zamiast iść robić jedzenie dla dzieci to siedzę i tak sobie wkółko ogladam tego boćka i tak sobie myslę że super byłoby uczucie móc pogłaskać takiego boćka... wariatka
Pamiętacie jak pisałam o bocianim gnieździe u sąsiadów? w święta M mówił że widział krążącego bociana oczywiście pomijam że co poniektórzy się śmiali że jak krąży to napewno coś przyniesie
Dzisiaj po południu patrze i cos widzę. Wzielam aparat i zumem sciągnełam a tam w miejscu gdzie było gniazdo siedzi bocian!!!! Z domu trochę kiepsko widać więc aparat w rękę i poszłam bliżej... na stodole siedział bociek. Krążyl,skubał i nim zrobilam kilka zdjęć odleciał na drzewa troche dalej... kurcze ależ mi go szkoda co z nim teraz będzie?
Aniu nie wiem jak to jest z ich użytkowaniem ? Kaisog1 pisała w wątku u Bogdy , że widziała w Kubusiowie , że stoi taki na polu i nic się z nim nie dzieje ... masz rację , że te na allegro są jakieś słabe, będę szukać ofert, to dam Ci znać... ja nie potrzebuję tych masztów, bo M ma pomysł, jak je zakotwiczyć i będzie kombinował z linami stalowymi ... myślę, że pasuję do Ciebie , parasole się nie sprawdzają ... a Ty planujesz na tarasie czy gdzieś dla dzieci , w okolicy placu zabaw?
Ania widziałam je i mi się podobały, ale M nie akceptuje
ma być wygodne legowisko aby z obiecanym przeze mnie zimnym piwkiem po koszeniu trawnika mógł polegiwać
Ania kupuj taki żagiel, do tego Danusiowy ogród i cała wieś cie bedzie wytykac palcem mnie wytykają od dawna i powiem ci, ze mi z tym dobrze
A taki żagiel na prawdę super wyglada + ściana stalowa + fajne meble + szare donice będzie miodzio
ja z tym wytykaniem to żartuje, bo ja już dawno się przyzwyczailam że pod prąd idę jako jedyna w okolicy mam pc pw jako jedyne źródlo ogrzewania, jedni odwiedzają nas zimą by sprawdzić czy obyśmy nie zamarzli inni pukają się w czoło. Chyba jako jedyna we wsi mam czwórkę dzieci, które są czyste i nie chodzą głodne. Więc wytykania się nie boję
Witam,
bardzo fajny ogródek - przejrzałam cały wątek i z pewnością będę do niego wracać z sentymentem, ponieważ jest pierwszym wątkiem, na który trafiłam w "Ogrodowisku" (wpisując w Googlach "walka z ugorem") Mój ogród (hmm ... trudno jeszcze nazwać go ogrodem, bo ma słabą piaszczystą ziemię i póki co zarasta go perz, z którym od roku walczę ... wynik 1:0 dla perzu
Obecnie jestem na etapie wyboru kostki i ogrodzenia - stąd moje pytanie: czy słupki zrobione są z kształtek Drewbetu kolor szaro-piaskowy (czy szaro-biały)? Mój M sprzecza sie ze mną, że szaro-biały a ja stawiam na szaro-piaskowy (ale po przejściu wcześniejszych stron mam kolorowy zawrót w głowie i mogę już nie odróżniać kolorów )
Idę pooglądać inne ogrody i pochlipać przed komputerem przy okazji
Pozdrawiam serdecznie
Aga
ojej strasznie mi miło, że poprzez moją skromna osobę trafilaś na ogrodowisko . zapraszammam nadzieję że to nie Twoja ostatnia wizyta na moim ugorze
Ogrodzenie to Joniec multicolor onix
Agik na wątku OGRODNIK MIMO WOLI świeżuteńki opis walki z perzem w wykonaniu Ani ASC
Witam,
bardzo fajny ogródek - przejrzałam cały wątek i z pewnością będę do niego wracać z sentymentem, ponieważ jest pierwszym wątkiem, na który trafiłam w "Ogrodowisku" (wpisując w Googlach "walka z ugorem") Mój ogród (hmm ... trudno jeszcze nazwać go ogrodem, bo ma słabą piaszczystą ziemię i póki co zarasta go perz, z którym od roku walczę ... wynik 1:0 dla perzu
Obecnie jestem na etapie wyboru kostki i ogrodzenia - stąd moje pytanie: czy słupki zrobione są z kształtek Drewbetu kolor szaro-piaskowy (czy szaro-biały)? Mój M sprzecza sie ze mną, że szaro-biały a ja stawiam na szaro-piaskowy (ale po przejściu wcześniejszych stron mam kolorowy zawrót w głowie i mogę już nie odróżniać kolorów )
Idę pooglądać inne ogrody i pochlipać przed komputerem przy okazji
Pozdrawiam serdecznie
Aga
ojej strasznie mi miło, że poprzez moją skromna osobę trafilaś na ogrodowisko . zapraszammam nadzieję że to nie Twoja ostatnia wizyta na moim ugorze
Ogrodzenie to Joniec multicolor onix
tak mówie o gotowcu, ale taka blacha w polerze pewnie też będzie drogawa no i dochodzi jeszcze obróbka, bo chyba taka typowo doklejona nie wyglądałaby zbytnio ciekawie...
tak mówie o gotowcu, ale taka blacha w polerze pewnie też będzie drogawa no i dochodzi jeszcze obróbka, bo chyba taka typowo doklejona nie wyglądałaby zbytnio ciekawie...
A może zamiast lustra wypolerowana stal nierdzewna, powinna być nawet tańsza niż to drogie lustro...
acha i tu się mylisz taka ściana to koszt ok 12-15tys
Tak Aniu, ale Ty mówisz o gotowej ścianie wodnej - rzeczywiście są baardzo drogie. Ale mi bardziej chodziło o arkusz blachy przyklejony do zwykłej murowanej ściany, jaka będzie u Marzenki. M. mówi, że to rozwiązanie jest tańsze, tylko cenę może podwyższyć ekstra polerowanie.