To dzięki Tobie Irenko Starsza ma zdolnosci i bardzo lubi różne prace plastyczne, maluja kamienie a potem tworza rodzinki i się godzinami bawią No ja juz tez wywaliłam bo to nie ma sensu, te najstarsze w tempie zjadły,pryskałam ekologicznie ale to nie ma sensu a chemią nie będe pryskac. Teraz w jednym miejscu kombinuje bo musze tą duża dziurę zagospodarowac ale jeszcze i tak musze duzo ciec zrobić, sypie sie wszystko Masz racje, że ogrod ma cieszyc a moj w tym roku wyjątkowy biedny i cierpi od suszy chodz ostatnie deszcze chociaz w koncu trawnik w niektorych miejscach sie odnowił. Mam wyjątkowo pechowy rok we wszystkim
Teraz juz chociaz wrzosowisko pięknie kwinie.
Białe astry mojej wnusi, jeszcze inne sie rozbijają
Ale jaki to ból przyjemny Szczególnie oczy bolą i głowa
Za dużo mam w tym roku chyba tych inspiracji
Gdy zobaczyłam te kompozycje zachciało mi się u mnie więcej donic, ale tegoroczna susza sprowadziła mnie na ziemie. Szkoda mi mojej siostry, która przyjeżdża podlewać je jak wyjeżdżamy. Ale sukulenty dadzą radę.
Biały płotek pasuje chyba do wszystkich róż ,albo wszystkie róże do niego
A jeżeli już jestem przy różach ,to pokażę pomyłkową różę,która miała być zieloną różą a okazała się być zwyklakiem,trochę się wyrobiła w wyglądzie
Na fotkach wygląda nawet ciekawie
Witam serdecznie!
Proszę o poradę, posadziłam w tamtym roku 4 sosny Dragon Eye.3 pięknie rosną, 1 wypuściła nowe pędy i po kilkunastu dniach pędy opadły na dół mimo regularnego podlewania.Po jakimś czasie całe drzewko uschlo zaczęło gubić igły i został tylko łysy kikut który wykopalam.Odczekalam kilka tygodni wybrałam troche ziemi i posadzilam w to miejsce malwę.
Po kilku tygodniach wszystkie kwiaty opadły, pąki nie rozwijają się wysylam zdjęcie i bardzo proszę o pomoc.
Ostróżki powoli przekwitają, ale jestem zadziwiona, bo dzieciaki, czyli najmniejsze gałązki jeszcze kwitną. Nie spodziewałam się, że tak długo można cieszyć się ich kwiatami. Jedyne zastrzeżenie, jakie mogę mieć, to że kwiatostany pokładają się i łamią po deszczu. Na zdjęciu właśnie taka złamana gałązka..