Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Lawendowy zawrót głowy 17:53, 06 mar 2015

Do góry
Jolu, bardzo mi się podobają twoje donice i te kwiatki w nich - cudownie. Tak sobie pomyślałam, że od razu widać twój gust. Pięknie ci to wychodzi, niby tak od niechcenia A jak już coś pokażesz, to tak, że szczęka spada na ziemię
Napisz mi proszę na pv, gdzie znalazłaś i za ile te donice?
Ogródek Iwony 14:22, 06 mar 2015

Do góry
Gosiu, a ja odmachuję i buziaki wysyłam. Sloneczka nie mam, to nie dam
Rododendronowy ogród II. 12:20, 06 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu , jesli to dzisiejszy śnieg, to nie ma sie z czego cieszyc. Chyba, ze to kołderka dla roślin przed mrozami. To wtedy rozumiem. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Iwonko było -4 w nocy więc śnieg ranniki i przebiśniegi zabezpieczył.
Rododendronowy ogród II. 12:09, 06 mar 2015

Do góry
Bogdziu , jesli to dzisiejszy śnieg, to nie ma sie z czego cieszyc. Chyba, ze to kołderka dla roślin przed mrozami. To wtedy rozumiem. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Ogródek Iwony 22:46, 05 mar 2015

Do góry
Beatko, wstrzymuję się z hortensjami i pracami, bo ma być u mnie ok. 15 marca -7 w nocy.
Chyba że posadzę je i przykryję agrowłókniną.
U mnie też czasu brakuje, popołudniami coraz więcej innych zajęć,
W exelu robię notatki na bieżąco, co najważniejsze, a z zaległych informacji tak pomału, ale do przodu. Obecnie segreguję zdjęcia, ciągle ich za dużo, by zrobić wizytówkę. W międzyczasie czytam jeszcze inne wątki, mam jeden, co czytam od deski do deski wieczorami
Prawie - jak ogród 22:38, 05 mar 2015

Do góry
Oj, to ci nie zazdroszczę tego braku czasu. Ja miałam taki maraton przygotowań w listopadzie.
Ogród pooglądasz po wszystkim, po niedzieli. Wiosna nie ucieknie, najwyżej będzie jej więcej.
1.04 to już był czas na spanie, ale wieczorem biorę jeszcze lapka do łóżka w tygodniu zamiast e-Ma, aby mi się smutno nie zasypiało. Czasem poczytam na O, czasem obejrzę film Gardeners World albo Maję.
Jestem nocnym Markiem Lepiej wieczorami chłonę wiedzę.
Ogródek Iwony 22:16, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lewku, witaj. Wróciłaś ?

Tak jakby.
: )
Prawie - jak ogród 21:58, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A co tu tak cicho?

Iwonko, cicho, bo czasu brak
Co robię? W niedzielę święto, ale żeby świętować, to w naszym zawodzie niestety trzeba coś przygotować. A jak jeszcze "to coś" ma byc dla lokalnej społeczności, to... no cóż... czasu na ogródek nie starczy Wracam późno i jeszcze padnięta, że tylko zerknę co u Was . Ale wiosnę widać na całego i to mnie niezmiernie cieszy

A ja do nocnych marków się nie zaliczam, niestety. Naprawdę podziwiam Twoją umiejętność czytania ze zrozumieniem o godz. 1:04.
Pozdrawiam...
Ogródek Iwony 21:57, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lewku, witaj. Wróciłaś ?

Ana, ja siałam do doniczki na parapet. Zobaczę, co z tego wyjdzie. Mirka (specjalistka od siewów) też siała i też skutecznie.
Dlatego ja też chciałam spróbować
być może się uda, ja nigdy nasion nie zbierałam, natomiast jeśli coś by się wysiało na rabacie to mogłam wyplewić
Ogródek Iwony 21:32, 05 mar 2015

Do góry
Lewku, witaj. Wróciłaś ?

Ana, ja siałam do doniczki na parapet. Zobaczę, co z tego wyjdzie. Mirka (specjalistka od siewów) też siała i też skutecznie.
Dlatego ja też chciałam spróbować
Ogródek Iwony 21:20, 05 mar 2015

Do góry
Kasiu, temat cięcia hortek się już tu przewijał, ale najlepiej się zapamiętuje, jak się samemu to musi zrobić

Aniu, fajnie, że dostałaś takie jak chciałaś

Violu, ziemię kupię w weekend. Pomysł Toszki świetny.
Czemu dostaniesz po 15 marca? To chyba ten sam dostawca
Ja dostałam jednego dnia sms o nadaniu, drugiego dnia przesyłka już była

Toszko, teraz już mam komplet rad. Ziemię do Rh zakupię w weekend, reszta jest.

Marzenko, mi ta mała Little Buny wzeszła z nasionek. zebranie nasion z pędzelków i wysianie ni nie kosztuje. Chciałam się przekonać, czy się uda i się udało. Ale szukam tej większej. Chyba Juzia mi w tym pomoże.
Jak jej przeżyją, to dostanę sadzonkę. Juzia je dzieliła

Jolu, Viola jest na zabiegach terapeutycznych. Musi poprawić kondycję kręgosłupa przed sezonem. Mam taką nadzieję

Początki w Kruklandii 21:01, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia, pewnie , że chcę
Nie było mnie przez chwilę, leciałam na chór, przez chorobę miałam miesiąc przerwy w śpiewaniu, to dziś dostałam popalić 10 utworów

Jak rozplenica ruszy i będziesz wiedziała co i jak, to bardzo chętnie. Namiary ci wyślę na pv, a ty zdecydujesz kiedy
Mam nadzieję, że żyje

Nie wiedziałam, ze tak łatwo się ją rozdziela

No to czekamy
Początki w Kruklandii 20:39, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia, pewnie , że chcę
Nie było mnie przez chwilę, leciałam na chór, przez chorobę miałam miesiąc przerwy w śpiewaniu, to dziś dostałam popalić 10 utworów

Jak rozplenica ruszy i będziesz wiedziała co i jak, to bardzo chętnie. Namiary ci wyślę na pv, a ty zdecydujesz kiedy
Mam nadzieję, że żyje

to dobrze, że łatwo się rozdziela, bo mam jedna skołtuniona przez koty, będę ja przesadzała Ewa jakie utwory śpiewasz? pozdrawiam Panie
Początki w Kruklandii 20:29, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podobno są 3 podstawowe odmiany rozplenicy: duża - Moundry, ładnie zimuje,
średnia - Hamlen późno wegetuje i najmniejsza Little Bunny (tą chyba ja mam)- jeśli przeżyła Ale mam jej siewki (chyba 18)

To ja mam w samym moim ogrodzie jeszcze Medium Boy, Paul's Giant a jest wiele wiele więcej.
Początki w Kruklandii 20:26, 05 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Bym Ci mogła wysłać rozplenicę, a nie nasiona Ale to dopiero jak ruszy... żebym wiedziała czy żyje
... Musiałam trzy sztuki przesadzić w inne miejsce, bo mi się nie mieściły.
Jak w tym roku będą jeszcze większe, to znów będę musiała ze dwie, trzy zabrać z wyspy.

To co? Chcesz jedną? Czy jednak szczotki Ci wysłać w liście teraz?

Juzia, pewnie , że chcę

Mam nadzieję, że żyje

Mirkowy ogród (początki) 17:56, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Karol, bezwzględnie w ziemi. Nie niszczysz potem korzonków podczas sadzenia.
'

Czyli idą do ziemi.
Początki w Kruklandii 17:43, 05 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia, ja mam małą odmianę, taką niziutką (1 sztukę mizerną kupiłam za 15 zł jesienią), poleciałam do ogródka, zebrałam dwa kłoski, wytrzepałam nasionka do doniczki 17 lutego i zaczęła wschodzić. Kiełki jak u stipy.
Więc myślałam, żeby od tej większej też kłoski zebrać i posiać, tylko ja jej nie mam. Szukam kogoś kto ma, trafiło na ciebie. Wyślesz kilka kłosków? Czy już obcięłaś ?

Bym Ci mogła wysłać rozplenicę, a nie nasiona Ale to dopiero jak ruszy... żebym wiedziała czy żyje
Ja ją kupiłam dwa sezony temu chyba. Jedną sztukę kupiłam i podzieliłam od razu na dwa. W pierwszym roku słabo rosły... ale na następną wiosnę podzieliłam te dwie sztuki na jeszcze mniejsze i miałam już 6 malutkich. Miejsce im chyba sprzyjało, bo do jesieni już były ładnymi kępkami....ale dalej były niskie i myślałam, że to taka odmiana. W tamtym roku jak robiłam wyspę, to podzieliłam te 6 sztuk i miałam dwa razy więcej. Myślałam, że się nie zbiorą....a tu wyrosły takie wielkie krzaczory Musiałam trzy sztuki przesadzić w inne miejsce, bo mi się nie mieściły.
Jak w tym roku będą jeszcze większe, to znów będę musiała ze dwie, trzy zabrać z wyspy.

To co? Chcesz jedną? Czy jednak szczotki Ci wysłać w liście teraz?

Początki w Kruklandii 17:36, 05 mar 2015

Do góry
Podobno są 3 podstawowe odmiany rozplenicy: duża - Moundry, ładnie zimuje,
średnia - Hamlen późno wegetuje i najmniejsza Little Bunny (tą chyba ja mam)- jeśli przeżyła Ale mam jej siewki (chyba 18)
Początki w Kruklandii 17:33, 05 mar 2015

Do góry
Juzia, ja mam małą odmianę, taką niziutką (1 sztukę mizerną kupiłam za 15 zł jesienią), poleciałam do ogródka, zebrałam dwa kłoski, wytrzepałam nasionka do doniczki 17 lutego i zaczęła wschodzić. Kiełki jak u stipy.
Więc myślałam, żeby od tej większej też kłoski zebrać i posiać, tylko ja jej nie mam. Szukam kogoś kto ma, trafiło na ciebie. Wyślesz kilka kłosków? Czy już obcięłaś ?
Ogródek Iwony 17:28, 05 mar 2015

Do góry
Toszko, ładne to twoje zestawienie. U mnie nie będzie tyle miejsca na szerokość. Zapamiętam o tym rozroście. Musze przemyśleć jeszcze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies