Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony zakątek z Antonówką

Zielony zakątek z Antonówką

AnnaMS 12:15, 20 paź 2019

AnnaMS 12:22, 20 paź 2019

Trochę nazbieraliśmy przez dwie godziny, koszyk i reklamówkę, dobre i tyle

Z kaniami podzielę się z mamami , resztę usmażę w cieście naleśnikowym, a z opieniek zrobię zupę i trzy słoiczki na zimę w occie z cebulką
zszywka 19:56, 20 paź 2019

Ale zbiory ja byłam dziś w lesie na spacerze ale tylko muchomory widziałam, za to nazbierałam garstkę jagód

Ps. W pierwsza zimę Magnolie okryj, możesz zrobić tez kopczyk. Pierwszy rok jest wrażliwa, później już sobie radzi Moją Suzankę okryłam tylko w pierwszą zimę i rośnie

AnnaMS 20:37, 20 paź 2019

zszywka napisał(a)
Ale zbiory ja byłam dziś w lesie na spacerze ale tylko muchomory widziałam, za to nazbierałam garstkę jagód

Ps. W pierwsza zimę Magnolie okryj, możesz zrobić tez kopczyk. Pierwszy rok jest wrażliwa, później już sobie radzi Moją Suzankę okryłam tylko w pierwszą zimę i rośnie

Jagody? super, mniam
Dziękuję za radę, okryję na pewno, swoją M.Parasolowatą okrywałam przez pięć pierwszych zim, ładnie rośnie, myślę że i te dwie dadzą radę
anpi 00:16, 21 paź 2019

Ale grzybobranieMy jakoś nie możemy wybrać się do lasu.Grzybów nie jemy, ale pozbierać miło
Aniu przypomnij się jeszcze wiosną z tą chryzantemką ,na wszelki wypadek!
KasiaBawaria 08:00, 21 paź 2019

My wczoraj tez na grzybach bylismy a mil byc tylko spacer z psem. Wyszlo na to, ze pies szukal z nami grzybow u nas pelnoo podgrzybkow. Kan i opieniek niestety nie. U nas jest tak duzo grzybow ze nie da sie isc, bo ciagle sie kuca i zbiera Moje dzieciaki byly wczoraj zachwycone i naznieralismy w 20 minut caly plecak i jedna torbe.
Agania 09:36, 21 paź 2019

A u Ciebie wielkie grzybobranie, a ja myślałam, że już po grzybach.
Kanie w takiej ilości Aniu wow...opieniek nie znam?
Zana 16:16, 21 paź 2019

AnnaMS napisał(a)

Aniu, ależ smakowite te zakątki u Ciebie
Aurelllia 18:53, 21 paź 2019

Ile fajnych grzybków
AnnaMS 19:36, 21 paź 2019

Aniu zbiera się miło, gorzej z gotowaniem ...
Przypomnę się jak nie zapomnę Gdybyś mieszkała blisko, już bym ze szpadlem i reklamówką stała przy Twojej furtce

Kasiu To był spacer kucany dobry na figurę W ogóle u Was nie ma kań ani opieniek ? Czy tylko w tym lesie ? Podgrzybki i ja lubię zbierać ale na taki wysyp jak u Ciebie był to jaj jeszcze nie natrafiłam ... Jak już są to w małych ilościach i zaraz pokrywa je szara pleśń ... Na duże grzybobranie trzeba daleko jeździć bo wszystkie lasy blisko miasta są strasznie zdeptane :-/

Agatko Opieńki dopiero wychodzą więc jeszcze będą, dzisiaj ugotowałam zupę opieńkową, cały gar z ziemniaczkami, marchewką, pietruszką ... będzie wyżerka na dwa dni , a kań było zatrzęsienie, dużo nie braliśmy, bo kto to wszystko zje

Anula dziękuję, są to malusieńkie zakątki bo ogródek tyci, więc staram się aby na każdym kroku coś się zadziało