Na żywopłociki to cis Hicksii albo Hilli, wysokość ekraniku może ok. 60 cm.
Na zdjęciu ta środkowa część wydaje się krótka, dlatego ja już bym tam nie mieszała z innymi roślinami.
To może to poletko trawiasto - szałwiowe pociągnąć w kierunku rozchodników, jeśli ich więcej nie chcesz?
Ale musisz też wiedzieć, że do bergenii ja mięty nie czuję, więc może tak podświadomie ją wypieram.
No właśnie 60cm byłoby ok Ciekawe tylko czy są takie cisy w moim co? A co ile sadzi się takiego cisa? No to mnie zaskoczyłaś, że bergenie nie ... W sumie to to miejsce może poczekać ... najpierw muszę wsadzić tulipanowca ... mam obiecanego na początek października Interesuje mnie jeszcze jak widzisz/cie układ aurea nana ... jak dla mnie ten duży z tyłu (przesadzany ze starej rabaty) mi tam nie pasuje ... może dam go na drugą działkę a z tyłu za aurea nana 3szt gracillimusa?
Nad tym jeszcze pomyślę/pomyślimy jak wstawię zdjęcia z ekranem cisowym i tulipanowcem Ale pomysł godny rozważenia Zastanawiam się tylko jak to będzie wyglądało z tym cisowym ekranem ... czy ja dobrze kombinuję? Chciałabym stworzyć taką przegrodę ... tak żeby nie było widać kostki z tyłu jak siedzę np na tarasie ... żeby było widać tylko piętra zieleni
Chciałam ... tylko pomyślałam, że ta przegroda wyrośnie mi dopiero gdzieś w czerwcu ... dlatego wymyśliłam żeby posadzić tam cisa a między cisem a aurea nana ze trzy trawy - może być nawet ML