Kasiu nie dziwię się, że ławeczkę przeniosłaś, te widoki laskowe są tak malownicze... Glicynia wije się bajkowo... Genialny klimat, podobnie jak przy saloniku, te jasne kwiaty, głównie białe, zatopione w zieleni... CUDO
Widoki w lasku przypominają dżunglę u Darii - gratuluję zdolna kobieto tak ślicznego pokoju! W takich klimatach nauka na pewno będzie przyjemniejsza. Tak sobie też myślę, że mała ogrodniczka ci rośnie... wpływy mamy jak nic
Ciesze się,że ci się moje dalie Grażynko podobają.
Teraz na przełomie lata i jesieni, kwiatów jest coraz mniej.A dalie kwitną od lata , przez cała jesień aż do przymrozków.Oby jak najpóźniej one były.
Ja na wiosnę jeszcze chcę kilka dokupić.
Można wybrać i niskie, i średnie i wielkie.
Jakie tylko się chce.nie mówiąc już o kolorach i kształtach kwiatów.
Dalia dekoracyjna Gloriosa
Dalia dekoracyjna Bodacious
Dalia Henrietta
Na pewno będzie taka łąka słoneczno kowa efektownie wyglądać.
Posieję je nad stawem.Przyznam,ze ja tych wiadomości o słoneczniku nie znałam.
A wręcz odwrotnie.Słyszałam,że słonecznik wyjaławia ziemie.
To nawet go za bardzo nie siałam.
A tu, proszę takie dobre informacje.
Jeżówką Green Twister
Rutewka wciąż kwitnie i cieszy
mam jeszcze takie tycie, tyciusie ogrodowe licho, które zamieszkało w dziupli pnia, z którego zrobiony jest stoliczek
i taka równie tycia Calineczka, którą moje dziecie odziedziczyło w spadku z innymi zabawkami po starszych koleżankach . Iga zgodziła się ze mną, że miejsce tej panny jest w ogrodzie
i kogucika
jeżyk dotrzymuje towarzystwa krasnoludkowi
dzwoneczek zawisł na róży
a najzabawniejsze jest to. To są podobno trzymadełka do świeczek na torta. Może tu nie wyglądają jeszcze tak zabawnie, ale...
Kochani parszywie się dziś czuję, bo się czymś zatruliśmy, więc odpowiem jutro, a teraz na szybko pokażę tylko moje ostatnie klamocikowe zdobycze, bo nie które są zabawne
gliniany ptaszek na kuli zajął miejsce kaczuszek
a one powędrowały do warzywnika, a do towarzystwa dostały glinianą gąskę