Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę

Dorii 11:49, 20 paź 2019

Dorii 11:53, 20 paź 2019

Kim 12:00, 20 paź 2019

Jak dla mnie to brak słońca nie przeszkadza kolorowo u Ciebie i kwieciście aż trudno uwierzyć że to jesień

dynie cudne
Dorii 13:45, 20 paź 2019

Jedna z dyń właśnie skończyła w zupie razem z marchewkami
Kasiolaaa 14:45, 20 paź 2019

ale okazy woww dynie tez super widze moja ulubiona pizmowa ❤
eVka 19:54, 20 paź 2019

Jaka cudna łąka! Na takiej bardzo mi zależy, powiedz siałaś jakąś mieszankę łąkową czy osobno nasionka?

Marchewki giganty hehhe
Dorii 20:55, 20 paź 2019

Dynia piżmowa moja, duże są synusia na lampiony sobie wysiał. Pierwszy raz siałam dynie i nie bardzo wiedziałam jaką wybrać chyba dobrze wybrałam. Zupka wyszła super. Jutro kolejną na ciasto spożytkuje. Jeszcze makaronową mam chęć przetestować.

Łączką dziękuje cieszy mnie bardzo, szczególnie że powstała chyba na początku lipca kiedy to już nie bardzo był czas na sianie czegokolwiek i nie wiedziałam czy coś z tego będzie. Kupiłam więc nasionka pod nazwą dla zapominalskich czy spóźnialskich jakoś tak. Do tego miałam przeterminowaną rabatę niebieską stwierdziłam co mi tam może coś wyrośnie. Sypnełam też facelię i maciejkę. Z mojej rabaty przechowalnikowej przesadziłam sporo szałwi powabnej bo tam zdecydowanie za gęsto było. Pozbierałam z całego ogrodu chwasty: rumiany, krwawniki, maki które źle znoszą przesadzanie i jeszcze jeden nie pamiętam nazwy ale on zakwitnie w przyszłym roku. I jeszcze siewki werbeny patagońskiej. Totalny śmietnik. Nazywam tą rabatę chwastową.
Największą robotę robią szałwie powabne reszta daje miłe urozmaicenie.

Na przyszły rok chcę dosiać maki, chabry, i sypnąć mieszanki rabata niebieska i rabata biała. Może dosadze kilka kostrzew.
Podobają mi się te żółtości, fajnie świecą o tej porze roku więc pewnie pod koniec czerwca powtórzę tą dla spóźnialskich. Ciekawe co poza szałwią wysieje się tam samo. Mam nadzieję że krwawnik całej rabaty mi nie zje.
Basilikum 21:01, 20 paź 2019

Uwielbiam dyniowa zupe
marchewki masz olbrzymy, mi sie w tm roku zupelnie nie udaly
Dzis byltam gdzie bylam piekny sloneczny dzien. Twoje jesienne fotki i bez slonca sliczne
galgAsia 21:02, 20 paź 2019

Dorii napisał(a)

Dorii, no cudo po prostu! Uwielbiam ten kolor
Dorii 21:16, 20 paź 2019

Basilikum dziękuję za miłe słowa
Marcheewy pierwszy raz takie wyrosły, nie wiem czy to dlatego że sypnęłam sporo obornika granulowanego czy to ta kolorowa mieszanka takie gatunki zawierała. W tym roku planuję po raz pierwszy dać świeżą końską qpe. Może inne warzywna też zaczną mi rosnąć. Na razie zbyt wielu sukcesów nie mam.

galgAsiu zdjęcie to robiłam z myślą o tobie i dla ciebie. Wiosną postaram się coś dla ciebie uszczknąć. Jeszcze do TARci muszę lecieć poprosić o zrobienie zdjęć pozostałych jej Marcinków, wiosną wywalać będzie kolejne.