Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Ewkakonewka 22:49, 08 mar 2015

Szaleństwa czas nastał Bardzo udane te zakupy i prezenty. Czasami w sumie dobrze, że mamy M. co panują nad nami
G. jak wiemy też jest wartościowe, chociaż mało kto to rozumie poza nami Nie zamęcz się tylko od razu na dzień dobry przy tym widłowaniu bo to jednak ciężka praca.
zabaewa 23:05, 08 mar 2015

Jak ja Ci tego g... zazdroszczę. Ja dodaję granulowany głównie pod róże. A na co dzień kompost. Ale ja jestem wychowana u babci na wsi to pltrafię docenić ten prawdziwy wiejski zapach
Zakupy zrobiłaś szalone. Naazeć się nie mogę
Toszka 23:11, 08 mar 2015

Zakupy udane Obornik radochę daje, prawda?

Ciemne liście ciemiernika to zazwyczaj robota mrozu bez śniegu. Teraz podlej florowitem, obetnij czarne liście, bo na takich lubią choroby żerować.
Maluchy sadź w głęboko - korzenie są bardzo głębokie i dlatego dołek też głęboko trzeba zaprawić obornikiem i dolomitem dołki.
MirellaB 23:27, 08 mar 2015

Iwonka zakupy świetne. Ja też dzisiaj trochę pokupowałam.
Oglądałam wertykulator z wymiennym aeratorem, ale nie wiem czy kupić.
Do pierwszego zabiegu wypożyczę i zobaczę ile to będzie kosztowało i jakiej jakości ten sprzęt.
Napisz mi jaki Ty kupiłaś i za ile?
Z tym odbiornikiem to nie przesadzaj. Też mam odbiornik i dzisiaj przekopałam pół rabaty, a teraz chodzić nie mogę tak mnie boli pooperacyjne szycie Jutro chłopacy mają dokończyć to co zaczęłam.
Dobrej nocy.

siakowa 07:50, 09 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Nie obyło się bez zachwytów nad buksikami. Właśnie przyjechała świeża dostawa, stoły uginały się od zielonych kulek i stożków (fotki telefonem robiliśmy, więc jakość nie taka):

No to mnie załatwiłaś...nie wyjdę i nie nadrobie całego weekendu....ale widok...ślina po kolana
Iwk4 10:49, 09 mar 2015

lojalna_ napisał(a)

Oczopląsu u Ciebie dostałam takie szaleństwo donice fajne Ty masz takie jasno szare fajnie ze była jakas promocja Ty masz szczęście ale buksiki zjawiskowe tak jak Twoje zakupy miłego wieczorku

Myslę, że M nie był zadowolony z zakupu donic, bo tego nie planowaliśmy. Te donice były w sferze marzeń.
Na półce stały sobie spokojnie i przy nich zaznaczona obniżka cenowa o 50%. Dlatego wzięłam poza listą zakupów. Następnego dnia M w innym ogrodniczym widział takie same i bez ceny promocyjnej, widziałam jego minę. Chyba zrozumiał, że to była okazja
Iwk4 10:54, 09 mar 2015

Malgosik napisał(a)
Rozumiem że te buksy kupiłaś w O?
Poszalałaś.
Ja szykuje moje kulkowisko i też myślę o kulkach.

Gosiu, to szaleństwo wcale nie jest komplementem. Poszło sporo pieniędzy (na szczęście część byłą odłożona przez zimę), M stwierdził, że ogród kosztuje, ale skoro chcę się bawić w ogrodniczkowanie, to muszę mieć sprzęt i na to on postawił. Stąd nożyce, areator były w planach.
Do tego doszły widły, teraz mam te same, co ty. Faktycznie w ręku najlepiej leżały. Przez weekend w dwóch różnych sklepach widzieliśmy dwie ceny na nie: 120 i 74. Ciekawe, dlaczego? Wyglądały identycznie, tylko Market był inny.
eda 10:59, 09 mar 2015

Tak tak ceny powalają ale będzie szał u Ciebie już jest działamy działamy pogoda sie robi coraz lepsza i nocki cieplejsze Buziam
Iwk4 11:02, 09 mar 2015

Lewku Ogrodowy, Gosiu, cieszę się z tych donic. Myślałam, ze kupię je za miesiąc. teraz w maju jeszcze parasol na taras kupimy

Łukasz, ja też za chwilę idę do ogrodu pomachać nowymi widłami, ale chyba najpierw hortensje wsadzę. Niestety jest u mnie dziś pochmurno

Reniu, róże widziałam w Carrefourze po 3 zł. Takie NN, były pnące i rabatowe. Świeża dostawa

Ewo, rozmach był raz i teraz trzeba zacisnąć pasa. Skarbonka opróżniona. W tym roku będą też inne wydatki związane z wykończeniem garażu i gospodarczego. Musze teraz już działać rozważnie. Skromnie i powoli.
Cyknę potem fotkę mojego g... Sporo go. M przygotował mi beczki na gnojówkę.
Iwk4 11:06, 09 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Szaleństwa czas nastał Bardzo udane te zakupy i prezenty. Czasami w sumie dobrze, że mamy M. co panują nad nami
G. jak wiemy też jest wartościowe, chociaż mało kto to rozumie poza nami Nie zamęcz się tylko od razu na dzień dobry przy tym widłowaniu bo to jednak ciężka praca.

Ewo, będę robić tylko tyle, na ile mi moich mizernych sił starczy. Wiem, ze nie mogę się przemęczać. Dam sobie czas.
Co do zakupów, M myślał, że jestem zła na niego za to stopowanie (głównie chodziło o te kulki bukszpanowe, gotowe, których cena jest hm... trochę wysoka: 79 zł duża kulka - 1 sztuka ). Nawet bym ich nie kupiłą, za dużo teraz potrzeb jest.
Ja nie byłam zła na niego, a w duchu byłam mu wdzięczna, że jest taki Anioł Stróż