Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Pszczelarnia 14:02, 10 maj 2012

Aniu, ja to chyba przeczuwam. Pszczeli instynkt mi się w ogrodnictwie udzielił. W tamtym roku do późnej jesieni przesadzałam, bo czułam (widziałam po pszczołach), że zima przyjdzie później. A teraz coś mi mówi, że dobrze, że mam strumień w ogrodzie i siłę w rękach do noszenie konewek.
GabiK 14:04, 10 maj 2012

Aniu, przypomniało mi się, jak te upały w 2007 przeleżałam najpierw w szpitalu, a potem w domu bez możliwości wyjścia przez 2 miesiące. BRR.
Teraz mogą być, trochę ciepełka po pracy się przyda. Byle nie za długo i dopiero po moim powrocie z wakacji, bo nie ma kto podlewać.
ana_art 14:06, 10 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, ja to chyba przeczuwam. Pszczeli instynkt mi się w ogrodnictwie udzielił. W tamtym roku do późnej jesieni przesadzałam, bo czułam (widziałam po pszczołach), że zima przyjdzie później. A teraz coś mi mówi, że dobrze, że mam strumień w ogrodzie i siłę w rękach do noszenie konewek.
No widzisz coś w tym pewnie jest Ja strumienia niestety nie mam dlatego na cito muszę działać z nawadnianiem... jestem w trakcie kompletowania potrzebnych akcesoriów wg projektu... Zobaczymy jak nam (powinnam powiedzieć M) to wyjdzie
ana_art 14:08, 10 maj 2012

Gaby ja w 2007 urodziłam Franka, gdyby nie klima to pewnie bym ducha wyzioneła w bloku
Ana 14:27, 10 maj 2012

GabiK napisał(a)
Aniu, przypomniało mi się, jak te upały w 2007 przeleżałam najpierw w szpitalu, a potem w domu bez możliwości wyjścia przez 2 miesiące. BRR.

Gabi - ja dokładnie to samo! Tyle, że leżałam pół roku Od lipca. To był koszmar - zwlaszcza, jak się leżalo na poddaszu, a po cschodach był zakaz chodzenia...

Ana
- a mnie się te kule tam podobają, tylko tę ostatnią dałabym mniejszą, żeby było takie stopniowanie od największej do najmniejszej...
anula_wn 14:30, 10 maj 2012

hehe, ja też mojego Franka urodziałm w 2007

co do kul, to Ana ma rację ! powinny byc stopniowane . Tylko mi cos z tą na kiju nie pasuje.....
może dlatego, że tam są te róże na patykach? nie za dużo wszystkiego? one tam zostają ?

Joasia fajnie narysowała, ta na kiju daj na koniec
mi się podoba
ana_art 21:14, 10 maj 2012

wyprowadziłam dzisiaj z rabaty róże, bukszpany i tulipany.

ana_art 21:17, 10 maj 2012

i zaczełam znowu przesadzanie Jak ja bym chciała zaczynać od początku bez tej dodatkowej roboty typu przygotuj miejsce by coś przesadzić aby docelowo coś posadzić....

ana_art 21:24, 10 maj 2012

i z boczku

myślę by w ten róg po lewej zamiast trzmieliny dać żółtą trawkę a na wiosnę tulipany na gęsto
ana_art 21:24, 10 maj 2012

aaa trudno było posadzić równo tego cisa bo krzywy pień ma ....