Ojjj..czas masz rację ....i ta rozpierducha w ogrodzie.. taki remont oczka też potrwa chyba parę dni, bo w jeden dzień nie ma szans...
Jaką hydroizolację masz na myśli ?? Bo czytałam o wykładzinie butylowej dla takiego oczka jak Twoje to chyba jest rozwiązanie , prawda ?
Jeszcze raz czytam Twojego posta drożej niż 2 tys ??.. to miałaš na myśli ???
Mnie by siė też wersja ze stali podobała ale niestety facet " zaśpiewał" mi 1300 i do tego musiałabym liczyć koszt zamontowania oczka..eMuś zarobiony nie da rady tak więc..okolo 2 tysiaków ... Wydaje mi się ,że takie murowane mogłoby wyjść znacznie taniej..no i wtedy można by pomyśleć o kształcie w L albo oczku dwupoziomowym..
Ps..rozwalić taaaakie cudne oczko ???... ajjjjjjj
Danusiu jak juz mowa o nowej kosiarce to co Twoim zdaniem powinna miec????lub jaka najlepiej kupic?
Moja juz pada i kompletnie nie wiem co wybrac,a jak juz zainwestowac to w cos co bedzie dobre na moje okolo 150 metrow kw,trawy
Doradz Kochana
Pozdrawiam
Nie, zupełna bzdura.
Nie przesadzaj z tym wszystkim. Trawa i tak będzie żółta w środku, a na wierzchu zielona. Tylko teraz masz przywilej podziwiania wszystkich źdźbeł zielonych. Potem to się zmieni.
Wielkie koncerny pracują nad składem nawozów, zapewne każdy nawóz jest w swoim rodzaju. Chcąc je porównać podzielcie trawnik sznurkiem i po jednej stronie posypcie jednym nawozem a drugi - innym. Efekty pokażcie co tydzień.
Będziecie mieli wkład naukowy. Ja takich badań nie przeprowadziłam. Nie miałam kiedy.
Jestem właścicielem i założycielką tego portalu, więc ilość postów nie powinna dziwić Poza tym mam na koncie 550 artykułów na stronie głównej. Siedziba jest blisko Grodziska. Drzewek nie sprzedajemy, nie mamy centrum ogr. Wykonujemy usługi zakładania i projektowania ogrodów i inne, związane z tą działalnością. Rośliny przywozimy do ogrodu. Nasz zakres działania jest na naszej firmowej stronie
Ja o tym myślę, że wyrzuć tę szmatę.
Typowy misz-masz, czyli kolekcja roślin jednakowych w kolorze, prawie, sadzonych bez pomysłu na przemian. To typowe, więc nie martw się. Jak wywalisz szmatę, to może być tylko lepiej. Wtedy coś podpowiemy. W szmacie nie sadzimy
Pakowanie rozchodników - można włożyć do płaskiej butelki np po szamponie, sztywnej , pudełka sztywnego płaskiego, potem włożyć do koperty bąbelkowej i wysłać jako list, akurat w czasie podróży podeschną Gotowe będą do sadzenia.
Ja tam tego aż tak nie analizuję, chemikiem nie jestem, kupuję florovit i sypię. Mam do niego zaufanie i się sprawdza. Wnikanie w takie szczegóły doprowadza do skrajnej przesady, a w ogrodnictwie nie ma nic gorszego od przesady.