Z niedawnych zdjęć to jest najlepsze:
Jeśli potrzebujesz zdjęcia od frontu, to musiałabym się dalej cofnąć, jeśli chcesz nowe, to dopiero we wtorek
Ale 50km jednak dało mi w kość
Dziękuję.
Mnie się zmieniło po ciemiernikach.
A u Ciebie, przy samym wejściu - myślę że widok nie byłby zmarnowany.
Ale już wyczytałam, że krzaczek na pniu nieaktualny.
Dorzucę jeszcze zdjęcia z dzisiaj, ziemia/glina która jest rozprowadzona po całej działce pochodzi z wykopów podczas przygotowania terenu pod budowę domu, więc zawiera w sobie również humus.
Wczoraj dojechały 2 klony ściętolistne Acer truncatum, kupowane na all...o, bo nigdzie indziej nie było . Wieczorem przesadziłam je do większych doniczek, dałam ziemię+kompost+ziemię liściową i dołożyłam po garstce superfosfatu na korzonki. Teraz spokojnie doczekają sadzenia na rabaty Mają ok 1m wysokości i dobrze rokują
Iwonko, obejrzałam Twój ogród. Jest przepiękny. A jeżyk słodki. Chociaż koluch.
Iwonko, czy ta trawa na zdjęciu to Hakonechloa All Gold? Ile czasu ja masz?
Bardzo dorodna jest.
Moje ulubione cynie miniaturowe Profusion Cherry z mojego wysiewu, kwitną od maja i kwiatuszki są piękne w każdym stadium
W przyszłym roku wysieję duuuużo
A to jedyny kwiat dalii z mojego wysiewu, kilka pozostałych ani myśli kwitnąć
Cieszę się z tej jednej
Bardzo piękne. Jak kobierzec bardzo puchaty. Myśmy przez ponad 2 tygodnie nie kosili i trzeba kosić teraz na 2 razy taki gęsty.
Rozsiał nam się bluszczyk kurdybanek i jaskier - trawa w placki trzeba pryskać.
Standardowo jak 90% forumowiczów posiadam pod trawnik podkład z gliny, po przeczytaniu paru stron forum jestem gotowy przystąpić do opcji wymieszania gliny z piaskiem. Zabawa polega na tym iż obszar który chce zaaranżować w piękną trawę ma 1200m2. Pragnę wynająć glebogryzarkę separacyjną i tutaj pojawia się pytanie. Glebogryzarka maksymalnie wybierze, wymiesza ziemie do głębokości 14cm, czy taka ilość jest wystarczając? Jeśli tak to wobec takiej głębokości na jaka warstwę piasku powinienem się przygotować 5cm, 7cm czy 10cm?