Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na tle lasu malowany 12:40, 22 sie 2019

Do góry
Donica przed domem, co kilka tygodni zmienia środek, tym razem jest tam nowy zakup - hortensja Magical Mont Blanc. Kwiatostany większe niż moja głowa Niedługo muszę ją wsadzić do gruntu, miejsce już na nią czeka za rozplenicą. Gdybym miała lepsze warunki wodne i glebowe to poszalałbym bardziej z ilością hortensji, ale dobre i to co mam.

Polar Bear też już znalazł swoje miejsce. Wietrznie i ponuro dziś u mnie na fotkach, co wyjdę z aparatem to słońce zachodzi

Przydałaby mi się jeszcze jedna rozplenica, przed Polar B. tylko jakaś mniejsza odmiana, bo miejsca mało. To co tam obecnie rośnie i tak będzie usunięte.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:33, 22 sie 2019

Do góry
Effka, nie wyglada az tak zle. To znaczy jeszcze dobrze widac ze to klon bordowy

Obejzalam dzisiaj fotki na google i niektre klony to zeczywiscie az prawie cale ciemnozielone sie robia, nie maja nic bordowego w sobie.

Moj na poczatku byl czerwony a teraz zrobil sie bordowy. Wrzuce fotke.

Ja jestem pewna, ze te kropki na lisciach i wysuszone liski, nie moge byc ze slonca, bo powstaly na poczatku maja, i juz wtedy stal w polcieniu, no i w maju nie mylo zadnych upalow.

W moim ogrodku dosc wiatr wieje, wiec moze przez to. albo za duzo lub za malo podlewalam

Migawki z ogródka 12:24, 22 sie 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
A to nasz nowy domownik Tofina czyli Toffi...

Cudo, napisz coś więcej, ze zdjęć jakoś inaczej malucha zapamiętałam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:16, 22 sie 2019

Do góry
Balea fotki klona Bloodgood for you

W czerwcu po posadzeniu, piękny bordowy:

A tu w sierpniu, listki dużo jaśniejsze, jakby wyblakłe i przypalone

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:59, 22 sie 2019

Do góry
Balea napisał(a)
Effka, juz od dluzszego czasu sledze twoj watek ale klona Bloodgood jeszcze u ciebie nie widzialam Gdzie on u ciebie stoi?

Moze jak bys kupila Atropurpureum to by jeszcze bardziej zzelenial niz twoj bloodgood.

Ja mam Skeeters Broom i choc stoi w polcieniu to wogole nie zielenieje. Na poczatku byl czerwony a traz jest bordowy, tylko ze ma te kropi na lisciach i niektore liscie sie wysuszyly ale to napewno nie ze slonca, tylko raczej przez wiatr.

Zobacz fotki mojego klona.

To nowy nabytek, już wklejam foty u siebie, rośnie na mikro oczkiem. Nie wiem czemu tak wyblakł...
Twój trzyma ładnie kolorek, może u mnie też te przyschnięte listki to przez wiatr, sama nie wiem.
Coś by się chciało.... 11:57, 22 sie 2019

Do góry
Witaj Wiolu

fajnie, że mnie odwiedziłaś. Tak wiem, naoglądałam się tych Waszych pięknych ogrodów i widzę, że w większości rabaty są wokół domu. Tak jak u Was mi się to podoba u siebie się boję, wydaje mi się, że będzie za dużo tego wszystkiego, nie chciałabym przesadzić.

Toszko, rabaty wolałabym proste. Polbruk mam położony w kształcie prostym, murek pod skarpą prosty, danici wzdłuż schodów proste, prostą bym też chciała rabatę nr 1 z platanami.

Rabate nr 2 narysowałam półokrągłą bo chcę tam postawić na środku huśtawkę, skierowaną przodem w kierunku tarasu. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jej na prostokątnej rabacie. Może wyprowadzisz mnie z błędu

Edit: A może jednak cyprysik na pniu z lewej strony a stożek cisowy przy tarasie?
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 11:56, 22 sie 2019

Do góry
Effka, juz od dluzszego czasu sledze twoj watek ale klona Bloodgood jeszcze u ciebie nie widzialam Gdzie on u ciebie stoi?

Moze jak bys kupila Atropurpureum to by jeszcze bardziej zzelenial niz twoj bloodgood.

Ja mam Skeeters Broom i choc stoi w polcieniu to wogole nie zielenieje. Na poczatku byl czerwony a traz jest bordowy, tylko ze ma te kropi na lisciach i niektore liscie sie wysuszyly ale to napewno nie ze slonca, tylko raczej przez wiatr.

Zobacz fotki mojego klona.

Migawki z ogródka 11:27, 22 sie 2019

Do góry
A to nasz nowy domownik Tofina czyli Toffi...
Hortensjowo 11:07, 22 sie 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
A może coś takiego?

Kasia, ładnie to wygląda w Twojej wizualizacji. Zapytam eMa co On o tym myśli.
Przerwa na kawę... 10:46, 22 sie 2019

Do góry
Toszka napisał(a)
W praktyce to ile godzin operuje słońce na tej rabacie?

Toszko, właśnie Iwonce napisałam

Zobacz, co ci to przypomina A jak się zagęści... Buziak
Moja działka na Dębowym Lesie 10:40, 22 sie 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Dla mnie dalie i mieczyki to damy jesiennego ogrodu

Trochę tak.ale póki co mamy lato i jeszcze ogrody bogate w kwitnienia i kolorki
Hortensjowo 10:39, 22 sie 2019

Do góry
A może coś takiego?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:35, 22 sie 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ach!!! Ach!!! Ach!!!
Nic więcej nie napiszę.

A, nie, napiszę - na tej emeryckiej ławeczce wśród hortek to bym się z przyjemnością wielką kawy napiła .
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:28, 22 sie 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Super pomysł z ta łąka. Mi też gusta się zmieniają aczkolwiek trzymam się prostych linii. Nie lubię łuków. A Twoją rozanke tez koffam uparcie i skrycie.

Dziękuje Ci bardzo za miłę słowa Łączka bylinowa między brzozami zawsze była w tym miejscu planowana ale nie miałam pomysłu jak ją wykonać i stwierdziłam, że najlepiej chyba będzie połączyć kwitnące byliny z jednorocznymi kwiatkami i stipami Dzięki temu ciągle będzie się coś działo. Podoba mi się takie coś (plus Doorenbosy)
https://pl.pinterest.com/pin/817895982310304203/
https://pl.pinterest.com/pin/520165825691139563/
https://pl.pinterest.com/pin/758223287246529573/

Inspirki mają wprawdzie głównie stipę ale ja chcę dużo bardziej kolorowo i koniecznie ścieżka z nieregularnych łupków/kamieni wiodąca między brzozami

Ogród bez reguł 10:23, 22 sie 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Się chwalę i dziękuję Hani - Gruszce
Postępy w podpisywaniu zdjęć

Cuuudna fotka!!!
Ambrowiec niczego sobie, na pewno znajdziesz mu ładne miejsce .
Hortensjowo 10:19, 22 sie 2019

Do góry
Kasia i Asia, też mi się podobają takie prześwity, tylko zerknijcie na szersze perspektywy i na projekt Ewy chyba stronę wcześniej, czy to będzie spójne? Hortensji, tych po lewej, nie będzie. Trwa będzie zdarta i ogólna przeróbka

Co ile się sadzi takie Robusty? Co 60 cm?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 10:08, 22 sie 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Wilczomlecz Bonfire

Kasiu, a ten wilczomlecz to jak kwitnie - nie na żółto aby ?!? bo kolor liści to ma zabójczy
Hortensjowo 09:59, 22 sie 2019

Do góry
W Wojsławicach widziałam takie coś

To cis taxus baccata Fastigiata Robusta. Bardzo mi się to spodobało. I może tak jak radzi Mrokasia, 3 robusty w pewnym oddaleniu, że by był prześwit, a nie lita zielona ściana. Ale to też kwestia tego , co kto lubi... - 3-5-ile chcesz - musisz to sama "zobaczyć"
Droga do spełnienia 09:47, 22 sie 2019

Do góry
ojjj zaniedbuje swój wątek a tu tyle miłych słów!!!
za wszystkie bardzo dziękuję!
wszystko się rozrosło a co za tym idzie na rabatach ciasno

planuję zmiany, poszerzenie i uporządkowanie bo wydaje mi się że straszny chaos się zrobił
teraz pochłonęła mnie praca totalnie więc czasu brak

bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa i ściskam
Ogród Małej Mi 2017 09:46, 22 sie 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I nie ma na to rady... kazałam już uruchomić eMusiowi odkurzacz do liści... pora zacząć zbierać.

Może pytanie głupie, bo ja się nie znam... ale... co to jest? To jest śliczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies