witaj.mam Ci od zeszłego roku dopiero. Dopiero startuje wiec stosunkowo późno Al szybciej niż rozplenice. Na jesien przebarwis do na rudo pieknie.
Tu ostatnio pisałam o nim https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=1710
Wydaje mi się ze zawilcow będą za mocne i za wysokie. kwostostany sporobolusa to mgiełka delikatna. A sama Zielona część niska.
nie znam tej trawy z praktyki je chyba Siakowa ma. Sesleria może mieć nawet 60 cm. Chyba najwyższa będzie jesienna. Ja tez łatwo mnożyć bo szybko przyrasta. Są jeszcze molinie ale tu odmian sporo i rożny pokroj ale one maja ozdobne kwiaty. Sama kepa nie jest az tak ozdobna. Wpadnę
juz chyba po sciemnieniu przytostow bo wszystkie już ruszyły. Trochę się zagapilam.bo po zimie maja trochę przemarznietuch końcówek i chciałam je ciachnac zanim rusza nowe....
Przegapiłam Twój wpis KAsia sorry ...
Bukszpany mam już w 80% pociachane (wszystkie kupowane w ubiegłym sezonie jesienią i takie, których nie cięłam jeszcze oraz wiosenne zakupy) pozostało mi tylko skorygować te w donicy i na froncie ... zastanawiam się tylko kiedy to zrobić? bo póki co dobrze wyglądają moze te w donicy jakieś wybujałe
Kaśka ja uwielbiam ciąć moje kuleczki ... tylko to sprzątanie mnie dobija ...
Mam teraz do obsadzenia rabatę o długości 9 metrów, szerokość się dopiero robi.
Pójdą tam kule bukszpanowe, evergoldy, hokonechloa Nicolas, róże, jakieś wyższe trawy i może szałwie. Mam też do zagospodarowania orliki i jarzmianki. Zobaczymy, co z tego wyjdzie...