Iwonko najpierw chcę kupić wrzośce na rabatę wrzosową. Teraz będzie sezon na wrzośce więc będę widziała jak kwitną. Resztę tej rabaty będę obsadzała jesienią jak będą wrzosy.
Następnie w całości robię rabatę z hortensjami tą przy wykuszu.
Kolejna to rabata dwupoziomowa przy garażu (ta na której obecnie są kamienie).
Oprócz rabat wertykulacja trawnika i rozłożenie trawy na drugiej połowie ogrodu.
Muszę to zrobić w tym sezonie.
Natomiast w przyszłym roku to będzie dla mnie wyzwanie. Duża rabata ta która jest wytyczona i duża rabata z drugiej strony domu jeszcze nie wytyczona. Ale będzie się działo ☺.
Gdybym nie miała wątpliwości dot, brzoz ani M ani na forum bym sie nie pytała ja juz mam taki charakter, że jak do czegos jestem przekonana to sie nie pytam, tylko działam. Ale brzozy to było moje marzenie w ogrodzie i gdy je zobaczyłam w projekcie z gabionami to sie w nich zakochałam...a potem to rozczarowanie z powodu roznych egzemplarzy...
Ale naprawdę tak było, dużo śmiechu, paplaniny, ważnych i mniej ważnych informacji, a potem wszyscy pobiegli oglądać wystawy i robić zakupy
Biegnę do Ciebie, bo słyszę, że stipę już pikujesz Mnie to dopiero czeka, ale muszę się podszkolić