Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:51, 28 wrz 2019

Do góry
Rench napisał(a)

A ja wam dowiozę moje trawy Gracilimusy i Grosse Fontane, tylko muszę koparkę i ciężarówkę zamówić,żeby to pieroństwo wykopać i przewieźć

A ja Ci dziękuję bardzo, też mam gracymilusa do wykopania - chyba powstanie lista niechcianych roślin

to ja dodam moje jałowce - a z trawami będę uważać - to nie dla mnie takie kopanie - jestem świeżo po rozmowach z rehabilitantem - żeby on to widział znaczy kopanie tych traw - zreszta nie ma się z czego śmiać sama wiesz

już 3 lata się przymierzam żeby go wykopać

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:37, 28 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Winnik jest delikatny i śliczny. Choć może przemarzać.

Całkiem mnie przyćmiło - no pewnie że mam winnika już 2 sezon i teraz ma już kuleczki - zauroczył mnie u Jasi - bo nikt takiej bramy wjazdowej nie ma

u mnie słup dostał taki drucik i wreszcie się pnie

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 22:36, 28 wrz 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Może ktoś wie co to za miskant to znaczy nie wiem czy to miskant ,kupiony jako "trawka" tyle powiedziała mi pani z ogrodniczego

Miałam go kiedyś w doniczce,wsadziłam do ziemi i rośnie już drugi rok pięknie się przebarwia
Na wiosnę będę zmieniać te rabatki to chciałabym go dokupić

Sprawdź czy to nie jest Miskant Rosi.
Jest bardzo ładny poszukaj mu miejscówkę dobra aby był na widoku nie może rosnąć w kącie. Musi mieć bardziej miejsce wyeksponowane.

Kupiłam 3 szt Rosi naczytałam się dużo o nim przy poszukiwaniach bo nie wszystkie szkółki go mają.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:32, 28 wrz 2019

Do góry

Czas w ogrodzie leci - zrobiła się jesień i to na całego.
Było mocne oziębienie ale na szczęście obyło się bez przymrozku i dalie mam .
W ub roku 30 września przyszła 1 noc i wszystkie fikły a potem cudny październik. Mam nadzieję że się nimi nacieszę b jeszcze czekam na kwitnienie nowych.

udekorowałam krzesełko można siadać a ja poodpisuję

a ! i jeszcze trochę popracowałam
- akcja irysy zakończona - zgromadziłam je razem w grupach, odmłodziłam i nawet kupiłam kilka nowych
- akcja liliowce zakończona - poprzesadzałam kolorami zgodnie z letnimi postanowieniami i też dokupiłam jednego
- no i rozpoczęłam akcję sadzenia cebul - narcyzy posadzone - ciekawa jestem co wyjdzie bo kupiłam rożne a nie wiem czy zakwitną razem

Pszczelarnia napisał(a)
Mira, nie chcesz zostawić tej pergoli jagodnikowej po prostu na jednoroczne albo fasolę ozdobną? Jaka róża już tam rośne na zewnątrz?

Z powojnikiem duet też zawsze dobry, polecam tangucki Golden Tiara, jakoś tak pasuje do warzywników i jagodników (wg mnie, piszę bo mam 2 szt.). Jest niezwykle ozdobny przez cały sezon.

Obejrzałam ten powojnik - fajny lubię te puszki co zostają - w mojej bramie posadziłam powojnik Purpurea Plena Elegans - kupiłam go razem z kiwi i miał być gzie indziej posadzony - pasuje mi ten kolor do całości

cały czas mam w pamięci - nie wiem ile tam mogły już rosnać

Mój ogrodowy pamiętnik 22:31, 28 wrz 2019
Do góry
Nowa12 napisał(a)
Mój nowy nabytek. Żurawki Zipper.

też myślałam ostatnio o nich, ale one też lubią półcień. Mimo wszystko są piękne, z żarówiastych to jeszcze rio fajne, ale one podobno słabo zimują, Asia je ma.
Mój ogrodowy pamiętnik 22:30, 28 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Mój nowy nabytek. Żurawki Zipper.

Śliczne som
Muszę mieć i ja. Tylko gdzie je posadzę? Nadają się do posadzenia w słońcu?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:28, 28 wrz 2019

Do góry
Dzisiejszy dzień był bardzo sympatyczny! Spędziłam z Wami super chwilę, ogród tak piękny kolorowy że aż trudno ogarnąć to słowami!! Jestem pod ogromnym wrażeniem jak ogród rośliny mogą zmienić się przez rok..... Po prostu CUDO!!
Oprócz roślin, które są bezwzględnie piękne ja zachwycalam się dodatkami. To niewiarygodne jak dużo daje taka biżuteria.
Pozdrawiam kochani
Ogród z wilkiem zamkn. 22:24, 28 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

Iwonka
świeczki w domkach zapalam sporadycznie ….częściej jesienią -jak je mam w domu ….na zewnątrz prawdę mówiąc w tym sezonie ani razu nie zapaliłam ….

dzisiaj pojechałam szukać świdośliwy …..a wróciłam z astarami ,małymi chryzantemami na parapet

i w dodatku od razu cały dzień tworzyłam nową rabatę ….jestem nie lekko ,a bardzo szurnięta -teraz rąk i pleców nie czuję
zdjęcie już prawie po ciemku zrobione

nie wiem co z tego będzie ,bo większość roślin zabrana z innych rabat ,gdzie już busz był -nie wiem czy się przyjmą -zobaczymy …
sesleria jesienna i gracki podzielone nie w takiej porze jak trzeba

mam tam 3 gracki,seslerie jesienną ,kupione dziś różne astry ,3 barbule,3 mini brzózki-nie pamiętam jak ta odmiana się nazywa ,oczara , kruszynę i grujecznika nisko szczepionego

i zrobiłam tą rabatę dziwnie ….tylko w dołkach dobroci -zdarłam trochę darń wertykulatorem ,zasypałam korą -na to jeszcze dam tekturę i dosypię dobrej ziemi ( mam zamówioną od ogrodnika -podobno dobrą -mieszaną z obornikiem ,kompostem -okaże się )a dopiero na wiosnę jak to się przegryzie przekopię wokół tych roślin

wiem ,że od d...strony ale oglądałam i czytałam gdzieś o takiej metodzie szykowania nowych rabat -eksperymentuję więc

tu przy wiśniach też zamierzam tak zrobić ….wiosną okaże się czy pójście na łatwiznę przyniesie jakiś skutek albo będę zadowolona ,albo chwasty mnie pokonają …..

buziaki cieszę się ,że spowrotem chce mi się kopać

Z tym szurnięciem to coś jest. Tylko, że to prawie wszystkich ogrodowo zakręconych dotyczy. Oczywiście mnie również.
Cieszę się Madziu, że znów chce Ci się kopać. Kop dziewczyno, kop. Będzie pięknie.
A jak jest z zimowaniem grujecznika? Bo mam na niego chęć ( w razie gdy jakiś krzew się zestarzeje i padnie a rosną już 10 lat). Słyszałam, że nie za bardzo dobrze zimują u nas. Może ktoś ma jakieś doświadczenia?
Pozdrawiam Madziu cieplutko.
Zielony zakątek z Antonówką 22:18, 28 wrz 2019

Do góry
Widoki ogólne:

- z prawej i lewej strony wzdłuż ogrodzenia

Ptasi gaj 22:15, 28 wrz 2019

Do góry
Co to za roślina?

Malutki pod lasem 22:14, 28 wrz 2019

Do góry
Dzisiaj przyjechało wsparcie Tata Tym sposobem sporo się posunęło w kwestii ułożnia kostek i przejścia przez rabatę. Sporo też powyrywałam chwastów, fajny dzień był.
Na bałagan na zdjęciach nie patrzymy, ale na szybko robiłam na koniec dnia, bo właśnie zaczynało padać

Moim zdaniem fajnie wyszło, miałam dostawę mączki bazaltowej i podjechała po nią Makusia i też mówi, że fajnie
Jak cała rabata będzie zasypana korą to chyba będzie dobrze, do tego trawki wylewające się na to przejście

A tak jest z góry
Zielony zakątek z Antonówką 22:11, 28 wrz 2019

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 22:11, 28 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

odpisałam dzięki również
kawałek nowego misz maszu

ten oczar mnie zaczarował

Piękny misz masz Jak wszystko porośnie będzie mega buszyk, to co lubię najbardziej!
Ptasi gaj 22:09, 28 wrz 2019

Do góry
CD

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies