Ewo jak zobacze na nich przyrosty to będę skakać ponad trampolinę chłopaków... No właśnie zostało potwierdzone że cisy mogły być zasuszone zimą... staram się jak mogę je reanimować... zobaczymy
mam problem z tymi cisami... dwa rosly na tej rabacie która jest w trakcie roboty, dosadziłam kule na pniu i drugą mniejszą kulę ale coś mi nie pasuje. Na widoku ogólnym na rabacie są róże, tulipany i 'obwodka' z bukszpana ale one samtad zostana eksmitowane.. chciałam zostawić te cisy ale mi nie pasują... co z nimi zrobić? Dodam że nie ma ich w projekcie a ja nie mam gdzie ich przesadzić
boje się też przesadzać tej wielkiej kuli...
Ana, wrócę do kul cisowych - co im jest? Jaka jest diagnoza? Czy mają jakieś świeże przyrosty?
Danusia pisała, że mogły być przesuszone i pobierały z zapasów. Ale teraz przecież Ty je regularnie podlewasz i mają próchniczną ziemię?
Mnie chodziło o przesuszenie jak jeszcze były w szkółce, o suszę fizjologiczną a nie że Ania nie podlała
Tak się dzieje po zimie, a na roślinach jeszcze objawów nie widać.
mam problem z tymi cisami... dwa rosly na tej rabacie która jest w trakcie roboty, dosadziłam kule na pniu i drugą mniejszą kulę ale coś mi nie pasuje. Na widoku ogólnym na rabacie są róże, tulipany i 'obwodka' z bukszpana ale one samtad zostana eksmitowane.. chciałam zostawić te cisy ale mi nie pasują... co z nimi zrobić? Dodam że nie ma ich w projekcie a ja nie mam gdzie ich przesadzić
boje się też przesadzać tej wielkiej kuli...
A jakbyś dodała jeszcze jedną kulę ? Między największym a średnim?
Jak nie to idź wg projektu, a kulę z bukszpanu zastąp cisem.
Mnie Aniu brakuje tu czegoś jasnego, soczystego, czyli może trzmielina złota, albo cyprysik miniatura złota? generalnie bardzo schludnie, od razu mój bałagan przed oczami staje
Witaj Aniu,
Tak sobie popatrzyłam na ta rabatę i na nową cudną trawę u Danusi [b]Holcus mollis 'Jackdaws' Cream' [/b] no i wyszło mi coś takiego:
Może takie ustawienie było by fajne
w środek dałabym tą (chyba) trzmieliną którą masz na zdjęciach.
Tak wogóle to pozdrawiam i w szoku jestem jak pędzisz z realizacją ogrodu, jest juz piękny
kochane ja mam na to miejsce projekt chodzi mi o to że nie mam co zrobic z tymi cisami... w tym miejscu gdzie one są ma być trzmielina żółta. Poza tymi cisami nie chcę nic zmieniać tzn miskanty trochę ścisnę....
o coś takiego, te zielone kule to cisy za nimi dałabym jeszcze tego cisa na nodze?
Ana, wrócę do kul cisowych - co im jest? Jaka jest diagnoza? Czy mają jakieś świeże przyrosty?
Danusia pisała, że mogły być przesuszone i pobierały z zapasów. Ale teraz przecież Ty je regularnie podlewasz i mają próchniczną ziemię?
Mnie chodziło o przesuszenie jak jeszcze były w szkółce, o suszę fizjologiczną a nie że Ania nie podlała
Tak się dzieje po zimie, a na roślinach jeszcze objawów nie widać.
Danusiu, ja wiem, że to nie Ana, mnie tylko zdziwiło, że objawy przesuszenia zimowego przychodzą tak późno. Oznacza to, że przesuszona roślina nie chwyci już wody dawkowanej regularnie?
Co do rabaty, pomyśl, że inne rośliny podrosną. Może to pomoże. W tamtym roku "wszystko" przesadzałam co było po drodze - strat nie było. Ale nie mieliśmy upałów.
Ewuś no właśnie swoje rosliny 'lałam' do zimy ku zdziwieniu sasiadów, nic nie wypadło, a te bidule były gdzieś na plantacji.... jestem bardzo ciekawa czy 'wyjdą' z tego. Wkurza mnie że za tę kasę miałabym 3 prześliczne, wysokie cisy bez problemu... ale jak to mówią mądry Polak po szkodzie...
U Rysia też coś zlego dzieje się z cisami w ekranie...
A co do upałów to mój najstarszy syn już na poczżtku ubiegłego roku wyczytal na stronie NASA że w roku 2012 będą ogromne wybuchy na słońcu co wiąże się z tym że tego lata doświadczymy fali upałów... podobnej do tej z 2007r