończył. Ale barbula też mi zakwitła. To naprawdę urocza roslinka ☺

Dorotko, pewnie ,że nam sie nalezy trochę słodyczy za te w szystkie ogrodowe prace i spalanie.
mój guzikowiec w maju był przesadzany.Nie daleko stawu.I widze tam jest mu lepiej.Ziemia inna.Liście ma ciemniejsze.Kwitnie dłużej.ale może to przez tegoroczne przesadzanie .
Ale na wiosnę chce go jeszcze przesadzić i dać całkiem nas staw.
Barbule mam pierwszy raz w ogrodzie. nie wiem czy dobrze ja posadziłam.Czy ona duża rośnie ??

Jeszcze kwitną jeżówki.Nie wszystkie oczywiście.ale trochę jeszcze cieszy oczy i serducho

Green Twister

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:19, 09 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kwiaty i kwiatki. W roli głównej róża Elmshorn i wysokie astry.

Ładne kwiatki U mnie marcinki przerosły.. mnie posadziłam w pierwszej linii, bo miały mieć 30-40 cm, a teraz świata poza nimi nie widać
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 09 wrz 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Mieczyki przepiękne u mnie dawno przekwitły

Dalie też podziwiam

Dziękuje w imieniu mieczyków.W tym roku nie spieszyłam się z nimi w posadzeniu.Wolałam aby włąsnie kwitły ciut później.I nawet to mi pasuje.
Chryzantemki kwitną..ale jeszcze nie wszystkie
NN

Dzielżany
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:15, 09 wrz 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Trawniczek świeżo po koszeniu trochę moje dziecię za nisko kosiło ale też w tym roku taka susza że trudno o ładny trawniczek bez nawadniania

Tak wyglądał przed koszeniem

Pozdrawiam I dziękuję za odwiedziny

I trawniczek, i trawy i hortki pięknie u ciebie wszystko wygląda
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 22:12, 09 wrz 2019

Do góry
Dorii napisał(a)
W 2018r rabaatka troszkę się rozrosła.

Dorii, jaka to roślina na zdjęciu? czy dobrze widzę, że jest i biała i fioletowa, czy ta biała (po lewej) to wcześniejsze stadium???
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:12, 09 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Trawki piękne.
ale bardzo ciekawy ten hibiskus.Kolorek miodzio
Życie w wiejskim ogrodzie 22:11, 09 wrz 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wiosna i jesień to okres największej ilości doniczek, zwłaszcza tych małych na stołach w ogrodzie. Wybór jest tak ogromy że ciężko mi się ograniczyć no i nie trzeba tak często podlewać przy tej pogodzie.

Przemku, ten Twój komplecik stoi pod chmurką - impregnowałeś go jakoś dodatkowo?
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 22:02, 09 wrz 2019

Do góry
Tak jak pisałam wcześniej zależy mi, żeby mój ogród tętnił życiem i był domem dla ptaków, owadów i innych milusińskich Gromadzę owoce dla ptaków na zimę, oprócz irg, które rosły wcześniej na działce, w tym roku posadziłam 2 młode jarząbki takie zwykłe, przyznam, że ciężko było znaleźć, bo były same w odmianach.
Mam owocujące cisy, dosadziłam 2 ostrokrzewy, które już w pierwszym roku mają śliczne owocki. Dereń kausa też owocuje, poza tym mam już 3 kaliny . Najnowszy nabytek to 2 rajskie jabłonki które nie wiem, gdzie posadzić Nie sprzątam jesienią, nie obcinam bylin, przed zimą zostawiam cały ten bałagan a nawet jesienią odbieram liście od sąsiadów, bo wypalają je..w lesie

Owoce ośnieży karolińskiej (ośnieża czteroskrzydła) na gałęziach utrzymują się bardzo długo, nawet 2-3 lata. Kwiaty są miododajne.

I jeszcze na pamiątkę mały, owocujący w pierwszym roku krzaczek ostrokrzewu

Moja działka na Dębowym Lesie 21:56, 09 wrz 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Aniu co zaglądam to oczy nacieszę pięknymi roślinkami i zdjęciami. Teraz jeszcze ciacho wirtualnie posmakowałam buziaki

Witaj Reniu.
Oj póki ciepło, to roślinki kwitną .Jeszcze sporo i bogato.Jeszcze nie wszystkie dalie ros kwitły i chryazntemki.
Ciacho z owocami było udane i szybko zeszło.

Dalia Avignon- piękna i zmienna

Ptasi gaj 21:54, 09 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wieczorem na większym ekranie zobaczę Kasiu co to za trawy.

Byłam w sobotę w Łazienkach od wiosny są nasadzenia trochę skatowane upałem ale da się oglądać.

Czerwona gaura i brązowe niskie dalie ale widać, że przekwitły. Rabaty przy pałacu na wodzie

Przed Pomarańczarnia

Kaczka na Ursynowie. Posadzona lub posiana biała smagliczka która trochę podtrzymuje wiotkie trawy i kwiaty ozdobne

Piękna ta nasza stolica wstyd się Elu przyznać ale jeszcze nie byłam w Warszawie

Trzeba by było się wybrać myślę że najlepiej pojechać pociągiem , niech dzieciaki chociaż wiedzą jak się pociągiem podróżuje

W kamiennym kręgu od początku 21:54, 09 wrz 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Piekne bukiety same cudenka

Tak IzaBelo, siedziałam jak zaczarowana
W kamiennym kręgu od początku 21:33, 09 wrz 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Ciekawe te ostatnie bukiety. Twoje żniwne też bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam

Reniu dziękuję bardzo
Muszę przyznać, że jak florystka robiła ten bukiet,

...to przypomniała mi się moja radosna żniwna twórczość

Przerwa na kawę... 21:26, 09 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
szkoda ze nie widac odmian jezowek te rozowe i pomaranczowe są genialne
Kasiu to jest Supreme Cantelupe

A ta różowa nie pamiętam
Ogród w remoncie 21:25, 09 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Po oczyszczeniu środka ładnie widać zarys nowych rabat. Dobry masz plan z tym jesiennym wysiewem trawy. Teraz jest więcej wilgoci. Wiosna zawsze jest ryzyko, że trafi się na falę upałów lub ulewne burze.

Pewnie wiosną też będę trawę siać w innyn miejscu. Teraz tylko ten fragment kolisty i plamę po jednej rabacie. Muszę etapami ten mój trawnik regenerować bo na całość to nie na szans. Zobacz Haniu mojego rozchodnika Thunderhead

Mój ogrodowy pamiętnik 21:13, 09 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
W ogrodzie teraz czas na tygrzyki paskowane. Kilka takich mam w różnych miejscach.

O Fuuuuu paskudztwo ..też ostatnio mijałam się z takim w ogrodzie (na żywo jeszcze brzydszy)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies