miskant Malepartus
w końcu go widać
mam kilka fajnych nowych, za 3 lata pokażą na co je stać
miłorzęby cudownie wybarwione
wielkie, trudno w całości uchwycić
Dorodne masz miłorzęby, jestem nimi zachwycona i żałuję, że mam miejsce tylko na niewielką kulkę. Trochę szkoda, że tak późno startują i w sumie szybko tracą liście..
Miłorzęby masz cudne i jak urosły Jednak bukszpany ocalały? Niestety u mnie wszystkie poszły do spalenia. Jak widze u Ciebie te piękne zielone obrzeża to taki ład i porządek wprowadzają, pięknie zielono i kolorowo jeszcze u Ciebie. Pozdrawiam
Bardzo urosły za te 7 lat, aż się wierzyć nie chce. Gdzieś znalazłam stare foty i nie mogłam się nadziwić.
Danusia, te moje najstarsze buksy, co były koło pergoli, wszystkie wycięte, ostatnio pod nóż poszły 3 sztuki na pniu. One odrastają potem od ziemi, bo ich nie wykopaliśmy, bo się nie da.
Pozostałe pryskaliśmy, ostatni rzut nie wyrobiliśmy się i żyją. W nowym sezonie bardziej będziemy pilnować.
Koleżanka ogrodniczka powiedziała, że Lepinox nie działa, zatem dalej decis będziemy stosować.
Sieją się cisy, to będę mieć zapas, laurowiśnie rosną, będzie zapas, jakby co.
Też mi te ramy żywopłotów się podobają, bo faktycznie porządkują ogród.
tnę na oko, ale nawet równo mi wychodzi
w środku czyszczę z bylin, robi się pusto, do wiosny
tu widać, jaki teraz u mnie tulipanowiec, z 10m na tyle
Pewnie były by dorodniejsze, no ale upały i nawozy nie dostały. Wiosną trzeba zadbać, a teraz pilnować aby wody miały pod dostatkiem. Susza fizjologiczna jest dla nich najgorsza. Skończyły 7 lat, a malutkie były. Obecnie są regularnie cięte po bokach, aby poza ramy rabaty nie wyłaziły.
cisy nawet, nawet
oby ciepło było, to cięcie im nie zaszkodzi
miskanty uwielbiam