Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony zakątek z Antonówką

Zielony zakątek z Antonówką

paradas 22:28, 14 paź 2019

Ale super wygląda ten bluszcz na tym drzewie! Aż żałuję że posadziłem tą odmianę z białymi końcami pod dębem
Bardzo podoba mi się zestawienie funkii i paproci. Sam mam takie nasadzenie ale funkie chyba nie pozwalają się paproci rozwinąć, za mało miejsca tam mam
Pozdrawiam.
KasiaBawaria 15:47, 15 paź 2019

Uwielbiam takie lesne rabaty one zawsze wygladaja dobrze, nawet w upaly. U mnie rosna paprocie, serduszka, kopytnik i hosty.
Aurelllia 19:13, 17 paź 2019

Aniu nasz mistrzu od funkii - powiedz mi co ile lat je dzielisz? Bo miałam takie duże 2-letnie rozrośnięte i dzisiaj je właśnie podzieliłam Może za wcześnie?
KasiaBawaria 07:52, 18 paź 2019

Aurelia- ja nie Ania, ale moje maja juz 7 lat i jeszcze nie podzielone- ja lubie duze kepy.
AnnaMS 12:07, 18 paź 2019

Dziękuję Basiu Uwielbiam paprocie, szkoda że tak trudno dostać je w szkółce, a jeżeli już są to oklepane odmiany i bardzo malutkie.

Patrycjo, dzięki za wizytę i miłe słowa
Pracy trochę było i nadal będzie, takie życie ogrodniczki
Magnolie będą zimować pierwszą zimę u mnie, mam nadzieję że dadzą radę

Aurelio odpisałam na Twoim wątku, ja swoich host nie dzielę, ale zawsze można, jeżeli dwulatka duża to śmiało, powinno być ok.

Kasiu ja też lubię leśne rabaty, leśne klimaty ale kwiatuchy na pełnym słoneczku z bzyczkami i motylami są super, mam troszkę jeżówek cztery lilie, kilka róż, troszkę bylinek, musi mi to wystarczyć
AnnaMS 22:12, 18 paź 2019

greg66 napisał(a)
Aniu u mnie leśne klimaty powoli się robią, pod modrzewiami i sosnami oprócz funki będą też paprocie. Na razie przesadziłem parę w innej części ogrodu jeszcze z 10 mam do przesadzenia a potem będę jeszcze szukał innych odmian. mam nadzieję że będę miał tak ładnie jak u Ciebie

Witaj Grzesiu Daj fotkę u siebie tego zakątka leśnego, chętnie zerknę hosty teraz mają śliczny jesienny kolorek "... ładnie jak u Ciebie" - dziękuję, myślę że możesz mieć ładniej niż u mnie
AnnaMS 22:30, 18 paź 2019

paradas napisał(a)
Ale super wygląda ten bluszcz na tym drzewie! Aż żałuję że posadziłem tą odmianę z białymi końcami pod dębem
Bardzo podoba mi się zestawienie funkii i paproci. Sam mam takie nasadzenie ale funkie chyba nie pozwalają się paproci rozwinąć, za mało miejsca tam mam
Pozdrawiam.

Witaj Damianie Tak, bluszcz jest fajny tylko strasznie drobny, nie wiem czy to taka odmiana, czy dlatego że rośnie na drzewie, nie pamiętam jaki wówczas sadziłam, to było kilkanaście lat temu
Twój dąb też będzie piękny, potrzebuje trochę czasu
Hosty i paprocie to piękne zestawienie a jeszcze kopytnik ... miodzio
Oj z tymi nasadzeniami to i ja mam problem, właśnie trawy posadziłam w kupie, masakra ... ale hosty sadziłam z miarką w ręku, brałam pod uwagę ich docelową wielkość
AnnaMS 22:46, 18 paź 2019

Jutro jadę do lasu zobaczyć czy są opieńki
Dobrej nocki

AnnaMS 12:08, 20 paź 2019

I byłam w lesie

Były różne grzybki

AnnaMS 12:12, 20 paź 2019