Przyszłam do Ciebie od Nawigatorki. Szukam informacji o trawie sporobolus różnołuskowy. Podobno ją masz. Możesz coś o niej napisać?
Szukam trawy do posadzenia pod kolumnowe buki Dawnck gold. Chodzi mi o coś ok metra wysokiego, nie rozplenicę bo mam już niedaleko całkiem sporo posadzone.
Trawy miałyby okalać buki i w trawach myślałam dosadzać jeżówki albo zawilce a na wiosnę chyba cebule.
Możesz coś polecić bo ja zielona jeszcze w temacie.
witaj.mam Ci od zeszłego roku dopiero. Dopiero startuje wiec stosunkowo późno Al szybciej niż rozplenice. Na jesien przebarwis do na rudo pieknie.
Tu ostatnio pisałam o nim https://www.ogrodowisko.pl/watek/5043-malymi-krokami-bo-wlasnymi-recami?page=1710
Wydaje mi się ze zawilcow będą za mocne i za wysokie. kwostostany sporobolusa to mgiełka delikatna. A sama Zielona część niska.
Okrywałaś tą trawę na zimę?
Ładnie Ci startuje i ładnie w zeszłym roku wyglądała z tą jeżówką.
Oj podoba mi się, ale poczytałam trochę u Ciebie i piszecie że śmierdzi od niej?
Co byś wybrała do obsadzenia w nogi buków dawnck gold:
sporobolus z jeżówką i cebule na wiosnę czy seslerię jesienną z szałwią omszoną?
Straszny mam dylemat, a spory kawałek do obsadzenia i pewnie sporo wyjdzie za te roślinki to dobrze żeby nie było wtopy