Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 11:57, 24 wrz 2015

ivo napisał(a)
Jeśli znajdziesz chwilkę to cyknij fotkę tego miejsca gdzie rosną Morning light i chyba rozchodniki - no właśnie co tam w ogóle rośnie? Wygląda to cudnie. Lubię takie różowości.

Nie ma sprawy ... ale chyba dopiero w piątek dam radę
ren133 11:57, 24 wrz 2015

Olili napisał(a)

Dla mnie CUUUUUUUUDOWNIE

Dzięki
lindsay80 12:02, 24 wrz 2015

Na żywopłociki to cis Hicksii albo Hilli, wysokość ekraniku może ok. 60 cm.
Na zdjęciu ta środkowa część wydaje się krótka, dlatego ja już bym tam nie mieszała z innymi roślinami.
To może to poletko trawiasto - szałwiowe pociągnąć w kierunku rozchodników, jeśli ich więcej nie chcesz?

Ale musisz też wiedzieć, że do bergenii ja mięty nie czuję, więc może tak podświadomie ją wypieram.
siakowa 12:26, 24 wrz 2015

a moze stipą wypełnisz to puste miejsce i jeżówkami? bedzie przejście od AM w stipe i dalej w rozchodniki
Olili 13:20, 24 wrz 2015

A ja nie mogę pojąć w jaki sposób ten zywopłocik z cisa miałby przebiegać
ren133 13:28, 24 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
Na żywopłociki to cis Hicksii albo Hilli, wysokość ekraniku może ok. 60 cm.
Na zdjęciu ta środkowa część wydaje się krótka, dlatego ja już bym tam nie mieszała z innymi roślinami.
To może to poletko trawiasto - szałwiowe pociągnąć w kierunku rozchodników, jeśli ich więcej nie chcesz?

Ale musisz też wiedzieć, że do bergenii ja mięty nie czuję, więc może tak podświadomie ją wypieram.

No właśnie 60cm byłoby ok Ciekawe tylko czy są takie cisy w moim co? A co ile sadzi się takiego cisa? No to mnie zaskoczyłaś, że bergenie nie ... W sumie to to miejsce może poczekać ... najpierw muszę wsadzić tulipanowca ... mam obiecanego na początek października Interesuje mnie jeszcze jak widzisz/cie układ aurea nana ... jak dla mnie ten duży z tyłu (przesadzany ze starej rabaty) mi tam nie pasuje ... może dam go na drugą działkę a z tyłu za aurea nana 3szt gracillimusa?
ren133 13:34, 24 wrz 2015

siakowa napisał(a)
a moze stipą wypełnisz to puste miejsce i jeżówkami? bedzie przejście od AM w stipe i dalej w rozchodniki

Nad tym jeszcze pomyślę/pomyślimy jak wstawię zdjęcia z ekranem cisowym i tulipanowcem Ale pomysł godny rozważenia Zastanawiam się tylko jak to będzie wyglądało z tym cisowym ekranem ... czy ja dobrze kombinuję? Chciałabym stworzyć taką przegrodę ... tak żeby nie było widać kostki z tyłu jak siedzę np na tarasie ... żeby było widać tylko piętra zieleni
ren133 13:36, 24 wrz 2015

Olili napisał(a)
A ja nie mogę pojąć w jaki sposób ten zywopłocik z cisa miałby przebiegać

On miałby być z tyłu, tam gdzie trochę tego pustego miejsca i ziemię widać ... dalej jest kostka
siakowa 13:44, 24 wrz 2015

a nie chciałabys dac tam ML tak jak masz za rozchodnikami zamiast cisa...tak sbie głośno myśle....
ren133 13:53, 24 wrz 2015

siakowa napisał(a)
a nie chciałabys dac tam ML tak jak masz za rozchodnikami zamiast cisa...tak sbie głośno myśle....

Chciałam ... tylko pomyślałam, że ta przegroda wyrośnie mi dopiero gdzieś w czerwcu ... dlatego wymyśliłam żeby posadzić tam cisa a między cisem a aurea nana ze trzy trawy - może być nawet ML