Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Joanka 23:08, 10 kwi 2012

Martek napisał(a)
A czemu te krokusy takie białe ?)))))))))

Wyszorowane
Gardenarium 23:08, 10 kwi 2012

Pola napisał(a)
O rany ale cudne krokusiki bosko to wygląda, a hortensje bidulki pewnie poczekają Danusiu na wyjazd na Bronisze

Pewnie tak, dosadzę z gorszej strony po jednej nowej

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 23:11, 10 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu widok tych białych krokusów mnie zachwycił. U ciebie jak zwykle stonowana elegancja bez fajerwerków a zapiera oddech. Jak tu się nauczyć nie być kokoszką w kwestii zakupów i nasadzeń????
Pytanie zupełnie z innej strony, jakie lustra wykorzystujesz w ogrodzie. Czy moglabyś podać jego parametry? Zastanawiam się czy scianę wodną u mnie w ogrodzie zamiast tynkiem nie obłożyć lustrem ale chciałabym sprawdzić co mi oferują szklarze ...

O lustrach napisałam poradę ekspercką hehe, do nowego pisma Magnolia, będzie zamieszcona obok artykułu o moim ogrodzie. Pismo będzie w sprzedaży od 15 kwietnia i jednocześnie nasmarowałam duży artykuł na ten temat u nas. Też opublikuję za kilka dni, zdjęcia też. Dlatego Marzenko poczekaj troszkę, odpowiedź znajdziesz w materiałach

Danusiu dziękuje za odpowiedż. Magnolię na 295% kupię już widzialam reklamę w ostatnim numerze Ogrodów, Poczekam cierpliwie ale zaczynam sie sklaniać ku tafli stali szlachetnej na scianie.
Pola 23:12, 10 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

O rany ale cudne krokusiki bosko to wygląda, a hortensje bidulki pewnie poczekają Danusiu na wyjazd na Bronisze

Pewnie tak, dosadzę z gorszej strony po jednej nowej

Wiedziałam że coś wykombinujesz
ana_art 23:19, 10 kwi 2012

to chyba Joanna Darc? dzisiaj pierwsze 3 mi zakwitły takie same
noemi 02:49, 11 kwi 2012

kraania napisał(a)
Danusiu, krokusiki wyglądają ślicznie

Danusiu nigdzie nie mogę kupić wrzośców Golden Starlet ani bażyny o żółtych liściach ... masz może jakieś zastępstwo dla nich ? potrzebuję na miejsce pachysandry , żeby rozjaśnić u siebie to miejsce o którym rozmawiałyśmy u mnie
... dobrze, że horti jako tako

noemi zobacz tutaj: http://sws.szkolka-przytok.pl/Wrzosiec_krwisty_Golden_Starlet-1709.html

Pozdrawiam wszystkich poświątecznie

Kraaniu dziękuję za linka, jutro tam zadzwonię
ola 11:01, 11 kwi 2012

Danusiu, proszę Cię bardzo o poradę. Mam półcieniste wolne miejsce między świerkami srebrnymi, a że mało u mnie wiosennych, kwitnących drzew to pomyślałam o wiśni Amonogawa lub o jakiejś niedużej magnoli (marzyłaby się Genie) np. Susan.
Nie wiem na co się zdecydować i które z nich dłużej kwitnie. Proszę poradźcie.
Asik 15:17, 11 kwi 2012

Danusiu, przepraszam, że tak znienacka, ale proszę zajrzyj do mnie i poratuj jak obsadzić skarpę pod ścianą budynku, aby zachować koncepcję całego projektu. Wreszcie mogę coś wkleić i nadrobić zaległości. Pozdrawiam serdecznie!
kasiula79 18:28, 11 kwi 2012

Danusiu czy mogłabyś zajrzeć na chwilkę do mojego wątku. Potrzrebuję porady. Będę bardzo wdzięczna.
Linka 20:18, 11 kwi 2012

Witaj Danusiu!
Wpadłam się ładnie przywitać w nowym sezonie, po mojej długiej nieobecności.
Lista obecności podpisana