Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:18, 09 mar 2015

Do góry
Danusiu, czy ciemierniki dostawiłaś między bukszpany w doniczkach?
Dostałam kilka od mojej siostry wykopanych z ogródka. Szukam dla nich odpowiedniego stanowiska. Doczytałam, że półcień, ziemia ogrodowa z domieszką dolomitu. Czy coś jeszcze muszę zrobić, aby o nie zadbać? I czy listki będą zdobić między bukszpanami , czy ukryć w trawkach? Proszę o podpowiedź.
Teraz idę przekopać nową rabatę z obornikiem. Gospodarz przywiózł mi sporo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:12, 09 mar 2015

Do góry
Ana, pozdrawiam poniedziałkowo.
Szukam u ciebie planu rabaty z kulkami bukszpanowymi, tej, co masz łan żurawek i żwirek przy niej. Nie mogę znaleźć. Nie pamiętam strony.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:06, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu , wybierzesz tą linię rabat, która bedzie sie bardzij podobac i komponować z calością. Zdecydowalaś się na proste, bo nie umialaś wkomponować basenu i nic nie gralo. Przy okrąglym basenie luki są na miejscu. Problem tylko, jak to zrobić na wąskiej działce. Ale chyba pan potrafi . Czekam na efekt końcowy. Buziaki
Dziś będę po pracy w ogrodzie pracowac.

Oj Iwonko pan pewnie potrafiNie ma za dużo czasu, bo zaczął się sezon ale coś mi spróbuje rozrysować.
Ma rację, aby nie sugerować się tak bardzo basenem bo to zmienny elemeny.
Ja tak jestem bardziej za prostymi hi,hi.
Sama nie mogę się doczekać.

Miłego pracowania w ogrodzie

Ogródek Iwony 07:50, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nie obyło się bez zachwytów nad buksikami. Właśnie przyjechała świeża dostawa, stoły uginały się od zielonych kulek i stożków (fotki telefonem robiliśmy, więc jakość nie taka):

No to mnie załatwiłaś...nie wyjdę i nie nadrobie całego weekendu....ale widok...ślina po kolana
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:24, 09 mar 2015

Do góry
Gosiu , wybierzesz tą linię rabat, która bedzie sie bardzij podobac i komponować z calością. Zdecydowalaś się na proste, bo nie umialaś wkomponować basenu i nic nie gralo. Przy okrąglym basenie luki są na miejscu. Problem tylko, jak to zrobić na wąskiej działce. Ale chyba pan potrafi . Czekam na efekt końcowy. Buziaki
Dziś będę po pracy w ogrodzie pracowac.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:12, 09 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie ma sensu podsypywać czymkolwiek, skoro wszystko rośnie zdrowo na kompoście, co widać po moim ogrodzie

A teraz jeszcze będą nowe dostawy kompostu, który muszę wykorzystać, będę wszystko ściółkować kompostem ślicznym jak puch

Danusiu, jak ściółkujesz kompostem, to w końcu podnosi się po jakimś czasie poziom ziemi. Jak sobie z tym radzisz?
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 19:35, 08 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wpadam na chwilkę pokazać wczorajsze zakupy:
Najważniejszym punktem w zakupowych planach była ziemia do hortensji i nawozy. Kupiłam azofoskę i dolomit oraz ukorzeniacze do pelargonii i roślin zdrewniałych.

E-Muś zajął się wyszukaniem narzędzi potrzebnych do ogrodu:
zakupił areator z weltykulatorem taki, jak ma Madżenka, ale cena już nie taka (za to 3 lata gwarancji)(fotki brak). Były jeszcze tańsze,ale druciki do robienia dziurek w trawie były strasznie cienkie i miękkie. Prawdopodobnie nie zdałyby egzaminu przy pracy. Wybraliśmy też nożyce potrzebne do pracy w ogrodzie.

U Joli zachwyciły mnie doniczki, wypatrzyłam takie same w promocyjnej cenie

Oczoplasu u Ciebie dostałam takie szalenstwo donice fajne Ty masz takie jasno szare fajnie ze była jakas promocja Ty masz szczescie ale buksiki zjawiskowe tak jak Twoje zakupy miłego wieczorku
Ogródek Iwony 19:33, 08 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Teraz musze to wszystko przerobić.
Jak mnie nie będzie za dnia na forum, to znaczy, że przerzucam g... nowymi widłami

Może i g... ale jakie cenne!
Ogródek Iwony 19:21, 08 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak mnie nie będzie za dnia na forum, to znaczy, że przerzucam g... nowymi widłami

Ogródek Iwony 19:16, 08 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Zakupy super! Teraz czekam na fotki pięknie obsadzonych donic.

Kasiu, donice będę obsadzać jutro Tylko chyba nie mam dość roślinek do wszystkich
Ogródek Iwony 19:09, 08 mar 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ale zaszalałaś dzisiaj! Fiu, fiu...

Ogródek Iwony 19:07, 08 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Z takich ładnych krzaczorków szybko zrobisz kulki!!!
Ja kulki tylko tak robię. Nigdy nie kupiłam żadnej gotowej

Juzia, pod tym kątem wybieraliśmy sadzonki. Kulka była po 30 zł, buksy po 7. Nawet z trzech daje 21 zł.
Ogródek Iwony 19:06, 08 mar 2015

Do góry
Dziś mimo wszystko dostałam jeszcze jeden prezent
Jakiś czas temu zamówiłam u gospodarza obornik, miał mi przywieźć na podwórko. Czekałam cierpliwie i nic
Na ulicy były ślady wiezionego obornika, ale na podwórku pusto. Pomyślałam sobie, ze pewnie był wywożony na pole, a o mnie mój znajomy gospodarz zapomniał
M w piątek wjeżdżał na posesję (wjazd z tyłu za domem) i pyta się mnie, po co ta fura obornika mi jest potrzebna? Pytam się jaka? No ta, co leży koło naszego wjazdu? Hi, hi Okazało się, że obornik został przywieziony i leży przed naszą posesją
Dziś zatem M pojechał i kupił mi na Dzień Kobiet widły amerykańskie, bo okazało się, że nie mam czym przerzucić nawozu.
W tym tygodniu będę przekopywać nową rabatkę pod byliny. Dziś wymierzyliśmy teren.
Ogródek Iwony 18:58, 08 mar 2015

Do góry
I to miał być koniec zakupów na dłuższy czas, skarbonka pusta. M stwierdził, ze najbardziej jest ze mnie dumny wtedy, kiedy sama rozmnażam roślinki, trawki, buksiki. Czasami trzeba coś kupić, nie wszystko się da rozmnożyć, ale trzeba wszystko zrobić z umiarem. Sprowadził mnie znowu na ziemię. Znowu zaczynam moje ogrodniczkowanie. Marzenia zostawiam na później.
Ogródek Iwony 18:52, 08 mar 2015

Do góry
Dokupiłam kilka bratków:

i dostałam hiacynta do domku. Ślicznie pachnie
Ogródek Iwony 18:48, 08 mar 2015

Do góry
Potem pojechaliśmy odwiedzić moją siostrę, od której dostałam sadzonki ciemierników. Niektóre mają czarne listki. Czy wystarczy je oberwać ?

Ogródek Iwony 18:44, 08 mar 2015

Do góry
Oczywiście wiecie, jakie dziś święto, więc jak zobaczyłam raj ciemiernikowy, stanęłam jak wryta. Tak bardzo chciałam choć jeden krzaczek, dostałam dwa
Chwilowo utknęłam do donicy przed domem, kompozycję poprawię jutro, wczoraj było późno

Ogródek Iwony 18:38, 08 mar 2015

Do góry
Ze względu na to, że kupiliśmy potrzebny sprzęt do ogrodu i mieliśmy ograniczony budżet, musieliśmy się obyć smakiem, choć ja już miałam na wózku postawione kulki.
M próbował mi wytłumaczyć, że nie możemy sobie pozwolić, ja się fochałam, ostatecznie w drodze porozumienia kupiliśmy 10 ładnych sadzonek buksików, z których zrobię kulki. Posadzę po 2-3 sadzonki:

Ogródek Iwony 18:33, 08 mar 2015

Do góry
Nie obyło się bez zachwytów nad buksikami. Właśnie przyjechała świeża dostawa, stoły uginały się od zielonych kulek i stożków (fotki telefonem robiliśmy, więc jakość nie taka):

Ogródek Iwony 18:30, 08 mar 2015

Do góry
Wpadam na chwilkę pokazać wczorajsze zakupy:
Najważniejszym punktem w zakupowych planach była ziemia do hortensji i nawozy. Kupiłam azofoskę i dolomit oraz ukorzeniacze do pelargonii i roślin zdrewniałych.

E-Muś zajął się wyszukaniem narzędzi potrzebnych do ogrodu:
zakupił areator z weltykulatorem taki, jak ma Madżenka, ale cena już nie taka (za to 3 lata gwarancji)(fotki brak). Były jeszcze tańsze,ale druciki do robienia dziurek w trawie były strasznie cienkie i miękkie. Prawdopodobnie nie zdałyby egzaminu przy pracy. Wybraliśmy też nożyce potrzebne do pracy w ogrodzie.

U Joli zachwyciły mnie doniczki, wypatrzyłam takie same w promocyjnej cenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies