Wygląda jak styropian do ociepleń ... no ale jest droższe ... ja mam to na co dzień więc tak mi sie nasunęło a poza tym zastosowaną płytę mam z rdzeniem poliuretanowym właśnie ... izolacja jak 100mm styropianu ... no tylko nie wiem czy jest aż taka potrzebna ...
Przegapiłam Twój wpis KAsia sorry ...
Bukszpany mam już w 80% pociachane (wszystkie kupowane w ubiegłym sezonie jesienią i takie, których nie cięłam jeszcze oraz wiosenne zakupy) pozostało mi tylko skorygować te w donicy i na froncie ... zastanawiam się tylko kiedy to zrobić? bo póki co dobrze wyglądają moze te w donicy jakieś wybujałe
Kaśka ja uwielbiam ciąć moje kuleczki ... tylko to sprzątanie mnie dobija ...
pewnie czym grubsze tym lepsze, tylko muszę uwzględnić fakt ze donice maja miec określoną szerokość ze względu na miejsce, sam materiał czyli takie płyty z których maja być te donice mają swoją szerokość,wiec jak do tego dojdzie ograny styropian to zawiele miejsca na rośliny nie zistanie. Zastanawiam sie tez jak zabezpieczyć tą izolacje przed wpływem ziemi
Ja mam donicę szeroką wewnątrz na 48cm i 38cm drugą ... a jak to wygląda u Ciebie?
A w sumie czemu musi być z płyt betonowych? Jeśli jesteś ograniczona szerokością to rób z płty warstwowej gr 60mmm + cieniutki styropian 20mm i masz wyizolowaną ściankę z tynkiem
PS Myślę, że pianki czy styropianu nie trzeba zabezpieczać