Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 10 maj 2012

Do góry
Sebek może nieskromnie to zabrzmi ale mi też się podoba , muszę jeszcze tylko pokombinwać z tym pniem...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 10 maj 2012

Do góry
po dzisiejszym koszeniu

szkoda że z góry i z bliska nie wygląda już tak ładnie

na zdjęciu widać zaczetą rabatę... jutro jadę po odbiór samochodu z serwisu do W-wy i mam nadzieję dokupić trzeci najwiekszy stożek, będę mogła kończyć tę stronę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:30, 10 maj 2012

Do góry
BYŁO TAK

A WIECZOREM TAK tylko nie patrzcie na bałagan bo chcialam zdążyć zrobić zdjęcia

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 10 maj 2012

Do góry
aaa trudno było posadzić równo tego cisa bo krzywy pień ma ....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:24, 10 maj 2012

Do góry
i z boczku

myślę by w ten róg po lewej zamiast trzmieliny dać żółtą trawkę a na wiosnę tulipany na gęsto
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:20, 10 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Teraz sadzić trytomy - szalona jesteś

Aniuuu - dwie palety tych przepięknych szamotowych donic? Zazdraszczam

Sebek to raptem 4 donice plus 2 skrzynki, tylko tak brzmi dwie palety bo oni je tak pakują bo delikatne i cieżkie są...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 10 maj 2012

Do góry
i zaczełam znowu przesadzanie Jak ja bym chciała zaczynać od początku bez tej dodatkowej roboty typu przygotuj miejsce by coś przesadzić aby docelowo coś posadzić....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 10 maj 2012

Do góry
wyprowadziłam dzisiaj z rabaty róże, bukszpany i tulipany.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:00, 10 maj 2012

Do góry
nie doczytałam że na każdej aukcji jest podana cena wysyłki Donice są takie jak kupowałam w ubiegłym roku ceramika szamotowa, są ciężkie maja przyjść na dwóch paletach Szukałam, szukałam i nic nie znalazłam u siebie wiec byłam zmuszona kupić 'w świecie'
Rododendronowy ogród. 20:30, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko wczoraj jak pracowałam w ogrodzie usłyszałam piekny śpiew ptaka, rozglądałam się i zobaczyłam że nad ogrodem był ptaszek który trzepotał skrzydełkami ale jakby stal w miejscu i śpiewał pięęęknie z 5 minut tak wisiał nademną. Zastanawiałam się co to może być?

Skowronek .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:10, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
No widzisz tak to z tymi przesykami bywa.... wczoraj zamówiłam donice, koszt wysyłki 40zł, wziełam kilka zzwyczaj przesyłke płaci się jedna wpłaciłam kas i sie okazało że za przesylkę muszę dopłacić 160zł ! hmmmm jak się jest porywczym to trzeba było dopłacić mam nadzieje że całe przyjdą... bo znając moje ostatnie szczęście do zakupów to kto wie....

Masakra Mam nadzieje ze sa ciezkie i kazda przyjdzie osobno - tylko to tlumaczy sprzedajacego... jesli nie, to naciagacz
Marzenko kibicuje! Stozki! Mmm
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:03, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
No widzisz tak to z tymi przesykami bywa.... wczoraj zamówiłam donice, koszt wysyłki 40zł, wziełam kilka zzwyczaj przesyłke płaci się jedna wpłaciłam kas i sie okazało że za przesylkę muszę dopłacić 160zł ! hmmmm jak się jest porywczym to trzeba było dopłacić mam nadzieje że całe przyjdą... bo znając moje ostatnie szczęście do zakupów to kto wie....

To bym się zdenerwowała.... Kurcze naciągaczy jednak pełno. Chyba że są ciężkie to ich tłumaczy ale pewnie wtedy cena nie jest już taka dobra???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:02, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
chciałam dodać że takie kolumny/podpory były u Szmitów w ogrodzie . Poczytalam coście popisaly i spadam bom zmęczona i wszystko mnie boli...
Marzenka miałaś dzwonic dla kogoś o bukszpany czy mają, dzwoniłaś? bo nie wiem zamawiać u nich czy nie...

Mają zamaiwaj. C z odbiorem. W sobotę będę u nich to mogę dla Ciebie zamówić tylko napisz mi kiedy odbiór i jakie potrzebujesz.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:08, 10 maj 2012

Do góry
Gaby ja w 2007 urodziłam Franka, gdyby nie klima to pewnie bym ducha wyzioneła w bloku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:06, 10 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, ja to chyba przeczuwam. Pszczeli instynkt mi się w ogrodnictwie udzielił. W tamtym roku do późnej jesieni przesadzałam, bo czułam (widziałam po pszczołach), że zima przyjdzie później. A teraz coś mi mówi, że dobrze, że mam strumień w ogrodzie i siłę w rękach do noszenie konewek.
No widzisz coś w tym pewnie jest Ja strumienia niestety nie mam dlatego na cito muszę działać z nawadnianiem... jestem w trakcie kompletowania potrzebnych akcesoriów wg projektu... Zobaczymy jak nam (powinnam powiedzieć M) to wyjdzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:49, 10 maj 2012

Do góry
Ewuś no właśnie swoje rosliny 'lałam' do zimy ku zdziwieniu sasiadów, nic nie wypadło, a te bidule były gdzieś na plantacji.... jestem bardzo ciekawa czy 'wyjdą' z tego. Wkurza mnie że za tę kasę miałabym 3 prześliczne, wysokie cisy bez problemu... ale jak to mówią mądry Polak po szkodzie...
U Rysia też coś zlego dzieje się z cisami w ekranie...
A co do upałów to mój najstarszy syn już na poczżtku ubiegłego roku wyczytal na stronie NASA że w roku 2012 będą ogromne wybuchy na słońcu co wiąże się z tym że tego lata doświadczymy fali upałów... podobnej do tej z 2007r
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:58, 10 maj 2012

Do góry
kochane ja mam na to miejsce projekt chodzi mi o to że nie mam co zrobic z tymi cisami... w tym miejscu gdzie one są ma być trzmielina żółta. Poza tymi cisami nie chcę nic zmieniać tzn miskanty trochę ścisnę....

o coś takiego, te zielone kule to cisy za nimi dałabym jeszcze tego cisa na nodze?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:49, 10 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Danusiu tak się zastanawiam czy te moje cisy można flrowitem potraktować?

Ja swoje wczoraj trochę pryskałem, razem z bukszpanami.

Florovit krzywdy nie robi stosuje się dolistnie ...
Też poczekam na odpowiedź
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:54, 10 maj 2012

Do góry
Sebek problem w tym że ja tej rabaty z bukszpanami raczej teraz nie będę robiła a z cisami muszę coś zrobić...
a może tak?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:28, 10 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
mam problem z tymi cisami... dwa rosly na tej rabacie która jest w trakcie roboty, dosadziłam kule na pniu i drugą mniejszą kulę ale coś mi nie pasuje. Na widoku ogólnym na rabacie są róże, tulipany i 'obwodka' z bukszpana ale one samtad zostana eksmitowane.. chciałam zostawić te cisy ale mi nie pasują... co z nimi zrobić? Dodam że nie ma ich w projekcie a ja nie mam gdzie ich przesadzić
boje się też przesadzać tej wielkiej kuli...

A jakbyś dodała jeszcze jedną kulę ? Między największym a średnim?

Jak nie to idź wg projektu, a kulę z bukszpanu zastąp cisem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies