Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 23:14, 23 wrz 2015

Krys napisał(a)
Przemek super pomysl i pieknie wyglad a nie jest taki szeroki,mam 3 srebrne swierki i tez tak zrobie jak radzisz

ren133 23:27, 23 wrz 2015

Dzisiaj zrobilam reorganizację rabaty szałwiowej i tej obok jałowcowej
Wygląda to teraz tak

Poszerzyłam rabatę i przesadziłam cześciowo szałwię i AM (czarne doniczki to brakujące szałwie) ... wszystko po to żeby zrobić z tyłu mniejsce na drugie piętro. Myślałam o posadzeniu cisowego żywopłociku ... a z tyłu za aurea nana, tymi mniejszymi planuję jakąś wyższą trawę ...
Tam, gdzie przed begoniami jest puste miejsce będzie posadzony tulipanowiec kolumnowy a śliwa zmieni miejscówkę ...
Co o tym wszystkim myślicie?
admete 06:24, 24 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Noo kochana dwa razy przeczytałam Twojego posta ... takie miłe rzeczy mi tu napisałaś, że nie mogłam sobie odmówić Cieszę się bardzo, że Ci się podoba u mnie. Przyjemne są takie pochwały. Muszę się przyznać, że rzadko cofam się w swoim wątku a Ty to zrobiłaś I oczywiście nie masz powodu wpadać w zły nastrój z powodu moich poczynań ... widzisz ja dzisiaj też będę zmieniać i przesadzać Czytam, że nie udało Ci się zdobyć krwawnika terrakotta - w tej sprawie napiszę Ci wieczorem na priv. A z cięciem to chodzi o graby? - nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać, ale się dowiem
Oj dałaś mi dzisiaj kopa do pracy

Pochwały są mocno uzasadnione
Może być Pani z siebie dumna!!!! za ogrom pracy no i efekt który chyba wynagradza trud

te zdjęcia są tego dowodem

katarzynkak 06:27, 24 wrz 2015

Rabata z szałwią piękna.
Dopiero jak są zdjęcia przed i po zmianie widać ogrom pracy i dobry gust Właścicielki

pozdrówka.
ivo 08:26, 24 wrz 2015

Jeśli znajdziesz chwilkę to cyknij fotkę tego miejsca gdzie rosną Morning light i chyba rozchodniki - no właśnie co tam w ogóle rośnie? Wygląda to cudnie. Lubię takie różowości.

Olili 10:57, 24 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Wygląda to teraz tak

Poszerzyłam rabatę i przesadziłam cześciowo szałwię i AM (czarne doniczki to brakujące szałwie) ... wszystko po to żeby zrobić z tyłu mniejsce na drugie piętro. Myślałam o posadzeniu cisowego żywopłociku ... a z tyłu za aurea nana, tymi mniejszymi planuję jakąś wyższą trawę ...
Tam, gdzie przed begoniami jest puste miejsce będzie posadzony tulipanowiec kolumnowy a śliwa zmieni miejscówkę ...

Dla mnie CUUUUUUUUDOWNIE
lindsay80 11:33, 24 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Wygląda to teraz tak

Renia, wiesz, że ja specjalistką nie jestem, ale jak pytasz, to osobiście zrezygnowałabym z begonii i przeciągneła te rozchodniki z trawami do samej tui.
Wysunięty do przodu tulipanowiec zamiast śliwy jak najbardziej i pomysł na ciemnozielony ekranik z cisa za szałwią i trawkami też mi się podoba. On zaczynałby się od tego łuku i dochodził do tui tak?
ren133 11:47, 24 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)

Renia, wiesz, że ja specjalistką nie jestem, ale jak pytasz, to osobiście zrezygnowałabym z begonii i przeciągneła te rozchodniki z trawami do samej tui.
Wysunięty do przodu tulipanowiec zamiast śliwy jak najbardziej i pomysł na ciemnozielony ekranik z cisa za szałwią i trawkami też mi się podoba. On zaczynałby się od tego łuku i dochodził do tui tak?

Tak tak ... begonii tam nie będzie , ale nie chciałam dalej rozchodników tylko myślałam o bergenii. Główny dylemat to ten ekran z cisa ... nie wiem czy by to pasowało ... nie potrafię sobie wyobrazić tego wyższego piętra ... ekranik planowałam od ściany garażu do połowy łuku ... ale tak to uciąć? i co będzie dobrze? ... i jaki wysoki ten żywopłocik? Jakie cisy najlepiej się nadają?
ren133 11:55, 24 wrz 2015

admete napisał(a)

Pochwały są mocno uzasadnione
Może być Pani z siebie dumna!!!! za ogrom pracy no i efekt który chyba wynagradza trud

te zdjęcia są tego dowodem

Faktycznie jak patrzę na to porównanie to bez dwóch zdań zmiana jest ogromna ... na plus ... no no ... a ja ciągle jeszcze coś bym zmieniła ... ale ja tak mam albo mi pasuje i już nic bym nie zmieniała ... albo męczy mnie i próbuję co tu poprawić żeby mi grało
Dzięki

PS. Ale mi wczoraj dałaś kopa ... zrobiłam przemeblowanie na rabacie, o której debatujemy i jeszcze rewolucję we wgłębniku Zaskoczyłam samą siebie
ren133 11:56, 24 wrz 2015

katarzynkak napisał(a)
Rabata z szałwią piękna.
Dopiero jak są zdjęcia przed i po zmianie widać ogrom pracy i dobry gust Właścicielki

pozdrówka.

Zawsze miło słyszeć takie słowa