Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:27, 07 maj 2015

Do góry
Odmłodniałaś Gosiu, praca w ogrodzie Ci służy Wszystko powala, a najbardziej to donice
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:59, 07 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sylwuś a co masz tam w donicy razem z begonia posadzone ,rozplenicę ?

Ewa - podejrzewam, że w donicach jest vertigo

Sylwia - udało Ci się je przezimować? Bo te wyglądają jak nowe
10 dni Może wytrzymają te różaneczniki i tulipany - boskie połączenie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:54, 07 maj 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Witam chciałabym w tym roku skonczyc wkoncu dwie rabaty ktore sa w pełnym słoncu od rana do wieczora.Na pierwszej rabacie jest brzoza papierowa ,rozplenice i tuje donica

oraz rabata druga na ktorej jest ambrowiec z trawami ,3 żółte kule i dalej powojnik

Prosilabym o jakieś porady bo juz nie mam pomysłów.

Aga - na pewno prześledź te wątki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2740-ogolne-ogrodnicze-wskazowki-w-projektowaniu-i-realizacji-ogrodow

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3754-umiejetne-zestawianie-roslin-czyli-co-z-czym-pasuje

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5063-4-pory-roku-w-ogrodzie

I artykuły
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/69-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-3-projektowanie

To rozjaśni Ci, jaki efekt chcesz osiągnąć, co chcesz mieć w tych rabatach i dlaczego

Przejrzyj też wizytówki naszych ogrodów, zapisuj zdjęcia, które Ci się podobają. Jak uzbierasz ich określoną ilość to stwierdzisz co na pewno chcesz mieć w tych rabatach i przeniesiesz te połączenia do siebie

Na to miejsce mam tysiąc pomysłów - zrób bukszpanową obwódkę, a kilka drzew utop w trawach, dokup pare brzóz i zrób wrzosowisko, posadź tam hortensje z żurawkami i przywrotnikami, zrób szpaler różaneczników - tylko powiedz mi co z tego wynika? No nic Nie mogę Ci przysłowiowo "wejść z butami" w te rabaty, bo nie wiem co lubisz, jakie rośliny Ci się podobają i ile masz czasu na ich pielęgnację Także moja rada to chłoń, zapisuj, inspiruj się, a na końcu przenieś te inspiracje do siebie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:31, 07 maj 2015

Do góry
kasia napisał(a)
czekam na najnowsze zdjęcia Twojego ogrodu

Asiuniaa napisał(a)

A ja na zdjęcie dzisiejszych zakupów

ana_art napisał(a)
co tam kupiłeś? POKAZUJ!!!!

Dziewczyny - zdjęcia w weekend Czyli jutro albo w sobotę

Co kupiłem? Kwiaty do kościoła

A potem polowałem na jednoroczne i...klapa Poszukiwałem pełnych surfinii i miał je tylko jeden sprzedawca - zamiast purpurowych będą lawendowe (kolor wygooglałem, nie żebym znał ). Do tego ciemne wilce i różowe pelargonie wiszące (przynajmniej takie kupiłem w pąkach, jak będą czerwone to nie zniesę ). Nie kupiłem za to wilczomleczy i pelargonii - były piękne odmiany, ale po co mi całe pudełka po 20 sztuk? I tak dobrze, że tamte udało mi się kupić pojedynczo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:20, 07 maj 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Mam dokładnie ten sam problem , choć ja to uuuwielbiam jest tyle fajnych wątków i taka ilośc fajny ludzi ( a nie zawsze się to porywa ) i chciałoby sie wszystko poczytać ....aaaaa......czemu ten czas nie jest z gumy ja siem pytam ??

Pozdrawiam Seba na kontemplacje drutu zapraszam

Rozumiem, że się nie pokrywa? Sugerujesz coś?

Ogrody z gumy zostały tu wynalezione, czasu z gumy niestety jeszcze nikt nie odkrył... A szkoda
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:18, 07 maj 2015

Do góry
IzaK napisał(a)
białe tulipany obłędne... przeboskie - zakochałam się...

Obyśmy tylko pamiętali o pomnożeniu tej miłości jesienią, co by wiosną było jej więcej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:17, 07 maj 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
U cb jak zawsze ciekawie, i miło jes mi tu spacerować

A mi jest miło "przyjmować" tak miłych gości Herbaty?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:15, 07 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Dokładnie tak samo robię
Moje ogrodowe dodatkowo kwitną na tegorocznych pędach, dlatego szukałam głównie takie odmiany
powodzenia na sesji

Sesja, ehhhhh Lepiej wróćmy do zieleniny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:14, 07 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
I'm waving

Ciekawe czy I'm waving too można podpiąć pod ogrodowiskowe odmachuję? W razie czego sebuśkam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:13, 07 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Takich fotek mi ostatnio u Ciebie brakowało..
Rozumiem trza studiować..
Ale fotki robisz piękne.. w połączaniu z białymi papuzimi... boski widok...

Aniu - zdjęcia ogrodu to teraz ostatnia rzecz, której poświęcam więcej uwagi Ale dziękuję, to bardzo miłe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:12, 07 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Seba jestem na bieżąco, Miszczu parroty mnie również zachwycają
A jeśli chodzi o tulipany to teoria z brakiem zimy mnie nie przekonuje w Anglii zim nie ma a tulipany kwitną na potęgę. Moja teoria jest taka, ze pojedyncze cebulki z jakimś grzybem musiały być w opakowaniach, sadząc tulipki w wilgotnych warunkach przenosiłam ręką grzyba z jednej cebuli na drugą a wilgoć panująca przez dłuższy czas po posadzeniu tylko dokończyła dzieła. Tutaj brak zimy mógł jedynie przyspieszyć procesy chorobowe i dać im lepsze pole do popisu.
I tak będziemy sadzić nowe cebule tej jesieni prawda

Kasiu - w sumie Twoja teoria też jest możliwa Mus ją jakoś nazwać Mamy już Tessowską teorię równowagi względnej , więc mus wymyślić coś nowego
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:10, 07 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Napisałeś, jakbyś był stary i do niczego
Oj, Sebek

Czasem mnie dopadnie dekadencki nastrój Ale potem jest lepiej - dziś mam już lepszy humor
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:09, 07 maj 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Sebastianie, też nie mam pojęcia jak oni to wszystko ogarniają. Jeśli chodzi o mnie to zaglądam na kilka moich ulubionych wątków, miedzy innymi na twój, bo inaczej to sie nie da

Na forum mamy mistrzów organizacji swojego czasu wolnego Dużo się można tu nauczyć nie tylko o ogrodach
Dereń kwiecisty - Cornus florida 09:38, 07 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Hmmm, możesz te liście obrywać, ale wydaje mi się, że one i tak będą one stopniowo odbijać Także jak się uprzesz to na dole liści nie będzie Ja tak się uparłem z jedną hortensją i wygląda jakby była prowadzona na pniu

no cóż uparta to ja jestm..nie mylic z cierpliwością
Trzmielina - Euonymus 09:36, 07 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dorotka, możesz je nawozić tak samo jak inne rośliny Osobiście stosuję florovit - dolistnie i doglebowo

Viola - może posadź berberysy Bagatelle? Są ładne niemal cały rok i bedą dobrze wyglądać z trzmieliną.

Dzięki Sebek, podoba mi się ten pomysł
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:49, 07 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu byłaś/jedziesz na giełdę? Ja się dziś obkupiłem, ale powiem Ci, że słabo u nas z czymś wyszukanym... I jeszcze każą brać na pudełka

Jak ja wam zazdroszczę takich zakupów, ja muszę się nagimnastykować żeby dostać kultowe, podstawowe rośliny ogrodowiskowe .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:46, 07 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj niezła wilgotność, jeśli przełoży się to na wzrost trawnika, to ciężko będzie. Przed deszczami nie skosiłam, było późno, myślę sobie: "nie popada, wytrzyma". A tu nie, lało i to dobrze. Dlatego czekam dziś na obeschnięcie trawnika i myślę, na jaką wysokość skosić?

Nas się pytasz? Aż dziwnie to brzmi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:45, 07 maj 2015

Do góry
Danusiu byłaś/jedziesz na giełdę? Ja się dziś obkupiłem, ale powiem Ci, że słabo u nas z czymś wyszukanym... I jeszcze każą brać na pudełka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:26, 06 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Cebulowe są boskie

I nie żebym się czepiał, ale co u Ciebie jest z trawnikiem - jest wypalony, zjedzony?

Wypalony Sebciu, juz pisałam, sypnełam nawozem i nie padało mimo zapowiedzi, słńce go przypaliło... Ale po miesiący wreszcie odbija....
Moja codzienność - ogród Oli 21:23, 06 maj 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

W watku o grujeczniku odpowiedzial mi na ostatniej stronie sebek i danusia

dzięki byłam kiedyś i zapomniałam zaznaczyć

Jednopienne, tylko takie i pieniek wysoki najlepiej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies