Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 08:35, 03 wrz 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Bardzo lubię te Twoje zdjęcia makroMuszę się przyjrzeć kwiatowi rodzynka na żywo,nie wiedziałam że tak ciekawie wygląda.
Ładny ten niebieski hibiskus.Ja już brzoskwinki u mamy podjadam,moja jeszcze nie owocuje.Mam nadzieje że może w przyszłym roku zaowocuje

Aniu, bardzo się cieszę ,że lubisz moje makro.
to na nich widać więcej .nie tylko owady.ale i roślinki, fakturę, kształć..Ja też je lubię.
Te rodzinki mam pierwszy raz.Moje jeszcze nie sa tak dojrzałe jak twoje.Ale kwiaty mam inne.
Hibiskus niebieski Blue Chiffon jest ciekawy, ładny,co roku coraz większy.To fajnie.twój biały też jest piękny.Bo różowe to mamy obie.
moja brzoskwinia zaczyna mieć dobre owocki.Zawsze dopiero we wrześniu.Drugą co kupiłam i posadziłam na nowym terenie ma być wcześniejsza.Ale pewnie z 3, 4 lata poczekam na pierwszy owoc.

Dalia Little Tiger

I NN

Moja działka na Dębowym Lesie 08:25, 03 wrz 2019

Do góry
katel napisał(a)
Aniu rośliny przepięknie u Ciebie kwitną a zdjęcia są niesamowite .

Kasiu, dziękuję i za pochwalę roślinek i mojej fotografii

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:14, 03 wrz 2019

Do góry
Pisze o młodości a życzeń zapomniałam napisać.
Miluś Wszystkiego dobrego na dalsze lata przede wszystkim w zdrowiu bo to najważniejsze. Reszta już jest wg mnie tylko trzeba pielegnowac.

Ja i mój ogródek, a może ogród 08:07, 03 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Twój ogród masz taki kolorowy, piękny, dopieszczony.
Piękne rabaty .Wrzosy już pięknieją.Moje przesadzone na wiosnę i dużo się nie przyjęło.
Imponująca ta hortensja
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:32, 03 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
przepiekne rabaty i dorodne roslinki

a co to za trawka ???
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:28, 03 wrz 2019

Do góry
[

Przygotowuję się do przesadzenia największego rodka.dół wykopany ziemia przygotowana ale nie wiem czy sama go przeniosę chodzę oglądam i czekam na Brata to mi pomoże przenieść .

T ten jegomość Alfred.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:23, 03 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bardzo podoba mi się to miejsce. Rośliny świetnie się nawzajem podkreślają i nie przytłaczają.
Wzgórze chaosu 06:57, 03 wrz 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
Termin cięcia jest ważny. Wiosenne cięcie służy do odbudowy drzewa i działa jak turbonapęd. Letnie cięcie, w sierpniu, służy do formowania korony i po letnim cięciu nie ma efektu wybujałych wilków (przyrostów nowych gałęzi).

AgnieszkaW napisał(a)
Dokładnie tak jest, Doświadczałam tego metodą prób i błędów na przestrzeni wielu lat... Teraz to wiem na pewno

Dziewczyny, czy w takim razie cięcie w sierpniu dla poprawy wyglądu rośliny wystarczy, aby potem wiosną tego nie robić i dopiero późnym latem kosmetycznie wygładzić?
Czuję, że z niektórymi roślinami wpadam w spiralę cięcia. Może za mocno ścinam na wiosnę? Przykładem jest ten klon jesionolistny.

Mocno tnę wiosną już od chyba 10 lat. Skutek jest taki, że środek przy pniu jest brzydki ponieważ tych cięć nawarstwiło się dużo. Latem faktycznie czasem ścięłam wybujałe gałęzie, w tym roku nie ponieważ cały czas zachowuje ładną kulę. Gdybym go w przyszłym roku nie przycięła na wiosnę co będzie? A może przyciąć tylko trochę a nie tak drastycznie?

Podmiejski ogródek 06:47, 03 wrz 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Na kwaśnej zaczynają wrzosy i hamelny:

Kotek też lubi kwaśną, śliczna mordka A nie kładzie się w środek wrzosa?
Ja mam dwa koty, uwielbiają leżeć w nagrzanych carexach i wrzosach. Mam teraz 3 sztuki do wymiany.
Tajemniczy Ogród 06:36, 03 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

CUDNE... Aż mój słowotok zaniemówił
Daleko masz hortensję od ławki? Swoją tak obsadziłam i ciągle myślę o odległościach. Marzeniem jest posiedzieć na ławce tak otulonej kwiatami.
W ogródku emerytki 02:06, 03 wrz 2019

Do góry
Aniu, mój pnie się po pozostawionych w tym celu gałęziach uschniętego parę lat temu winobluszczu trójklapowego.
Miał być bujny i obficie kwitnąć, a jest rzadki jak wyrośnięty koperek
Wcale nie zdobi
Zabiorę go stamtąd, jeszcze nie wiem, gdzie dam.
W to miejsce wsadzę wiciokrzew japoński aureoreticulata, który ma skłonność do schnięcia liści od tyłu, ale z przodu jest ładny i gęsty.
Na murze tyłu nie będzie widać
To ten wiciokrzew.

A tyle miał kwiatków i tak wyglądał powojnik w czerwcu
Moja ostoja 23:53, 02 wrz 2019

Do góry
Adela napisał(a)

A propos tego pająka: nieświadoma zagrożenia, pozwoliłam mu żyć w moim ogrodzie. Ale już go nie ma.
Aniu, Kaszuby polecam. Dwa lata temu zwiedzałam Twoje miasto między innymi, Roztoczański P.N. Zamość, miłe wspominam spływ kajakowy Wieprzem.
Również pozdrawiam Aniu i pamiętaj: takich grzybków nie zbieraj

Bardzo lubię fotografować muchomory...szczególnie te z białymi kropkamiW ogóle z grzybobrania to przeważnie mam więcej fotek niż grzybów
Mam nadzieję że jeszcze wybierzesz się w moje strony? Pamiętaj daj znać
Szmaragdowy Zakątek 23:17, 02 wrz 2019

Do góry
...ale żeby nie było tak ślicznie i kolorowo to... coś mi podgryza różyczki!!!!!

Szmaragdowy Zakątek 23:15, 02 wrz 2019

Do góry
kolejne kwitnienie

Szmaragdowy Zakątek 23:13, 02 wrz 2019

Do góry
Moja nowa miłość...

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:10, 02 wrz 2019

Do góry
Renia kosmosy pełne? nie wiem miałam? chyba nie siałam, musze moim porobić fotki

Nie mam z podwójną spódniczką ale widziałam w tym roku takie i aż się zatrzymałam i fotkę zrobiłam z myślą o Tobie

a w kwestii róż to zamówiłam 3 i to na dodatek nie trzymając się żadnych zasad które sobie wyznaczyłam czyli pokroju zapachu i miejsc gdzie posadzę. Taka całkowita ignorancja, spontan sama nie wiem co mnie napadło
Koko loko, Minerwa, Burgundy Icberg.

Szmaragdowy Zakątek 23:10, 02 wrz 2019

Do góry
Kilka jeszcze letnich migawek...
Hortensjowo...

Ogród Małej Mi 2017 23:07, 02 wrz 2019

Do góry
Melduje brak prądu. Burza. Jak postanowiłam podlać przez weekend ...to poprawia borzua co niedolalam.

Ela chodzi w oczku lampa i moje czyszczenie filtrów. Do znudzenia.

Małe firmy dostają w dupsko że aż boli .. nie ma dnia byśmy się nie zastanawiali nad zamknięciem. To wszystko jest bez sensu. Niestety wiek nas kasuje jako pracownika.. starych nikt nie chce.

Nie ma prądu to idę spać.. i dzień dziecka. Bo myć się przy latarce nie będę.

Szmaragdowy Zakątek 23:06, 02 wrz 2019

Do góry
Wczoraj 35 stopni...

Dziś deszcz ! Deszczyk ! Nareszcie !!!
I kilkanaście stopni mniej (dokładnie 20ºC) ...ufff... jaka ulga do nas i ogrodu.
Mój jest ten kawałek ogrodu 23:06, 02 wrz 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies