Proszę o pomoc jakie drzewa i ile posadzić wzdłuż ogrodzenia - 13mb. Słonecznie. Podobają mi się klony kuliste i katalpa. Niebieska linia przyszłe rabaty i tu pytanie jaką ją zrobić szeroką. W jakiej odległości od płotu i od siebie posadzić te klony lub katalpy?
Grażynko , dziękuję staram się pokazać roślinki, kwitnienia z jak najlepszej strony.One przecież tak dużo nam dają radości.
A ten Słoneczniczek Loraine Sunshine, kupiłam od pani na ryneczku, taki odkopany, za 7 zl.Tez się ciesze ,ze go mam.
Jak masz gdzie sadzić bez ogarniczen to sadz te odetki.Ja mam je w rogu, i chyba na wiosnę przesadzę.
Liliowiec Kwanso - zawsze kwitnie mi jako jeden z ostatnich.
Jz pustawo z kolorami sie robi na liliowcowej
Też nie bardzo tak potrafię ale właśnie od tego jest społeczność ogrodowiska. Dziewczyny pomogą poukładać na kartce a ty wiosną poprzesadzasz i sprawdzisz naocznie czy ci się podoba. Bo jednak zanim zaczniesz sadzić trzeba mieć plan choćby w głowie a jak nie przelejesz na papier to niestety ale nikt nie pomoże.
Brakuje mi szerszego ujęcia tej rabaty ze szpalerem hortensji.
Jakie wymiary ma ta rabata, przypomnisz?
MirellaB, chyba nie lubię żadnych ograniczeń a kolory uwielbiam i tak sobie myślę, że po to jest ogród, żeby nimi się cieszyć I to byłoby na tyle, moich postanowień Warto wiedzieć jakie są zasady, ale każdy powinien mieć taki ogród, który cieszy zmysły właściciela
I tak na koniec aby nie zanudzać. Czy tylko ja tu widzę głowę starego asteka?
A jeszcze jedno. Z wycieczek wracany nie tylko zmęczeni i nasyceni pięknem przyrody, ale też z zapasami: