Nad tym jeszcze pomyślę/pomyślimy jak wstawię zdjęcia z ekranem cisowym i tulipanowcem Ale pomysł godny rozważenia Zastanawiam się tylko jak to będzie wyglądało z tym cisowym ekranem ... czy ja dobrze kombinuję? Chciałabym stworzyć taką przegrodę ... tak żeby nie było widać kostki z tyłu jak siedzę np na tarasie ... żeby było widać tylko piętra zieleni
No właśnie 60cm byłoby ok Ciekawe tylko czy są takie cisy w moim co? A co ile sadzi się takiego cisa? No to mnie zaskoczyłaś, że bergenie nie ... W sumie to to miejsce może poczekać ... najpierw muszę wsadzić tulipanowca ... mam obiecanego na początek października Interesuje mnie jeszcze jak widzisz/cie układ aurea nana ... jak dla mnie ten duży z tyłu (przesadzany ze starej rabaty) mi tam nie pasuje ... może dam go na drugą działkę a z tyłu za aurea nana 3szt gracillimusa?
Faktycznie jak patrzę na to porównanie to bez dwóch zdań zmiana jest ogromna ... na plus ... no no ... a ja ciągle jeszcze coś bym zmieniła ... ale ja tak mam albo mi pasuje i już nic bym nie zmieniała ... albo męczy mnie i próbuję co tu poprawić żeby mi grało
Dzięki
PS. Ale mi wczoraj dałaś kopa ... zrobiłam przemeblowanie na rabacie, o której debatujemy i jeszcze rewolucję we wgłębniku Zaskoczyłam samą siebie
Renia, wiesz, że ja specjalistką nie jestem, ale jak pytasz, to osobiście zrezygnowałabym z begonii i przeciągneła te rozchodniki z trawami do samej tui.
Wysunięty do przodu tulipanowiec zamiast śliwy jak najbardziej i pomysł na ciemnozielony ekranik z cisa za szałwią i trawkami też mi się podoba. On zaczynałby się od tego łuku i dochodził do tui tak?
Tak tak ... begonii tam nie będzie , ale nie chciałam dalej rozchodników tylko myślałam o bergenii. Główny dylemat to ten ekran z cisa ... nie wiem czy by to pasowało ... nie potrafię sobie wyobrazić tego wyższego piętra ... ekranik planowałam od ściany garażu do połowy łuku ... ale tak to uciąć? i co będzie dobrze? ... i jaki wysoki ten żywopłocik? Jakie cisy najlepiej się nadają?
Dzisiaj zrobilam reorganizację rabaty szałwiowej i tej obok jałowcowej
Wygląda to teraz tak
Poszerzyłam rabatę i przesadziłam cześciowo szałwię i AM (czarne doniczki to brakujące szałwie) ... wszystko po to żeby zrobić z tyłu mniejsce na drugie piętro. Myślałam o posadzeniu cisowego żywopłociku ... a z tyłu za aurea nana, tymi mniejszymi planuję jakąś wyższą trawę ...
Tam, gdzie przed begoniami jest puste miejsce będzie posadzony tulipanowiec kolumnowy a śliwa zmieni miejscówkę ...
Co o tym wszystkim myślicie?
Renia, wiesz, że ja specjalistką nie jestem, ale jak pytasz, to osobiście zrezygnowałabym z begonii i przeciągneła te rozchodniki z trawami do samej tui.
Wysunięty do przodu tulipanowiec zamiast śliwy jak najbardziej i pomysł na ciemnozielony ekranik z cisa za szałwią i trawkami też mi się podoba. On zaczynałby się od tego łuku i dochodził do tui tak?
Wygląda to teraz tak
Poszerzyłam rabatę i przesadziłam cześciowo szałwię i AM (czarne doniczki to brakujące szałwie) ... wszystko po to żeby zrobić z tyłu mniejsce na drugie piętro. Myślałam o posadzeniu cisowego żywopłociku ... a z tyłu za aurea nana, tymi mniejszymi planuję jakąś wyższą trawę ...
Tam, gdzie przed begoniami jest puste miejsce będzie posadzony tulipanowiec kolumnowy a śliwa zmieni miejscówkę ...
Krokusy i narcyzy można już sadzic w sierpniu
U mnie jednak ostanio az do grudnia jest za ciepło i mokro i za wczesnie sadzone cebulowe kiełkowały mi w grudniu. Dlatego teraz sadze pod koniec września/pażdzernik, zaczne sadzić krokusy, narcyzy a na końcu tulipany i czosnki
Czyli jednak z tulipanami trzeba trochę poczekać? A używasz sadzarki? Mogłabyś jakąś polecić?
Noo kochana dwa razy przeczytałam Twojego posta ... takie miłe rzeczy mi tu napisałaś, że nie mogłam sobie odmówić Cieszę się bardzo, że Ci się podoba u mnie. Przyjemne są takie pochwały. Muszę się przyznać, że rzadko cofam się w swoim wątku a Ty to zrobiłaś I oczywiście nie masz powodu wpadać w zły nastrój z powodu moich poczynań ... widzisz ja dzisiaj też będę zmieniać i przesadzać Czytam, że nie udało Ci się zdobyć krwawnika terrakotta - w tej sprawie napiszę Ci wieczorem na priv. A z cięciem to chodzi o graby? - nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać, ale się dowiem
Oj dałaś mi dzisiaj kopa do pracy
Pochwały są mocno uzasadnione
Może być Pani z siebie dumna!!!! za ogrom pracy no i efekt który chyba wynagradza trud
Wygląda to teraz tak
Uff ... ależ ja się naszukałem tego zdjęcia Przedarcie się przez tyle wątków to nie lada wyzwanie Dziś mnie olśniło Świerk o którym wspominałem jest Na Łowieckiej
Dziękuję bardzo Przemku Namęczyłeś się trochę ... więc tym bardziej dzięki
Czyli od przyszłego sezonu będę ograniczać świerka ... wzór już mam