Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:04, 02 wrz 2019

Do góry
Jeszcze wczoraj wszystko omdlewało z gorąca. Ze mną na czele. Powyżej 30 stopni jestem niezdatna do wysiłku fizycznego i umysłowego.

Wieczór przyniósł granatowe chmury, piękne błyskawice, grzmoty i upragniony deszcz.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:53, 02 wrz 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Teraz dalie królują Sporo masz hibiskusów szkoda ze one tak krótko kwitną .Pozdrawiam

hibki piękne.Bylinowy biały kwitnie mi od końca lipca cały czas.To chyba nie tak krótko.

Słoneczniczek szorstki

Słoneczniczek szorstki

Słoneczniczek szorstki Loraine Sunshine
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:53, 02 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
U mnie jeszcze derenie mają lato. Chyba poczuły wodę w nogach.

Nadal masz zachowane właściwe proporcje trawnika i rabat?

Czy obrzeża między rabatą a trawnikiem Ci się sprawdzają? Mnie moje kancikowanie (krzywo oczywiście) bardzo denerwuje.

Nie jestem fanką trawnikowych połaci. W sezonie wiodę życie głównie tarasowo-hamakowe. Mam tę swoją fobię związaną z tworzeniem intymności ogrodowej , a trawnik w jej powstawaniu średnio się sprawdza. Są ścieżki trawiaste i na moje potrzeby wystarczą.

A czy proporcje są zachowane? Nie mam pojęcia. Sporo trawnika jest w sadzie, z boku budynku. Trawę mam tam, gdzie nie mam okien.

Kancikowałam w tym sezonie 2-3 razy. Na froncie sprawdzają mi się ekobordy.

Kanciki upiększają ogród w I części sezonu. Potem rabaty się rozlewają i często nie widać granicy rabaty z trawą.

U mnie Sibrica już jesiennie wygląda.

Ptasi gaj 21:47, 02 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Po prawej Kilimandżaro ciągle czeka na miejscówkę. Chyba posadzę do dużej donicy w tym roku bardzo ładnie przyrasta

Krótkowłosy mam na tym samym etapie.
Przerabianie ogródka pod swój gust 21:46, 02 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Z dzisiejszych zdjec

Rozchodniki cos pieknego.

A czy to hortensja lime light?
Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 21:43, 02 wrz 2019

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 21:39, 02 wrz 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Piękne rozchdniki i trawki
Też lubię te roślinki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:35, 02 wrz 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

O tak Kasiula - uwielbiam teraz te Twoje kwiatuchy- teraz kupiłam czarną trawę (ophiopogon) i do niego wsadziłam pomarańczowe główki
Konwalik Kasiu nie jest trawą tylko bylinką kwitnącą na bladoróżowo
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:33, 02 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jaka to odmiana amsonii i czy zakupiłaś już coś cebulowego?

Czas mi się skurczył i o cebulowych jeszcze nie zaczęłam myśleć, a w zasadzie to chyba nie odczuwam potrzeby powiększania ich kolekcji. Dobrze powtarzały kwitnienie te, które już są.
Amsonię nabyłam w Radkowie, bo spodobała mi się na rabacie. Słabo kojarzę kwestię odmian bylin. Może dlatego, że rzadko je nabywam.

W maju wyglądała tak

Ładnie przyrasta, ma całosezonową atrakcyjność, bezproblemowa. Lubię takie rośliny.

Ogród Małej Mi 2017 21:25, 02 wrz 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Rosnie w wodzie, a jaka to nie wiem,ogoliłam bo zajmowała całe przejście A jest ostra i potrafi pokaleczyć.Pora je odmłodzić ,a le t osą już potffory.
Trawy potwory, ryby potwory

Witam Panią

Ale wielorybów na tak małej przestrzeni. Jak to się dzieje, że tak dużo ryb i taka krystaliczna woda. Czy one mają WC pod wodą?

U mnie roślin pełno ryb mniej a woda zielona w tym roku od początku sierpnia. PH dobre, fosforany, azotany w normie nie ma glonów woda zielona ryb nie widać.
Z tym upałem nie do wytrzymania dzisiaj trochę lżej ale 28 stopni to też ciepło.

Ogród piękny jak zawsze. Kapalta cudowna.
Pokazałam eMowi fotę za głowę się zlapal.

Pozdrawiam Aniu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:21, 02 wrz 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Hania, żyjesz po tych upałach ?!? Ja już normalnie nogami powłóczę...Trawki jutro jadą do domu Dobrego tygodnia i duuużo spokoju ducha

Spokój ducha nieco mi się nadszarpnął. Cieszę się, że urlop Ci się udał i tyle atrakcji miałaś.
Upały doskwierały i mocno ograniczyły działania ogrodowe. Oczyściłam poletko z truskawkami i ścięłam kocimiętki. Na tyle mi starczyło czasu i sił.
A dzisiaj spadek temperatury aż o 20 stopni i pada cały dzień.

Już bez kocimiętki. Może zdąży z trzecim kwitnieniem.

Pamiątkowy!

Miłkowo - sezon 2016-2022 21:13, 02 wrz 2019

Do góry
Irenko, obejrzałam reportaż z podróży i z rodzinnej uroczystości Gratuluję wspaniałej, roześmianej rodzinki, z młodą "babcią " Śmiało możesz uchodzić za mamę wnucząt
A podróż...
Taka podróż to moje na razie niespełnione marzenie, czekam na dobry moment, jednak na pewno nie będzie to w porze letniej, bo nie dam rady Mój optymalny czas na zwiedzanie krajów egzotycznych to przełom stycznia i lutego
Wiele informacji o tym ciekawym kraju mam od mojej córki, która swego czasu była tam na 10-dniowej konferencji. To co zrobili w zakresie innowacyjnych metod irygacji przekracza nasze wyobrażenia w tym temacie
Szkoda, że tak często mamy informacje o niepokojach w tym regionie.

Pozdrawiam serdecznie a ta energetyczna fotka będzie najczęściej cytowana na Twoim wątku

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:59, 02 wrz 2019

Do góry
Wiosna wyglada tak

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:48, 02 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Rozchodnik w tym roku pobil wszelkie rekordy- jest przepiekny.

a jaka to odmiana???
Ptasi gaj 20:48, 02 wrz 2019

Do góry
CD

Po prawej Kilimandżaro ciągle czeka na miejscówkę. Chyba posadzę do dużej donicy w tym roku bardzo ładnie przyrasta

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:42, 02 wrz 2019

Do góry
Rozchodnik w tym roku pobil wszelkie rekordy- jest przepiekny.

Ogród Małej Mi 2017 20:40, 02 wrz 2019

Do góry
mira napisał(a)

Ten widoczek jest bajkowy bez względu na okoliczności i ograniczone pielenie, tak ogród wymaga sporo czasu. My jesteśmy całkiem skażeni i widzimy za dużo w ogrodzie do roboty niż sie powinno - no ale to taka pasja i już.
te kastry to tu mi się podobają widać że jest życie choć wiem że właśnie powinno być posadzone

no ale parocję dostrzegłam jeszcze jej nie mam bo stale szukam miejsca

u Ciebie fajnie tam góruje

W kastrach leża lilie od ponad miesiąca do posadzenia Zgniją chyba

Parocji zrobię miejsce, wyciepie srebrnego świerka i jarzębinę i wszytko co tam ma posadzone i byle jakie już. Ten cały kąt do roboty już jest, po tylu latach tylko dziada z babą tam brak.. i przejścia tez już nie ma bo zarosło.

Parocja się zostanie i bez Mis Kim. Jodły chore i łyse z tyłu też do wywalenia... oj tylko kiedy ???? Tylko kim?? I co potem z tym zrobić? Na odpady zielone mam ograniczony limit.. nie mam gdzie tego się pozbyć.. Porażka.

Ogród Małej Mi 2017 20:35, 02 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja potrzebuję 3 całych dni w każdym tygodniu do ogarnięcia ogrodu. I tu jest "pies pogrzebany". W tym roku chyba już nie wyjdę z pieleniem na prostą. O cięciu żywopłotów nawet nie piszę, bo już im darowałam.

Czasami tak jest.

Moim też darowałam ,ale chociaż to co najgorsze pasuje.. a czego to nie pasuje..

Na dzień dzisiejszy najpilniejsze to posadzić lilie wodne. I opryskać na ćmę.

Za to pomidory mam mega ekologiczne, zero nawozu i zero oprysków.. niczego nie dostały.. ani eko ani nie eko.. i jeszcze żyją, plony nie największe ale są W dodatku to są głównie siewki pomidorów co same się wysiały

Ptasi gaj 20:30, 02 wrz 2019

Do góry
CD

Przerabianie ogródka pod swój gust 20:28, 02 wrz 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Z dzisiejszych zdjec

Aaaaaleeeee pięknie, a to zdjęcie z wróżką wymiata. Kasiu, a co to za różowe kwiatuszki na rabacie z wróżką? Jak Ty rakue dystanse wymiatałaś ro chylę czoła Kochana, szacun.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies