Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:47, 11 kwi 2017

Kacha123 napisał(a)
Piękne widoczki! Ale masz tych tulipanów! Na kanapie z takimi widokami to bym chętnie przysiadła
mi zdarza się bardzo rzadko ale akurat ładowałem zdjęcia i piłam kawę to cyknelam a tak wogole to ja bym na Twoje kanapowe widoki popatrzyła
leon60 21:47, 11 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
a już cieszyłam sie z odwiedzin

byłam dziś z dziesięć razy podziwiać piękną wiosnę
kasia_c 22:51, 11 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
haha a już chciałam napisac rozplenice a jakie to miejsce? Słoneczne? Jeśli tak to może seslerie? Nie będą konkurować z kwiatami i będą ozdoba zima? No i bezproblemowe zupełnie. Jesienna bardziej limonkowa albo sadleriana lub haufleriana bardziej zielone

A seslerie są wysokie? Czytałam że 30 cm. To prawda?
Czytam ostatnio o sporobolus różnołuskowy. Słyszałaś o tej trawie. Mało informacji o niej na ogrodowisku a ładnie wygląda. Miejsce raczej słoneczne i spory kawałek do obsadzenia tymi trawami. Pewnie jakieś 2x6 metrów. Może nawet trochę więcej.u mnie na stronie 25 mam rysunek rabaty
nawigatorka 23:03, 11 kwi 2017

leon60 napisał(a)

byłam dziś z dziesięć razy podziwiać piękną wiosnę
az tyle? No cos Ty
nawigatorka 23:05, 11 kwi 2017

kasia_c napisał(a)

A seslerie są wysokie? Czytałam że 30 cm. To prawda?
Czytam ostatnio o sporobolus różnołuskowy. Słyszałaś o tej trawie. Mało informacji o niej na ogrodowisku a ładnie wygląda. Miejsce raczej słoneczne i spory kawałek do obsadzenia tymi trawami. Pewnie jakieś 2x6 metrów. Może nawet trochę więcej.u mnie na stronie 25 mam rysunek rabaty
nie znam tej trawy z praktyki je chyba Siakowa ma. Sesleria może mieć nawet 60 cm. Chyba najwyższa będzie jesienna. Ja tez łatwo mnożyć bo szybko przyrasta. Są jeszcze molinie ale tu odmian sporo i rożny pokroj ale one maja ozdobne kwiaty. Sama kepa nie jest az tak ozdobna. Wpadnę
sylwai 23:12, 11 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
one gdy są w pąkach sa cytrynowe. U niektórych w zeszłym roku były dość żółte nawet. Zależy gdzie kto kupowal ale gdy się otworzą będą śnieżno białe. Warto wytrzymać
Popatrz tutaj
https://ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=2138

Przecież ja właśnie zakochałam się w Twoich sapporo Mam nadzieję że moje będą też bialutkie.Czy zauważyłaś że one się rozmnożyły u Ciebie i czy wszystkie Twoje cebule kwitną?
nawigatorka 23:18, 11 kwi 2017

sylwai napisał(a)

Przecież ja właśnie zakochałam się w Twoich sapporo Mam nadzieję że moje będą też bialutkie.Czy zauważyłaś że one się rozmnożyły u Ciebie i czy wszystkie Twoje cebule kwitną?
wiem wiem ale chciałam Cię uspokoić moje kwitną chyba czwarty rok. Pojedyncze wypadły sle kopałam tam nie raz i mogłam wykopać i chyba są troszkę juz mniejsze sle upewnię się jak zakwitną. Nie mniza się sle tez sąd iść trwałe jak na odmianowe tulipany
sylwai 23:27, 11 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
wiem wiem ale chciałam Cię uspokoić moje kwitną chyba czwarty rok. Pojedyncze wypadły sle kopałam tam nie raz i mogłam wykopać i chyba są troszkę juz mniejsze sle upewnię się jak zakwitną. Nie mniza się sle tez sąd iść trwałe jak na odmianowe tulipany

Nie rozumiem ostatniego zdania
leon60 07:29, 12 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
az tyle? No cos Ty

poważnie suszarka na pranie i te sprawy mnie tak przyciagają
Juzia 07:33, 12 kwi 2017

Nie mnożą się ale też są dość trwałe jak na odmianowe tulipany ???