Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogrodowy pamiętnik 06:27, 30 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
I na koniec żeby już nie mordować nikogo taką ilością zdjęć kilka sztuk rózności.

Ślicznie raj dla oczu
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 00:57, 30 sie 2019

Do góry
Czy to również mączniak?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:10, 30 sie 2019

Do góry
polinka napisał(a)

Przepięknie

Pozdrawiam i składam najserdeczniejsze życzenia urodzinowe
Szmaragdowy Zakątek 23:53, 29 sie 2019

Do góry
AniazUroczyska – ty też fajny weekend miałaś…placki, naleweczka…!!!

Co do przygody to w drodze powrotnej zgubiłyśmy śrubę mocującą przednie koło w aucie, a kolejne śruby w trakcie jazdy luzowały się w trybie przyśpieszonym. Przy informacji, że jechałyśmy S8 jakieś 120km/h to brzmi to dość ekstremalnie i powiewa grozą. Mechanik powiedział, że cud, że mam się koło nie urwało.

Ale teraz przyjemne rzeczy...chciałaś podpis do zdjęć. Proszę bardzo

Od lewej: Margarete (Małgosia), potem Krys (Krysia), ja i Mariolka

Tutaj Beatka z Margarete

Na pozostałych fotkach: w chabrowej bluzeczce nasza szefowa Danusia, w różowym kapelusiku "Pszczółka" a blond laska w granatowej sukience w kwiatuszki to "Kuklik"
Ogród Małej Mi 2017 23:38, 29 sie 2019

Do góry
Agania napisał(a)

To leć robić kolejne fotki , bo jest tak pięknie i uroczo, dzisiaj rano było biało od mgły, a ja musiałam odpalić auto i do pracy szunąć, cykaj Anek, bo warto focić, piękny ogród Twój bo aura coraz ciekawsza

Niestety też muszę szurnąć.. w locie przeczyści filtry w oczku.. a reszta na pastwę losu
Brakuje mi co najmniej 24 godzin na dobę.. czekam na propozycje jak zmienić życie..
Niewiele się zostało.. chwiałabym je wykorzystać z sensem.. a tu taka bezsensowność.. urodziłam się w złej epoce.
Leżę jak te moje hortki..

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:36, 29 sie 2019

Do góry
Szlifować i malować nie dało już rady, ale można było, bo i taka była potrzeba wyciąć spora część bluszczu. Trzy worki 120 l. EM kazał zrobić zdjęcie i pokazać na ogrodowisku ku przestrodze

Niezła bestia z niego. Teraz tak wygląda.
Ogród Małej Mi 2017 23:34, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, nie żałuj zdjęć teraz i opisów. Vernonia i u mnie żyje, a miała paść z suszy jednego roku.

Bym nie żałowała. ale są inne ograniczenia..
Ogród Małej Mi 2017 23:32, 29 sie 2019

Do góry
wiunia napisał(a)
Aniu pięknie i tak sielsko w twoim ogrodzie

Faktycznie przypomina wiejski ogródek

Ale ręce są dwie .. i 24 godziny w dobie.. współcześni ludzie nie umieją pracować, współczesny człowiek ma tylko roszczenia.. ktoś musi zapchać te lukę.. wiec i ogród i ogrodniczka są w zapychaniu luk.. Ogród musi poczekać .. najchętniej pieprząc wszystkim i "pojechać w Bieszczady"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:30, 29 sie 2019

Do góry
Po burzy wyszła tęcza i ....

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:29, 29 sie 2019

Do góry
Kochani odpisze zbiorczo, bo ręce obolałe od kilku dni. Szlifuje i maluje ogrodzenie i balkony.

Szykuje kolejną relacje, ale na razie mam wiele innych spraw na głowie. Ogród żyje swoim życiem.

Kolejne sukulenty niebawem u mnie się pojawią za maja sprawką i Agi

Niestety żadnej lawendy nie kupiłam. Brak miejsca w walizkach.

Wczoraj miałam wolny dzień, aby podgonić prace. Plany maiłam ambitne, niestety pogoda je pokrzyżowała. Dobrze, że nie zaczęłam malować, bo nadciągnęła burza z gradem. Część roślinek jest położona, trochę naśmieciło, szklarnia przeszła niezły test. Przetrwała pomimo zmasowanego ataku takich kulek.

Wszystko było tak nagrzane, że grad momentalnie topniał.

Ogród Małej Mi 2017 23:27, 29 sie 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Piekn jest, faktycznie. A sieje sie?

Tę bym chciała by się siała ,ale nie sieje się

Fotek nowych brak
Bylinowa łąka 23:16, 29 sie 2019

Do góry

Ostrogowca oberwałam po kwitnieniu i daje drugi popis.

Na razie rodgersja tarczolistna rośnie lepiej niż kasztanowcolistna.

Ostrogowiec mam od zeszłego roku, ale coś nie bardzo u mnie rośnie. Też obcięłam pierwsze kwiaty ale bez dobrych rezultatów.

Znowu rodgresje mam dostać na wiosnę bo u kogoś źle rośnie nie ma cienia a Lubi cień lub półcień.
Osiedlowy ogródek 23:08, 29 sie 2019

Do góry
Dla zorientowanych w temacie kiecek

Pszczelarnia 23:03, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I drugie takie miejsce na osi ścieżki. Kończy się też płotem i rosnącą ścianą z cisa.

Co tutaj dać? Poproszę o sugestie.

Magnolia proponowała jednoroczną donicę w ocynkowanej wannie, pojemnikach - dużo pojemników - czy jak one będą stały na ziemi nie będzie za nisko do wzroku?

To trudne tak proponować jak nie wiem co jest jak głową pokręcę w prawo i lewo z tego miejsca
ale tu to na pewno jakiś stół albo malutki z krzesełkami - wiem wiem dużo stołów nie chcesz ale czy masz tak dużo ?

No albo tego krasnala z lotniska i będzie widoczny

a gdzieś drzewo wielopniowe w postaci lilaka ?
Pszczelarnia 22:58, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Poproszę o burzę mózgów upalnego końca wakacji. Co dać na końcu tego widoku? Tam to zielone - rośnie żywopłot z klona polnego z 2 jabłoniami rajskimi. Jak zakończyć ten widok?

To cześć daliowo-warzywna ogrodu, ze szklarnią po lewej i szpalerem jabłonek rajskich wzdłuż po całości.

To jest na osi widokowej od samych drzwi frontowych domu.

Teraz stoi tam wanna z wodą do podlewania.

Nie wiem jak zakończył się temat punktów wodnych i czy już są w odpowiedniej ilosci.Bo może skoro stoi tam wanna i jej dobrze dodać ozdobny punkt/kranik i wkoło te konewki
cos takiego albo tzw zlew
https://www.google.com/search?q=s%C5%82upek+ogrodowy+uj%C4%99cie+wody&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjrnvyl-6jkAhWITsAKHVLaClEQ_AUIESgB&biw=1025&bih=474#imgrc=T2tezsunji1VLM:

no albo jakiś stół z nadwyżkami z ogrodu
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:33, 29 sie 2019

Do góry
Staram sie

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 22:32, 29 sie 2019

Do góry
Witam
Proszę o pomoc przy zdiagnozowaniu problemu... hortensje maja miesiąc i pięknie rosły aż do momentu kiedyś listki zaczęły żółknąć i odpadać. Posadzone były w glebie zmieszanej z dodatkiem ziemi kwaśnej, jednak mierząc pH tylko jedna hortensja miała pH 6 pozostałe 3 ph7. Podlewane są cały czas dlatego ich wilgotność jest wysoka. Nawiozłam je roztworem zakwaszającym z dodatkiem potasu i fosforu. Jednak może coś źle robie ...? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 22:24, 29 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Dalie dają tyle koloru o tej porze roku że nie dziwię się, że cieszą się takim powodzeniem. Chociaż zawsze wydawało mi się, że to taki wymiwrający gatunek . Coś wymyślę, żeby je gdzieś posadzić. Czy one długo kwitną?

nie wyobrażam sobie ogrodu bez kilku chociaz dali.
Na przełomie lata i jesieni juz mnie jest kolorów w kwiatach.
A one właśnie ubogacają i to bardzo ogrody.Od lata do samych przymrozków.Ja mam ich kilkanaście i jeszcze kilka zamierzam na wiosnę dokupić, I dosadzeń gdzie eis da.

Dalia NN

Dalia Little Tiger

Ale ogród nie tylko daliami jest urozmaicony

Mieczyki w objęciach z chipkiem
Moja działka na Dębowym Lesie 22:17, 29 sie 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Piękne masz dalie Aniu
Ja kupiłam wiosna kilka klaczy i .... zapomniałam o nich Znalazłam niedawno taką ładna siateczkę

Dziękuję Jolu, dalie sa piękne.I zdobią ogród od lata do przymrozków.
Ja któregoś rok6u o mieczykach zapomniałam .zostały w piwnicy.I na następny rok je posadziłam.Połowę z tego wyszło.
Może warto bulwy do ziemi włozyc i podlewać.Aby tylko je uratować ??

Dzielżan

Dalia Coralio furioso

Dalia Avignon
Pszczelarnia 22:16, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kto lubi krwawnice?

Ja Bardzo Trzy lata walczyłam by u mnie rosły i mam tą zwykłą łąkową
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies