Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:36, 24 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
A ja nie mogę pojąć w jaki sposób ten zywopłocik z cisa miałby przebiegać

On miałby być z tyłu, tam gdzie trochę tego pustego miejsca i ziemię widać ... dalej jest kostka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:34, 24 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a moze stipą wypełnisz to puste miejsce i jeżówkami? bedzie przejście od AM w stipe i dalej w rozchodniki

Nad tym jeszcze pomyślę/pomyślimy jak wstawię zdjęcia z ekranem cisowym i tulipanowcem Ale pomysł godny rozważenia Zastanawiam się tylko jak to będzie wyglądało z tym cisowym ekranem ... czy ja dobrze kombinuję? Chciałabym stworzyć taką przegrodę ... tak żeby nie było widać kostki z tyłu jak siedzę np na tarasie ... żeby było widać tylko piętra zieleni
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:28, 24 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na żywopłociki to cis Hicksii albo Hilli, wysokość ekraniku może ok. 60 cm.
Na zdjęciu ta środkowa część wydaje się krótka, dlatego ja już bym tam nie mieszała z innymi roślinami.
To może to poletko trawiasto - szałwiowe pociągnąć w kierunku rozchodników, jeśli ich więcej nie chcesz?

Ale musisz też wiedzieć, że do bergenii ja mięty nie czuję, więc może tak podświadomie ją wypieram.

No właśnie 60cm byłoby ok Ciekawe tylko czy są takie cisy w moim co? A co ile sadzi się takiego cisa? No to mnie zaskoczyłaś, że bergenie nie ... W sumie to to miejsce może poczekać ... najpierw muszę wsadzić tulipanowca ... mam obiecanego na początek października Interesuje mnie jeszcze jak widzisz/cie układ aurea nana ... jak dla mnie ten duży z tyłu (przesadzany ze starej rabaty) mi tam nie pasuje ... może dam go na drugą działkę a z tyłu za aurea nana 3szt gracillimusa?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:55, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Tylko pozazdrościć takiej energii

Oj nie zawsze tak jest.Czasami są lepsze dni, to jak u wszystkich
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:57, 24 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Dla mnie CUUUUUUUUDOWNIE

Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:57, 24 wrz 2015

Do góry
ivo napisał(a)
Jeśli znajdziesz chwilkę to cyknij fotkę tego miejsca gdzie rosną Morning light i chyba rozchodniki - no właśnie co tam w ogóle rośnie? Wygląda to cudnie. Lubię takie różowości.

Nie ma sprawy ... ale chyba dopiero w piątek dam radę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:56, 24 wrz 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Rabata z szałwią piękna.
Dopiero jak są zdjęcia przed i po zmianie widać ogrom pracy i dobry gust Właścicielki

pozdrówka.

Zawsze miło słyszeć takie słowa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:55, 24 wrz 2015

Do góry
admete napisał(a)

Pochwały są mocno uzasadnione
Może być Pani z siebie dumna!!!! za ogrom pracy no i efekt który chyba wynagradza trud

te zdjęcia są tego dowodem

Faktycznie jak patrzę na to porównanie to bez dwóch zdań zmiana jest ogromna ... na plus ... no no ... a ja ciągle jeszcze coś bym zmieniła ... ale ja tak mam albo mi pasuje i już nic bym nie zmieniała ... albo męczy mnie i próbuję co tu poprawić żeby mi grało
Dzięki

PS. Ale mi wczoraj dałaś kopa ... zrobiłam przemeblowanie na rabacie, o której debatujemy i jeszcze rewolucję we wgłębniku Zaskoczyłam samą siebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:47, 24 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, wiesz, że ja specjalistką nie jestem, ale jak pytasz, to osobiście zrezygnowałabym z begonii i przeciągneła te rozchodniki z trawami do samej tui.
Wysunięty do przodu tulipanowiec zamiast śliwy jak najbardziej i pomysł na ciemnozielony ekranik z cisa za szałwią i trawkami też mi się podoba. On zaczynałby się od tego łuku i dochodził do tui tak?

Tak tak ... begonii tam nie będzie , ale nie chciałam dalej rozchodników tylko myślałam o bergenii. Główny dylemat to ten ekran z cisa ... nie wiem czy by to pasowało ... nie potrafię sobie wyobrazić tego wyższego piętra ... ekranik planowałam od ściany garażu do połowy łuku ... ale tak to uciąć? i co będzie dobrze? ... i jaki wysoki ten żywopłocik? Jakie cisy najlepiej się nadają?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:33, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Dzisiaj zrobilam reorganizację rabaty szałwiowej i tej obok jałowcowej
Wygląda to teraz tak

Poszerzyłam rabatę i przesadziłam cześciowo szałwię i AM (czarne doniczki to brakujące szałwie) ... wszystko po to żeby zrobić z tyłu mniejsce na drugie piętro. Myślałam o posadzeniu cisowego żywopłociku ... a z tyłu za aurea nana, tymi mniejszymi planuję jakąś wyższą trawę ...
Tam, gdzie przed begoniami jest puste miejsce będzie posadzony tulipanowiec kolumnowy a śliwa zmieni miejscówkę ...
Co o tym wszystkim myślicie?

Renia, wiesz, że ja specjalistką nie jestem, ale jak pytasz, to osobiście zrezygnowałabym z begonii i przeciągneła te rozchodniki z trawami do samej tui.
Wysunięty do przodu tulipanowiec zamiast śliwy jak najbardziej i pomysł na ciemnozielony ekranik z cisa za szałwią i trawkami też mi się podoba. On zaczynałby się od tego łuku i dochodził do tui tak?
Tu ma być ogród :) 11:23, 24 wrz 2015

Do góry
Zajrzałabyś do mnie w kwestii dosadzenia cisów jako ekranu na rabacie, którą pokazałam?
Tu ma być ogród :) 11:00, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Konwalnik najlepiej wygląda na jasnym żwirku

O tak, jasnoszary żwirek i towarzystwo roślin w limonkowym kolorze.

Wszystko mam, tylko muszę jakoś to do kupy teraz pozbierać.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:57, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Wygląda to teraz tak

Poszerzyłam rabatę i przesadziłam cześciowo szałwię i AM (czarne doniczki to brakujące szałwie) ... wszystko po to żeby zrobić z tyłu mniejsce na drugie piętro. Myślałam o posadzeniu cisowego żywopłociku ... a z tyłu za aurea nana, tymi mniejszymi planuję jakąś wyższą trawę ...
Tam, gdzie przed begoniami jest puste miejsce będzie posadzony tulipanowiec kolumnowy a śliwa zmieni miejscówkę ...

Dla mnie CUUUUUUUUDOWNIE
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:41, 24 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Krokusy i narcyzy można już sadzic w sierpniu
U mnie jednak ostanio az do grudnia jest za ciepło i mokro i za wczesnie sadzone cebulowe kiełkowały mi w grudniu. Dlatego teraz sadze pod koniec września/pażdzernik, zaczne sadzić krokusy, narcyzy a na końcu tulipany i czosnki

Czyli jednak z tulipanami trzeba trochę poczekać? A używasz sadzarki? Mogłabyś jakąś polecić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:24, 24 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Noo kochana dwa razy przeczytałam Twojego posta ... takie miłe rzeczy mi tu napisałaś, że nie mogłam sobie odmówić Cieszę się bardzo, że Ci się podoba u mnie. Przyjemne są takie pochwały. Muszę się przyznać, że rzadko cofam się w swoim wątku a Ty to zrobiłaś I oczywiście nie masz powodu wpadać w zły nastrój z powodu moich poczynań ... widzisz ja dzisiaj też będę zmieniać i przesadzać Czytam, że nie udało Ci się zdobyć krwawnika terrakotta - w tej sprawie napiszę Ci wieczorem na priv. A z cięciem to chodzi o graby? - nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać, ale się dowiem
Oj dałaś mi dzisiaj kopa do pracy

Pochwały są mocno uzasadnione
Może być Pani z siebie dumna!!!! za ogrom pracy no i efekt który chyba wynagradza trud

te zdjęcia są tego dowodem

Podwórkowa rehabilitacja 23:46, 23 wrz 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Zrobiłam
Tak się cieszę, że mamy w końcu gdzie usiąść i wypocząć.

Ależ metamorfoza
Pięknie się zrobiło, wszystko uporządkowane, miło będzie teraz w takim miejscu wypoczywać

PS Nie udało się w B ... ale dziękuję za pamięć
Tu ma być ogród :) 23:32, 23 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
tak coś czułam, muszę mu szukać innego miejsca.
A mówią, że od przybytku głowa nie boli... no nie zawsze

Konwalnik najlepiej wygląda na jasnym żwirku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:27, 23 wrz 2015

Do góry
Wygląda to teraz tak

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 23 wrz 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Przemek super pomysl i pieknie wyglad a nie jest taki szeroki,mam 3 srebrne swierki i tez tak zrobie jak radzisz

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:12, 23 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Uff ... ależ ja się naszukałem tego zdjęcia Przedarcie się przez tyle wątków to nie lada wyzwanie Dziś mnie olśniło Świerk o którym wspominałem jest Na Łowieckiej

Dziękuję bardzo Przemku Namęczyłeś się trochę ... więc tym bardziej dzięki
Czyli od przyszłego sezonu będę ograniczać świerka ... wzór już mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies