Effcia w tej Brzoskwini widziałam zawilce nieco podobne do September charm, posadzone w rządkach - może pod sprzedaż - nie ważne. Chodzi mi o ilość. Wrzucę ci fotkę, jak masa robi wrażenie
Fotka pod słońce, ale oczu oderwać nie można...
Aniu, ja z czystym sumieniem mogę ją polecić. Wiem, że niektórzy na nią narzekają, ale u mnie ona wygląda zjawiskowo. Bardzo ją lubię i na pewno będzie jej dużo więcej
Powtarza Giardina, to piękna róża, ale wymaga cierpliwości. Musi mieć czas na klimatyzację.
William Shakespeare 2000.
To piekna róża, chociaż w moim odczuciu dośc trudna. Wymaga czasu, żeby zbudowac krzak. Dodatkowo łapie choroy. Wcześniej miałam William Shakespeare. Ten 2000 miał nie chorować, a jednak tak nie jest. Jednak o nią zawalczę, bo lubię jej kolor i budowę kwiatów. Dodatkowo pięknie pachnie.
Agnieszko, bardzo dziękuję za miłe słowa. To bardzo ważne, kiedy inne osoby doceniają naszą pracę. Współczuję ci, że masz nornice. Walka z nimi jest bardzo trudna i wydaje mi się, że ciężko z nimi wygrać. U mnie na szczęście ich nie ma.
Waldek
trawnik przewietrzony, po żółtych plamach nie ma śladu
ale mam pytanie o PH, w maju jak mierzyłem wszędzie miałem 4,5 - 5,
teraz jest lepiej tzn.ph jest 5,5 -6, nie wiem czy to po nawożeniu sytuacja się poprawiła,
teraz pytanie czy jest sens coś posypać na jesień np. dolomitu ?
nie chcę przedobrzyć
Ewa to bardzo się cieszę...sadziec wiesz musi mieć dużo miejsca
Kwiecia mam za mało, ale to się zmieni odmładzam bylinówkę i mam nadzieję, że
zdążę coś nasadzić, tylko te gryzonie...wrr...
Chcę posadzić tuje w ten sposób.
To są tuje chyba Szmaragd i Europe Gold.
Czy może mi ktoś doradzić czy ta Europe Gold rośnie tak samo jak Szmaragd i jak ona rośnie na terenie piaszczystym 5 klasy gleby.
I co ile sadzić żeby nie była to forma zasłaniającego żywopłotu. Czy co 70 cm będzie optymalnie.
Bym był bardzo wdzięczny na infomacie.
Reniu, bardzo ci dziękuje
Ostatnio widzia,łą,że lubisz paprotki.to ta dla ciebie
Rodzynek brazylijski
Mój jeszcze nie dojrzały w pełni.ale od Ani -anpi dostałam i ,,,smakuje ciekawie
Skwar leje się z nieba już któryś dzień z rzędu, na mapach pogodowych i burzowych widać, że pada wszędzie dookoła, tylko nie u mnie
Przynajmniej dzieci zadowolone
Mi udało się zedrzeć kawałeczek klepiska i nie byłam w stanie więcej... Ciężko bardzo, sucho, szpadel ciężko wbić...
Przy okazji, czy mogę ciąć moją himalajkę w takiego stożka?