Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Karabela 09:01, 24 wrz 2015

Madzenka napisał(a)
Co wy szalejecie, bywały sezony, ze miałam ok 2000 cebulek (szafirki i krokusy robiły masę), nalezy sie przyzwyczaić do tej ilości

i znikają potem? Ja jakoś nie mam siły dosadzać w tym roku i liczę na zeszłorocznych. .. ale rozumiem że mogę się przeliczyć
Ensata 09:59, 24 wrz 2015

Marzen u Ciebie nie idzie być na bieząco. Z Tujami załamałaś mnie lekko, ale niestety mówisz jak jest To juz drugie tuje, po wymianie. A rh mają się całkiem ok, dziwna sprawa
ren133 10:41, 24 wrz 2015

Madzenka napisał(a)
Krokusy i narcyzy można już sadzic w sierpniu
U mnie jednak ostanio az do grudnia jest za ciepło i mokro i za wczesnie sadzone cebulowe kiełkowały mi w grudniu. Dlatego teraz sadze pod koniec września/pażdzernik, zaczne sadzić krokusy, narcyzy a na końcu tulipany i czosnki

Czyli jednak z tulipanami trzeba trochę poczekać? A używasz sadzarki? Mogłabyś jakąś polecić?
ivo 10:43, 24 wrz 2015

Kochana Madżenko jeśli znajdziesz chwilkę to napisz jaka to odmiana magnolii i czy jakoś ją podkrzesałaś że ma taki ładny goły pieniek czy już taką kupiłaś? Zależy mi na takim wyglądzie żeby był widoczny pień i ładna korona i żeby nie wyglądała jak krzak jakiś. Aha i czym jest podsadzona bo ponoć ma bardzo wrażliwe korzenie.
Magda70 10:45, 24 wrz 2015

Sebek napisał(a)
O jeżuniu! Padłem... Czy tylko ja w tym roku ani jednej cebuli nie kupiłem?

Jeszcze

Spoko...ja też nie kupiłam i nie kupię
Niech kwitną tysiące z zeszłego roku
Ewkakonewka 11:37, 24 wrz 2015

Bardzo inspirujący dywan cebulowy masz
kasia_w 11:40, 24 wrz 2015

Się obkupiłaś

W L pobliskim dziś z rańca samego krzysztofy dorwałam.
lindsay80 11:46, 24 wrz 2015

Ale się Marzenko zacebulowałaś - wiadomo już gdzie wiosną przychodzić na spektakl tulipanowy!

Ja odwrotnie, postawiłam na czosnki, w szczególności główkowate.

Z sadzeniem spieszyć się nie będę, w zeszłym roku początkiem listopada wszystko powsadzałam i było ok.
abiko 12:10, 24 wrz 2015

Madżenko znowu będzie łan na wiosnę.. ja mam ukłąd z Emem, że jak się zbliżam do cebul to robi co może, abym nie kupiła ale mało skuteczny jest
frezja 13:24, 24 wrz 2015

ivo napisał(a)
Kochana Madżenko jeśli znajdziesz chwilkę to napisz jaka to odmiana magnolii i czy jakoś ją podkrzesałaś że ma taki ładny goły pieniek czy już taką kupiłaś? Zależy mi na takim wyglądzie żeby był widoczny pień i ładna korona i żeby nie wyglądała jak krzak jakiś. Aha i czym jest podsadzona bo ponoć ma bardzo wrażliwe korzenie.

dobre pytanie z tym pieńkiem...sama jestem ciekawa choć podejrzewam,że jednak podkrzesany